Yavrumun Ön İki Bacağı Yamuk Duruyor Üzerine Basamıyor.

ibeksar
ibeksar

263 Puan

İyi akşamlar, 25 OCAK günü bir çiftlikten jack russel yavrusu aldım. Kendisi 30 günlük denildi fakat veteriner 21 günlük dedi. Köpeğim ilk 2 gün çok az mama yedi sonra ki günler çok güzel yemeye başladı günde 4,5 öğün (royal canın mını starter) bu arada ilk gittiğim vet tarttı ve küçük olduğunu sağlıklı olduğunu söyledi inanın hiç bir şey yapmadı hiç abartmıyorum tüm muayene 30-40 sn sürdü geri kalan 2,3 dk konuştuk o da sağlığıyla alakalı değil çok küçük olduğu kendisinin de eskiden çiftliği olduğu felan söyledi 150 tl muayene ücreti aldı. İç parazitini yapmıştı çiftlik ben ikinci parazitini kendim evde flaggy ve kontil şurup ile yaptım 1 cmden daha az minicik bir parazit çıkardı 3. Gün. Dün eve biraz geciktim yaklaşık 12 saat evde yoktum mamasını her şeyini ayarlayıp çıktım. Eve geldiğimde 1 saat kadar ona aldığım yeni oyuncaklarıyla felan oynadı. Daha sonra mama yemesi için mama kabına götürdüm ve mama yerken farkettim ki köpeğimin ön bacakları sanki bir kaç yerden kırık gibi çok kötü oldum sabaha kadar oturdum sabah taksi çağırıp veterinere gittim evde bi yere çıkıp kırdı sandım ama o kadar güçlü de değil ki bi yere çıkacak kadar.

10 CEVAP

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Ayrıca çiftlik dediğine göre satın aldınız hayvanı. Kaç kere diyoruz satın almayın sahiplenin. Bi kerw süt emmesi gerekirken (en az 2 ay) çok erken annesinden ayırıp satıyorlar oara için. Kötğ şartlarda kötü mamalar yediriliyor. Annelerini damızlık olarak kullanıyorlar erkenden ayırıp tekrar çiftleştiriyorlar daha da anlatmak istemiyorum biliyosunuz aslında. Doğal olarak bu hayvanlar anne sütü emmemiş bağışıklığı düşük sekilde satılıyor yazıl günah valla.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

ilk işiniz veterinerinizi değiştirmek olsun.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Güncel kontrol muayenesi bile 50 tl köpeklerde 2 dk kontrol yaptığı için 150 tl almak nedir ya dolandırıcılık resmen. Çoğu veteriner aşısını olurken kontrol muayenesi yapar para bile almaz kediler için. Genel muayene 100 tl o da 30 dk sürüyor diye biliyorum fazla ayrıntısı da olabilir. Diğerlerini konusmuyorum bile kimdir neresidir bu veteriner arkadaşları da uyarmış olun bence.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Bir ay bile olmadan satılmış bunu yapmayı kendişerinde nasıl hak görüyolarşar satın alıp annesinden ayrımayı nasıl hak görüyorlar anlamıyorum.

ibeksar
ibeksar

263

Veteriner röntgen yapmadı kırık yok dedi kemik gelişimini tamamlamadığı için anne sütü içmediği için böyle oldu gibisinden söyledi. Düzelmeyebilir dedi kalıcı olabilir raşitizm dedi sonra ne alakaysa sırtından zylexis iğne vurdu onu eve gelince araştırdım raşitizm ile alakalı değil sanırım. 150Tl onun için aldı ve ardından süt tozu kullanırsam düzelebilme ihtimalini söyledi 200 TL süt tozu verdi Dr CLAUDER'S. 150 TL muayene ücreti 500 TL indirim yaptı 480 TL geldi. Eve geldikten sonra çiftliği aradım ve bana D vitamini eksikliği var güneş görmediği için denildi hemen eczaneye gidip söylediği ALPHA D3 ilacını aldım. Benim hiç deneyimim yok ve ne söyleniyorsa onu yapıyorum ve inanın köpeğime o kadar özen gösteriyorum ki yıllık izine çıktım onun için bebek gibi bakıyorum. Vet dediği gibi yamuk mu yürüyecek yoksa düzelir mi ne yapmalıyım?

Faytekin
Faytekin

11982

Cok geçmiş olsun, bence detayli bir check-up yaptirabileceginiz kapsamli bir hayvan hastanesine goturun, bütün kontroller yapilsin,cok küçük çünkü ileri de problem olacak hatalar yapilmasin,anlattiginiza gore soylenenler cok mantikli gelmedi bana acikcasi, böyle ciddi bi durumda șöyle olabilir böyle olabilir diye tahminlerde bulunup igne yapilip gonderilmez hayvancagiz

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Alınan ücretler çok aşırı geldi bana, ilk zamanlardan baya maliyetli olmuş size. Farklı bir veterinere de danışabilirsiniz.
Alakası var mıdır bilmiyorum ama sokakta bulduğum bir kedinin de bacağı kırık diye aldım yürürken kopuk gibi atıyordu bacağını veteriner kemiklerde bişey yok felç tarzı snirsel olabilir b vitamini verin dedi on gündür vitaminler beslemeyle ayağı normale döndü.


Şu an üstüne gayet güzel basıyor sadece o patisinde içe doğru eğrilik var belki böyle birşey olabilir vitamin desteklemeniz zarar vermez

ibeksar
ibeksar

263

Veteriner ilk gittiğim O2 veteriner kliniği ikinci gittiğim klinik kuzey bahçeşehir kliniği fiyatlarda öyle gerçekten ilk gittiğimde 2 dk felan kaldım içeride ikinci gittiğimde 7-8 dk kaldım bu kadar 480tl para aldılar dün.

zuhall
zuhall

10265

ada veteriner polikliniği levent tavsiye ederim. Ya da daha donanimli bir hayvan hastanesi olabilir, fakulteye de goturebilirsiniz. Umarim gec degildir ve d vit aldiktan sonra duzelir.Gecmis olsun

dilekz
dilekz

3238

Yanlış anlamayın ama bir kaç konuya değinmek istiyorum.
Köpeği satın alıyorsunuz, yani ne ona ne de annesine saygı göstermiyorsunuz.
Köpeği bir aylıkken satın alıyorsunuz; bu da yavru köpeğin annesinden ne zaman ayrılabileceğini hiç araştırmadığınız anlamına geliyor. Araştırdıysanız da bile bile aldıysanız daha kötü.
Temel aşı programı tamamlanmadan almışsınız, bu da kendi sağlığınızı da riske attığınızı gösteriyor.
Köpeğinizi 12 saat evde yalnız bırakmışsınız. Yavru bir köpeğin en fazla ne kadar yalnız kalabildiğini de araştırmamışsınız. Üç saat. Üç saatte bir yanında olmanız gerek.
Bunları bilmiyor olabilirsiniz. Köpeğiniz için elinizden geleni yaptığınız ortada. Ancak bu şekilde bilinçsizce sağa sola koşmaktan başka bir şey yapmış olmuyorsunuz. En iyi veterinerlere de gitseniz fark etmez.
Artık öğrendiniz ve öğreneceğiniz o kadar çok şey var ki. Bu süreçte günde minimum üç saatinizi ayırmanız gerekecek. Kitaplar okumanız, videolar izlemeniz, tavsiyeler araştırmanız gerekecek ve aralarından size en doğru geleni bulmalısınız. Köpeğiniz yetişkin de olsa 8 saatten fazla yalnız kalmamalı. Her gün sabah akşam tuvalete çıkarmalısınız ve cinsine göre belli bir km yürütmelisiniz.
Bunlar temel ihtiyaçları bunların yanında daha bir sürü şey ve bazı problemleri de olabilir ilerde. Büyüyünce şimdiki kadar tatlı da olmayacak. Tüm bunları bilip göze alabiliyorsanız ve her türlü kötü şarta rağmen köpeğinizi sevip saygı duyacaksanız, bakmaya öyle devam edin lütfen.
Aksi takdirde bunları sağlayacak birine sahiplendirmeniz daha doğru olacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2331 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR