Kedim Beni Uyutmuyor

basakinanc
basakinanc

1869 Puan

Merhaba herkese, henüz 1,5 aylık minik bir kedimiz var yaklaşık 1 hafta önce sahiplendik. Geceleri uyku zamanım geldiğinde onu kendi yatağında bırakıp odamın kapısını kapatıyorum ancak kapıyı tırmalayıp miyavlamaya başlıyor. Odama aldığımda ise sürekli üzerime, kafama, yüzüme zıplayıp ısırıyor ve bazen tırnakları batıyor. Beni asla uyutmuyor. Sorun şu ki bu hareketlerini de yalnızca bana yapıyor erkek arkadaşımın kolunun altında kuzu gibi yatıyor sürekli, onu bir kere bile tırmalamadı. Neden böyle davranır, ne yapmalıyım, önerileriniz neler? Kedimle iyi bir iletişim kurabilmek ve sevgi dolu bir bağ yaratabilmek istiyorum ancak nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

8 CEVAP

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Oooo daha 1,5 aylik yeni basladiniz :) kediler gunduz uyuyup gece kuduran canlilar malesef.buyuzden sizin uykuya ihtiyacnz olan gece saatleri sacinizi yemek yuzunuzde oturmak ustunuzde ziplamak ve daha fazlasi basiniza gelecek.ben basucuma sallanan sandalye koydum ustune yastik ve yumusak polar.o tepemizde tepindikce oraya koydum bunu 1 ay istisnasiz yaptim.ise de yaradi.kapilar kapali olunca daha cok deliriyolar.sonra 6gunlugune Turkiyeye geldim dondugumde esimle koyunkoyuna yatiyodu.buyuzden artik yataktan inmiyo ama saat kac olursa olsun bizle yatiyo ayakucumuza.tepisirse yorganin altina sokuyorum artik bi 5 dk kollarimin arasinda tutunca uyuyo mecbur.ama hic sekmez sabah ezaniyla ayakta ve tabiki yatakta kudurmaca.yani anlayacaginiz o nasil isterse oyle davranacak :)

kedipatisii
kedipatisii

13236

Eğer eski evinde sürekli biriyle uyumaya alıştıysa tek kalmak istemiyor olabilir. Benim kedimde başıma oturup, ısırdığı için bende onunla birlikte uyuyamıyordum. Kendini guvende hissetigi bir yuvası var ise ki bence sagi solu üstü kapalı kutu gibi bir şey olmalı minderden daha çok, oraya yatırırsanız ve uyumaya giderken isiklari kendi odaniz dahil kapatirsaniz nereye gittiginizi anlayamaz. Mesela top atın ve kaçın uyumaya. Eğer odaya alıştıysa ve surekli geliyorsa bir süre başka odada yatıp kendi odanızın kapisini açık bırakın orda olmadiginizi bilip alışkanlıgından vazgeçebilir belki.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

1 ay yataga her cikisinda indirdim ancak suan yatakodasinda cam onunde sepeti sifonyerin ustunde yatagi duruyo.sandalyeyi kaldirdim.anladik ki bisekilde bizi gorerek uyumak istiyo.genelde ben mutfaktaysam mutfagi gorecek sekilde biyere oturup uyuyo .sanirim tum problem illa yaninizda olmak degil gorebilecegi bi açida yatabilmesi.suan isterse sepete yatiyo isterse yatagina isterse ayakucumuza.bende artik savasmayi biraktim

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

8-10 cm ebadinda pelus fare ve ici zilli toplar isinizi cozer.ben o fareyi aldimda rahatladim valla enkotu ihtimalle fareyi yataga getirip onla oynuyo biz uyurken

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

İsirmasi icinde petstages dental healt chews alin kediotlu.2 parca ucgen puskullu bi isirma oyuncagi yumusak.onun ucuna ip orup cingirakli top bagladim ben cunki koltuk altina kaciriyo,topla kaciramadi.hem surekli singirdadigi icin oyuncak gibi onu isirarak ordan oraya surukluyo 3,5-4 cm lik zilli toplar

basakinanc
basakinanc

1869

Teşekkür ederim cevaplarınız için evet sanırım çok da sorgulamamak lazım canları nasıl isterse öyle yapıyorlar ama ben çok küçük olduğu için evhamlanıyorum böyle :) Neyse ki her üstüme zıpladığında yataktan indirerek çözüm buldum biraz uykusuz kaldım ama sonra anladı ve gidip kendi yatağına yattı. Sabah da alarm sesiyle hop üstümdeydi tabii ki :)

basakinanc
basakinanc

1869

Ben zaten kedimin yanımda olmasını, benim olduğum odaya gelip orda uyumasını ya da benimle uyumasını çok seviyorum ve bunu istiyorum. Ama tek sorun işte geceleri üstümde zıplıyor ve ısırıyor olması, bir şekilde bunu da aşarsak her şey daha iyi olacak :)

basakinanc
basakinanc

1869

Teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulayacağım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 564 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR