Kedim Poposunu Temizlemiyor

LenaHanim
LenaHanim

936 Puan

Yaklaşık 3 aylık british shorthair cinsi kedim var evimize geleli 2 hafta oluyor annesiyle birlikteydi bu zamana kadar tuvalet eğitimi var asla kum dışında başka bi yere yapmıyor ama yaptıktan sonra poposunda hep kalıntılar oluyor ne yapıcam nasıl ogreticem yatağımın her yeri afedersiniz ama bok oldu iki günde bir nevresim değiştiriyorum bi de ayaklarının altında da kalıntı oluyor hiç umrunda değil :(

11 CEVAP

basakinanc
basakinanc

1869

Merhaba, benim kedim de bazen poposunu temizlemeyi unutuyor henüz çok küçük oldukları için bu durum olabilirmiş ben veterinerimize danışmıştım. Ben genelde her kucağıma aldığımda çaktırmadan kontrol ediyorum poposunu eğer yeterince temiz değilse bir disk pamuğu ya da bir parça havlu kağıdı ıslatıp kendim temizliyorum. Veteriner de bunu yapabileceğimi ancak çok sık yaparsam kedimin tembelliğe alışıp hiç temizlemeyebileceğini söylemişti. Ben poposunu temizlerken kedim bundan rahatsız olduğu için artık çoğunlukla kendi temizliyor inanın ilk geldiğinde neredeyse her gün bu temizleme işlemini yapıyordum ama artık çok nadir ben temizliyorum, kendisi öğrendi. Yine de kontrol etmekte fayda görüyorum. Kendi sağlık ve hijyenimizi de düşünmeliyiz, hem hijyen onlar için de önemli mikrop kapmamaları açısından. Eğer kediniz kendi kendini hiç temizlemiyorsa çok hafif sirke sürdüğünüz bir pamukla vücudunun bir bölgesini hafifçe silerseniz kokudan rahatsız olup kendini temizleyeceğini okumuştum internette ancak ben hiç denemedim, sirkenin zararlı olacağını sanmıyorum ama endişe ederseniz sadece suyla ıslattığınız bir pamukla da deneyebilirsiniz. Henüz çok küçük olduğu için çok kolayca öğrenecektir diye düşünüyorum.

Shokimurti
Shokimurti

1908

Bizim kedimiz de kumunu kazıp kakasını içine yapması gerekirken kendi çukura girdiği için kakası kum tepesine dökülüp ayağına değebiliyor o yüzden her kaka yapışından sonra poposunu ıslak mendille biz temizliyoruz küçüklüğünden beri. Sonra poposu ıslandığı için kendi de huylanıp gidip temizliyor iyice.
Size tavsiyem ıslak mendille poposundaki pisliği alın iyice temizleyin sonra ıslandıgı için kendi de temizleyeceği için alışır zamanla. Alışınca da artık sorun kalmaz temizlemenize gerek kalmaz.

2kedili
2kedili

247

Kullandığınız ıslak mendillerin kimyasal ve parfüm icermemesine dikkat edin lütfen.


Kediler küçükken popo temizligini bilmiyorlar.. bikac ay gectiginde öğrenecektir. Uzun tüylü kedilerde herzaman yapismalar oluyo mecburen temizliyorum kendisi hallemeyecekse müdahale ediyorum.. kisa tuyluyse büyüdüğünde sorun kalmaz

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

İslak mendilinher turlusu zarar. Bir akrabanin kedisi cilt hastaligi oldu ondan. Cunku yaliyorlar ve hepsi midesine gidiyor. Silecekseniz sadece suyle islatilmis mendil.

gulsum_
gulsum_

2288

Kediniz acaba ishal mi, ishal veya ona yakın cıvıklıktaysa temizleyemiyor ne yazikki

LenaHanim
LenaHanim

936

Her tuvaletten sonra temizliyorum dediğiniz şekilde havlu peçeteyi ıslatıp. Kafasını biraz çevirip koklamasini sağlamaya çalışıyorum belki kendisi temizler diye ama nafile inşallah zamanla öğrenir.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Bizde bazen bu sorunu yasiyoruz.ben iki kat makyaj pamugubu islatip poposuna degdiriyorum.ama asla temizlemiyorum.zaten islaninca huylanip kendi temizlemeye basliyor.belki ise yarar sizinkinde de

LenaHanim
LenaHanim

936

Anneme sordum o kendini temizlerken görmüş bi kaç kere ben de dediklerinizi yapıcam temizlemiycem ıslatıp birakicam teşekkür ederim

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Kimyasal değil suyla nemlendirdiğiniz pamuğu kullanın kesinlikle kimyasal değdirmeyin hele hele poposu hassas bi bölgesi. Ya da sarı kantoron yapını hafif damlatıp sürebilirsiniz ben de kullandım o şekilde kimyasla yok bi zararı yok.


Poposuna bulaşmasına gelecek olursak hem kendim yasadım hem veterinerimden duydum bunu kakasının kıvamı yerinde olsa zaten bulaştırmaz demek ki kakaası olması gerekenden cıvık yavru olduğu için tam kıvamlı olmayabilir ya da ishal olabilir. Benim de kedim 3 aylık ondan biliyorum. Kğçük oldukları için de yalamaması normal çünkü tam eğilemiyorda bükülemiyor. Kedim 1.5 aylıktı geldiğinde eğilip karnını yalarken bile zorlanıyodumtaö dengede durmaıyordu.


Silmeyi sürkwli hale getirmeyin tamam pis birşey başlarda silin bi müddet yani uyarın aslında poposunu o da kantoronun kokusunu alsın yalamaya çalışsın( kimyasal bu yüzden de kullanmayın). Böy böyle alışsın. Bırkaın sikmeyi bu sefer de silinmesine alıştığı için hiç yalamayabilir alışkanlık haline getirtmeyin. Gerçekten çok bulaşıp sıkıntı yarattığında silin.

elifmrtl1
elifmrtl1

948

Az önce yaşadım bende aynısını ishal olduğu için kakasını yapıyor sonra halımın üzerine siliyor. Bağırsaklarında parazit olduğu için korkuyorum da.

zeynepfi123
zeynepfi123

217

Benim yavru kedim bir dönem ishal oldu tuvaleti daha sıvı olduğu icin poposu temiz olmuyordu kendisi de iğrendiği icin temizleyemiyordu. Kağıt havluyu ıslatıp kendim temizledim orası ıslanınca kendi de rahatsız olup biraz da olsa temizledi. Kedinizin tuvaleti cıvık mı ona bakın eğer öyleyse ishaldir ilaçla geçirdik biz onun dışında gayet güzel temizler merak etmeyib

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 39569 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR