herkese merhaba
tek başıma yaşıyorum ve bir kedi sahiplendim. kötü durumdaydı ve bakar mıyım bakamaz mıyım diye düşünmeden, ölmesinden iyidir diyerek eve aldım. 2 aylıktı şimdi 1.5 yaşında. fip teşhisi kondu ancak sadece corona virüsü taşıyıcısı da olabilir çünkü son zamanlarda iyiye gidişat var. bu hastalıktan önce de çok çok fazla bunaldım ve sahiplendirmek istedim birine verdim ama dayanamayarak, ertesi gün geri aldım. hem çok fazla seviyorum hem de ruh sağlığımı ciddi anlamda etkiliyor. çok yaramaz, temizliği vs, hastalığı (öleceğini düşünmek beni mahvediyor) üzüntüsü vs daha bir çok şey var. kısacası tükendim artık. öyle böyle değil hakikaten tükendim. sadece corona taşıyıcısıysa ve fip değilse -bunun için hep dua ediyorum- tüm tedavilerini yapıp, gelecekteki masraflarını da üstlenerek sahiplendirmek istiyorum. eğer fipli ise ben sonuna kadar zaten onunla olacağım. sahiplendirirsem bir yandan da buna dayanamayacağımı düşünüyorum. çok korkak çok hassas çok stresli oyun oynarken vs saldırgan tek ayağında sorun var. arkadaşlar sizden ricam yargılamadan, mevcut durum üzerinden, fikilerinizi almak isterim.
-sahiplendirsem bu çok korkak hassas kedi yeni sahibine alışabilir mi?
-sahiplendirsem içim elverir mi
-nasıl birisi sahiplense çok daha iyi olur
cok cok gecmis olsun, insallah yalnizca coronadir.
eger coronaysa bile sahiplendirmeyin bence. cok korkak ve hassas ise asiri stresli bir durum olacaktir onun icin. iste o zaman corona fip'e evrilebilir. Allah korusun.
eger sahiplendirmek kesin kararinizsa ev ortami gercekten cok sakin birisine sahiplendirmelisiniz. ve bence oyle bir durumda kedinizle gorusmeyi birden kesmeyin. mumkun oldugunca ziyaret edin en baslarda.
ayrica fip olup olmadigindan emin olmak icin baska bir veterinere gosterme ihtimaliniz var mi?
netlesmesi acisindan farkli hekimlere danismak daha faydali olabilir.
Muayenesini nerede yaptırdınız? Üniversite veteriner fakültelerinde daha kapsamlı bir araştırma yapabilirler. Tanıdan emin olmak için deneyebilirsiniz. Onun dışında kediniz kısır mı? Kısırlaştırılan kediler daha sakin olur. Gerçi bunu veterinere sormanız daha uygun olur. Bunun dışında eğer kedinizi çok seviyor ve ayrılmak size acı veriyorsa sahiplendirmeyi ikinci veya üçüncü bir plan olarak düşünmeniz daha doğru olur gibi. Çünkü hem siz ona alıştınız hem de o size alıştı ve hassas bir kediyse strese girme olasılığı fazla. Donanımlı bir yerden yönlendirme almanız en doğrusu ve psikolojik durumunun düzelmesi için de çözüm arayabilirsiniz. Ölme ihtimali hakkında şöyle düşünmek gerekiyor. Bu kedi siz eve aldığınız anda da ölebilirdi. On beş yıl sonra yaşlılıktan da ölebilir. Şu an sahip olduğu hastalık da ölümle sonuçlanabilir. Yani aslında siz bu canlıya tüm bu olasılıklara rağmen yuvanızı açtınız ve bağ kurdunuz. Sırf ölme ihtimali yüzünden kediden ayrılmanız ikiniz için de acımasızlık olur. Sizin elinizden geleni yapmanız ve ona iyi bir yaşam sunmanız ölüm acısını inanın bastırır. Her canlının normali değil mi ölüm?
Cok gecmis olsun oncelikle, birbirinize bu kadar bagliyken sahiplendirmek sizin icin de onu icinde iskence olacak. Ne olursa olsun allah ne kadar omur verdiyse sizinle yasasin. Ve zaten hicbisey net dgl, moral her hastaligin ilk adimi, en onemli yapi tasi. Moralinizi ve kedinizin moralini yuksek tutun, motivasyonunuzu dusurmeyin. O herseyi hisseder. Sonuna kadar birlikte olun, ben inaniyorum ustesinden gelebilirsiniz. Lutfen o yavruyu birakmayin, siz birakirsaniz direncini kaybeder. Ama siz ona destek olurssniz inanin ona guc kuvvet gelicek
Kimse almaz soyliyeyim siz onun iyi kötü gününde yanında olun lütfen
vermeyin tükenmeyi gerktirecek bir durum yok fib olsa karnı şişer zaten vetler bir halttan anlamıyor coronalı kediye fib diyorlar!
sizde kalsın
böyle durumlarda ne denir yapılır tam olarak bilemiyorum içimden ne geliyorsa aklımdan ilk ne geçiyorsa onu diyeyim;
Adınıza çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Umarım doktorlar kedinizi hastalıklarında kurtarabilir.
Corona olayları genellikle tuvalet yollu bulaştığı söylenir. Başka hayvan evinize girdi mi acaba?
Dışarıdan gelen biri ellerini yıkamadan mı sevdi ? Yedikleri ile bile alakası olabilir. Hiç beklemediğimiz yerden bile rahatsızlık duyabiliyor kediler. Hatta size bile dışarıdaki başka bir kedinin mikrobu bulaşıp (elbisenize, ayakkabınıza.......) siz de onu mikrobu eve getirmiş olabilirsiniz.
Sizi uyarmak için diyorum bunları. Kedinizi inşallah iyileştiğinde ( ki iyileşecek) o zaman daha gözlemli ve tedbirli olmaya başlamanız için söylüyorum.
Bana kalırsa başkasına vermeyin çocuğunuzu daha fazla stres olacak. Sizinle beraber zorluğu atlatmasına yardımcı olun. Bu acı sizi öldürmesine izin mi vereceksiniz yoksa onu kabul edip kedinizle beraber ayağa kalkmaya mı çalışacaksınız ? Çok zor evet, uğraştırıcı içten yıkıcı ve aşağı çeken bir durum bu. Ama kediler güçlü ve asil hayvanlar siz de öyle olmalısınız. Pes etmeyin her gün ayna da kendinizle güzel güzel konuşun. Kedinize ve kendinize telkin veriniz. İyiyi çağırın ki iyi olsun. İyi düşünün iyi olsun. Asla kötüyü çağırmayın. Daima ama daima pozitif düşünün. Her şer de bir hayır vardır.
Her zaman olumlu düşünceleriniz olsun her şey de.
farklı bir hekime gideceğim. kendisiyle de görüştüm zaten. 3-4 gündür durumu iyi ve taşıma kabını gördüğünde büyük stres yaşıyor. tabi en ufak sorunda alıp gideceğim ne olursa olsun.
yanlış anlaşılma olmuş. ben ölme ihtimali yüzünden ayrılmıyorum. ilk test vs bir klinikte sonraki muayenelerini bir başka özel klinikte yaptırdım. şimdi bir başka veterinere gideceğim.
kısırlaştırmadım daha. hastalıktan önce nisan gibi düşünüyordum. dediğim gibi çok stresli bir kedi ve daha önce yaptırmama bu engel oldu.
Oldukça uzun süredir seninleymiş ayrılmak hem onun için hem senin için zor olur diye düşünüyorum. Yaramazlık konusunda kısırlaştırıp iki yaşını geçtikten sonra daha sakin oluyorlar çoğu vaktini uyuyarak geçiriyor. Hastalığı konusunda zaten başka birine daha götüreceğim demişsin bence de emin olup ona göre davranman iyi olur.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor