Yaş Mamayı Nasıl Saklıyosunuz?

Merhaba siz açılmış yaş mamayı nasıl saklıyorsunuz? Nereye koyuyorsunuz? Buzdolabına koymasak bozulur mu? Dün yarım yaş mama verdim buzdolabına koymadım bozulmuş mudur?

8 CEVAP

basakinanc
basakinanc

1869

Benim kedim henüz çok küçük ve tek seferde 1 paket yani yaklaşık 80 gr yiyebilmesi mümkün değil ben de o kadar çok vermek istemiyorum pek yararlı bir şey olmadığı için o yüzden ben de bir paketi 3-4 parçaya böldüm buz dolabı poşetlerine koydum ve buzluğa attım ve şimdi akşamdan çıkarıp buzdolabının normal kısmına alıyorum vericeğim zaman da 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletip ısınınca veriyorum hiçbir sorun yaşamadık. Tabii daha bilinçli bir arkadaş yönlendirse daha iyi olur ben bunu bana mantıklı geldiği için bu şekilde yaptım tamamen doğru bir yöntemdir diyemem :)

TugbaAytekin
TugbaAytekin

2973

Bende suan yarim konserve yaş mama verdim diğer yarisini buzdolabina koydum yarin tekrar verecegim. Disarda durdugunda bozulcagini dusunuyorum egerki bulundugu ortamin sicakligi üşütecek derecede degilse

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

bi yaş mamayı en fazla iki günde tüketiyoruz konserve ise ağzını stresçliyorum sıkıca paketse güzelce kapatıp mandallıyorum ve mutlaka buzdolabında saklıyorum. dün akşam verip devamınu dolaba koymadığınız mamayıda vermeyin

satinalmayin
satinalmayin

9532

asla büyük kuıtu almam az alırım 2 güne biter kesinlikle ilk açtıktan sonra iyice buzdolabı poşetine koyup sararım buzdolabına koyarım zaten normalide bu.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

85gr yas mamayi saklama kabinda buzdolabinda tutuyorum 3 e bolup 3 gunde veriyorum.ev icinde tabiki kalorifer yandigi icin bakteri uretir diye dusunuyorum

kedipatisii
kedipatisii

13236

Eğer o hafta icinde vereceksem buzdolabina, vermiyeceksem buzluğa koyuyorum.

Gul36
Gul36

113362

Ağzı sıkıca kapatmadan buzdolabına koysanız bile 3. günde bozulmuş oluyor. Bu durumda dışarıda kalmış mamayı vermenizi tavsiye etmem.

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Ben açık yerini büzerek kapatıyorum, buzdolabı poşetinin içine koyup onuda hava almayacak şekilde kapatıyorum. Buzdolabına koyuyorum. 1 hafta içerisinde geri kalanını veriyorum mutlaka. Vermeden önce dışarı çıkarıp yarım saat ya da 1 saat ısınmasını bekleyip veriyorum. Benimkide çok seviyor yaş mamayı az verdiğimde sorun olmuyor ama çok verirsem ishal oluyor iki gün, o yüzden hepsini vermiyorum ben. Haftada 1 ya da en fazla haftada 2. Ama buzdolabından çıkarıp ısıttığın mamayı tekrar buzdolabına koyma ben onu yapayım demiştim iki gün sonra çok ağır kokuyordu attım hiç vermeden bir daha da yapmam asla.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 578 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR