Yavru Kedi Beslenmesi

basakinanc
basakinanc

1869 Puan

Merhaba, merak ettiğim birkaç konu var fikir almak istiyorum. 1,5 aylık yavru kedim var ona yoğurt vermeyi düşünüyorum ama sindirimi açısından sorun yaratır mı emin olamadım? Bir de sindirime yardımcı olması açısından kedilere malt macun veya su ile pişirilmiş balkabağı püresi verildiğini görmüştüm. Bu konuda düşünceleriniz neler? Kedime verebilir miyim? Dengeli beslenmesine ve gelişimine katkısı olur mu? Şu an Pro Plan tavuklu yavru kedi maması ile besleniyor. Çok nadir haftada 1-2 kez yaş mama veriyorum.

11 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

henuz cok kucuk, ileride sorun yasamamak adina en az 2 - 2,5 aylik olana kadar sut tozu kullanin. mama olarak da hareketli zamanlarinda oldugu icin kuru mama olarak orijen ya da acana kullanabilirsiniz (mutlaka applaws, instinct, schesir gibi yas mamalarla destekleyin) ama benim asil tavsiyem hazir yolun basindayken cig beslenmeyi en azindan bi' aklinizdan gecirmeniz. inanin onun gelisimi icin en dogrusu bu. yabanci ya da turkce kaynaklardan bu beslenme turu hakkinda bol bol arastirma yapin (isterseniz bir kac kaynak onerebilirim).


yogurdu sormussunuz, bence kefir daha guzel olur. her ikisi de bagirsak florasi icin cok faydali (bagirsak=saglik) ama kefir daha fazla yararli bakteri iceriyor. yalniz kefire baslarken yavas olun. yani ilk once ceyrek cay kasigi verip diskisini takip edin sorun olmazsa yavas yavas artirabilirsiniz. 1 - 2 yemek kasigi kefirin icerisine bir tutam zerdecal (cok cok az renk verecek kadar), bir tutamin yaklasik 1/4'u kadar karabiber (cok cok az koymaya dikkat edin), bir damla zeytin yagi, bir damla da elma sirkesi ekleyin. bu olcuyu iki gunde bir verebilirsiniz. bagisikligi inanilmaz guclendiriyor, vucut isisini yukselttigi icin ozellikle kis icin cok guzel bir karisim.


ben kedimin mamasina balkabagi ve hindistancevizi ya da zeytin yagi ekledigim icin malt kullanmiyorum, hic sikinti olmuyor. rutin olarak balkabagi ya da bu tarz yaglar kullanirsaniz malt gereksiz bence.


yavrunuzun tuyu kadar omru olsun insallah :)

srplzngl
srplzngl

113865

raw for us isimli bir turk markasi var. instagram, youtube ve web sayfalari uzerinden cok faydali bilgiler ve bazen de tarifler paylasiyorlar. tarif vs. sormak isterseniz yardimci olurlar diye dusunuyorum. https://www.rawforus.com/ https://www.rawforus.com/blog


yabanci olarak dr. lisa pierson' in sayfasini ( tarif ve her turlu bilgi mevcut) ve dr karen becker'in yazilarini ve videolarini takip edebilirsiniz. https://healthypets.mercola.com/ https://catinfo.org/


ayrica mutlaka "pet fooled" belgeselini izleyin.


sevgiler :)

satinalmayin
satinalmayin

9532

,
Dengeli beslenmesi için bahsettiğiniz şeylere ihtiyacı yok ihtiyacı olan kaliteli bir mama proplan yeterli değil nd kitten alın ikisini karıştırıp verin bitene kadar bitincede royal canın hils yada proplan almayın.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ben yogurda 2aylikken basladim.hergun 1 tatli kasigi seklinde.cani isterse yedi.midedeki tuyler icinde 4aylikken basladik malt macuna.

satinalmayin
satinalmayin

9532

şimdi kafanıza takılır niçün ama niçün dersiniz duyar gibiyim içinde kaliteli et olması lazım
bunlar reklemı sağlam yapılmış kof mamalar o yüzden millet bunları kaliteli zannediyor içeriğine bakmıyor malesef

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ben mi yanlis okudum diye baktim ama 2aya kadar anne sutu veyada devam sütü almasi lazim gelisimi icin. Kesinlikle normal inek sutu hicbir zaman veya da yogurt verilmemeli suan icin. Kuru mama da butcenize gore alabiliyorsaniz ND, alamiyorsaniz matisse sanabelle gibi guzel bir mama secebilirsiniz. Proplan cok cok kotu yedirilmemesi gereken bir mama. Fiyati pahali fakat ici bos:) iceriginde grrcek et bile yok acik konusmak gerekirse

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

İzmirpet seni ozlemistim kacgundur hic gormedim bisey yazdigini.ve evet 8haftaya kadar sut almali anneden.sonra yogurdu yogurdun kendi suyuyla vermek lazim.aslinda tam veteriner beyanini soyleyeyim “kediler insanlar icin olan sutu sindiremez,ancak yogurt ayran kefir gibi islem gormus sut urunleri takviye olarak verilebilir”

basakinanc
basakinanc

1869

Tüm cevaplar için herkese çok çok teşekkür ederim. Veterinerimiz süt tozu konusunda hiç bilgilendirmedi kuru mamayla beslediğimi söylememe rağmen, siz yazınca çok şaşırdım. Ama aslında Badem'i annesinin yanından aldım ve emmeyi bırakmıştı o yüzden sorun olmaz diye düşünmüştüm. Yine de araştıracağım bu konuyu da. Çiğ beslenme ile ilgili pek kaynak bulamadım aslında, güvenilir bir kaynaktan öğrensem kendim hazırlamayı çok isterim. Eğer varsa öneri kaynaklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Türkçe ya da ingilizce olabilir kaynaklar sorun olmaz :)


Bir de son soru olarak soruyorum, sanırım Acana ve Orijen mamalar tüm yaş gruplarında kullanılabiliyor değil mi? Biraz araştırdım ama özellikle yavru maması bulamadım. Bir de çeşitler arasından seçim yapamadım. Hangisini önerirsiniz, hangisini kullanıyorsunuz?

Merhabalar.Orijen kuru mama kullanabilirsiniz.Hem yavru hem yetişkin için.Bende sizinki kadarken iki yavru sahiplendim sokaktan şu anda 1.5 yaşindalar.Sulandırılmış evde mayaladigimiz yoğurttan azar azar verebilirsiniz kuru mama haricinde.Mutlaka taze su bulundurun mamanin yanında.Sağlikla büyütün inşallah

Merhabalar.Orijen kuru mama kullanabilirsiniz.Hem yavru hem yetişkin için.Bende sizinki kadarken iki yavru sahiplendim sokaktan şu anda 1.5 yaşindalar.Sulandırılmış evde mayaladigimiz yoğurttan azar azar verebilirsiniz kuru mama haricinde.Mutlaka taze su bulundurun mamanin yanında.Sağlikla büyütün inşallah

basakinanc
basakinanc

1869

Çok teşekkürler Nalan hanım Orijen'e tekrar bakacağım, tüm canlarımız sağlıkla uzun ömürler yaşasınlar inşallah :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 757 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR