Kedimin Dudağına Ne Olmuş?

Darwincan
Darwincan

2570 Puan

Oğlumuzun (dudağı diye nitelemek herhalde yanlış olmaz) ağız girişinde fotoğraftaki gibi bir pembelik oluştu. Dokununca acıyor gibi. İştahı yerinde.( hatta fazlaca) Biraz huysuz gibi gerçi ama hareketli de hala. Bugün veteriner de takip edelim bakalım ne ola ki bu tarzında konuşmuş. 13 aylık kısır ve Nd bıldırcın balkabaklı kısır kedi maması yiyordu. Hafta sonu Acana pacifica aldık ve 4-5 gündür dörtte bir oranında eski maması ile karıştırıp veriyoruz. Çok da sevdi yeni mamayı. Acaba alerji gibi bir şey olabilir mi diye düşündüm. Veterinerimiz değil dese de böyle bir şey yaşayan var mı aranızda acaba?


14 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

depigmentasyon bozuklugu olabilirmi acaba? bir cok sebebi olabiliyor bu durumun ama aklima ilk yetersiz ya da dengesiz diyetlerden olabilecegi geldi. zaten acana pacifica kedilerin temel ihtiyaclarini dusundugumuz zaman hic dogru bir tercih degil. ama henuz acana'ya gecis yapmis bile sayilmazsiniz.
depigmentasyon bozuklugu bu sekilde bolgesel baslamiyor sanirim ama genelde belirli cinslerde (ozellikle siyam) burun dudak ya da goz kenarlarinda renk acilmasi seklinde vitiligo gorulebiliyormus. hekimin de dedigi gibi bekleyip takip etmek lazim.

srplzngl
srplzngl

113865

ama bu dediklerim cok dusuk bir ihtimal. tam olarak boyle diyemem cunku asiri belirgin bir renk degisimi yok.
insallah onemli bir sey degildir

Hiç birşey olmaz telaş etmeyin 2 3 güne geçer.

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Hafife alınacak birşey değil bence. Ve bu abartılmıyor bence bunu istediği kadar da büyütebilir. Canından sevdiği bir canlı sonuçta. Merak ediyor insan ne oluyor diye. Ve bu durum hakkında soru sorması hakkı.

Darwincan
Darwincan

2570

Kusura bakmayın yeni görebildim cevapları. İlgilenip yazan herkese tesekkurler. Acana Pasifica için neden öyle dediniz acaba? Bildiğim kadarıyla en iyi mamalardan biri. Merak ettim atladıgim bir şey mi var ki? Aydınlatırsanız sevinirim. Bir de evhamlı olmadığımı, mantık ve sorumluluk sınırları içerisinde sitedeki tecrübeli arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak için sorduğum soruya verilen yakışıksız cevap için şunu söylemek isterim. Şaka yollu bile olsa ölüm falan çok çirkin şeyler yazmışsınız. Bir fayda sağlayamayacaksanız yorum yapmayın. Öyle bir zorunluluğunuz da kimseyi üzmeye hakkınız da yok. İlk kez evimin içinde 1 yıldır kedi bakıyorum ve biyolojik kızım kadar oğlum o da. Kızım için ne yapıyorsam sağlığıyla ilgili oğlum için de yapıyorum. Şükür ki bir tek siz yapmışsınız bu yakışıksız yorumu. Tekrar teşekkür ederim yardımcı olmak amacıyla yorum yapan tüm arkadaşlara.

srplzngl
srplzngl

113865

kedilerin temel besin kaynaklari genellikle kanatlilardir ve kediler tamamen balikla beslenmek uzere evrilmemislerdir. yani acana pacifica gibi TAMAMEN balik iceren mamalar onlar icin uzun sureli tuketime uygun degildir. bunun yaninda uzun sureli balik tuketiminin su anda cok detay oldugu icin sayamayacagim nedenleri de var.
--ayrica tamamen balik iceren mamalarin fosfor degeri genelde daha yuksektir ki yuksek miktarda fosfor ozellikle kisir erkek kedilerin idrar yolu sagligini tehdit eder.--


ama acana pacifica ve orijen six fish'ten uzak durulmasi gerektigini dusunmemin asil sebebi gectigimiz yil champion pet foods'a acilan dava.


https://truthaboutpetfood.com/another-champion-pet-food-lawsuit-now-it-is-cat-food/
https://truthaboutpetfood.com/lawsuit-filed-against-champion-pet-food-acana-and-orijen/


linklerdeki tablolara bakarsaniz ozellikle tamamen balik iceren versiyonlardaki degerlerin, sinirin ne kadar uzerinde oldugunu gorursunuz. bu agir metallerin hepsinin birbirinden korkunc sonuclar dogurma ihtimali cok cok yuksek.


orijen ve acana'nin icerigine bakildigi zaman alinabilecek en iyi kuru mamalar oldugunu goruruz ama maalesef isin icyuzu bu sekilde. ki bu markalar bile bu kadar riskliyse digerlerini varin siz dusunun. gercekten ama gercekten hicbir kuru mamaya guvenilmez.


ben kuru mama kullanmiyorum cunku hicbir kuru mama markasina guvenmiyorum. ama illa kuru mama kullanacagim diyorsaniz en iyileri (bu durumda kotunun iyisi sayiliyor) n&d, acana grasslands (link'teki tabloda daha az risk teskil ettigini gorebilirsiniz), petcurean ya da instinct diyebilirim. ama ben ne olursa olsun hicbirini uzun sureli kullanmamaktan yanayim, hicbirisine %100 guvenmek soz konusu dahi olamaz. en iyileri diye saymam da onerdigim anlamina gelmez. onermek istedigim tek sey "pet fooled" belgeselini herkesin izlemesi.


kusura bakmayin konu cok farkli bir yere gelmis oldu ama durum bu maalesef.

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Ama pek sanmıyorum sorun olduğunu. Daha önce vardı da yeni mi farkettiniz? Umarım önemli birşeyi yoktur. Diş etlerinin rengi nasıl?

Darwincan
Darwincan

2570

Veteriner de aynı şeyi düşündü ama yoktu. Kızımın dişlerini kontrol etmediği tek bir gün bile yok. Ayrıca eski foto ve videolarından da teyid ettik. Yeni oluştu. Dişetleri normal. Sıkıntı yok.

srplzngl
srplzngl

113865

pembeligin boyutu sabit mi, daha cok yayiliyor mu?

srplzngl
srplzngl

113865

kabariklik var mi hic pembelesen bolgede?
fotograftan pek anlasilmiyor

Darwincan
Darwincan

2570

Hayır yok kabarıklık.biraz büyüdü

srplzngl
srplzngl

113865

ya haklisiniz fazla detay dusunuyorum ama rengi degismis sonucta :)

Yerim onun dudağını geçmiş olsun

satinalmayin
satinalmayin

9532

Yazmıyim dedim ama dayanamıcam ne den bahsediyorsunuz ne var dudağında sorun yok ıncık mıncık evhamlarınız saçmalık derecesinde gayet normal o öylemi yok böylemi kanser ya 3 ghüne ölür :) töbeeeeeeeeee

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 979 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR