Kısır Kedi-Mama

Cansumuezza
Cansumuezza

23418 Puan

Arkadaşlar kedim 7 aylık dişi. kısırlaştı 6 aylık civarındayken. vet matede sordum başka bir veterinere daha sordum kısır mamaya geçin demişti. ama kedim zayıf ve çok harketli yani sonuçta daha yavru sayılır. 12 aylık olana kadar gelişimi açısından yavru kedi mamasına devam etmeyi düşünüyorum kilo problemi olmadığı sürece. sizce bir sorun olurmu olursa nasıl bir sorun olur?

9 CEVAP

Ares07
Ares07

2607

Benim kedim de 10 aylıkken kısırlaştı erkek. Şuan 11 aylık 5 kilo 600 grama ulaştı. Kısırlaştıktan sonra gerçekten çok yemeye başladı. Zor kontrol ediyorum. Boyu uzun olduğu için şuan için kilolu değil, sadece dikkat etmem gerekiyor. Ancak kilo sorunu olsun olmasın kısır mamaya geçmek gerekiyormuş. Çünkü idrar yollarında kiste neden olabiliyormuş normal mama.

Berivanakar
Berivanakar

815

Kilo almadığı sürece yavru mamaya devam edin. İdrar yolu için de himcat urinary macun kullanın

Ares07
Ares07

2607

Açıkçası ben normalde yetişkin ile devam ederim, hatta kısır yetişkin karıştırırım aynı markanın diye düşünüyordum. Ama veteriner çok şiddetle asla normal yememesi gerektiğini söyleyince sadece kısır kullanmaya başladım. Belki yavru ve kısır karışık devam edip sonra direkt kısır verebilirsiniz. Erkekte özellikle idrar yollarında kiste neden oluyormuş kısır olmayan verilirse. Dişide neler olur tam bilmiyorum

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

güncel "

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

benimki dişi ve hala zayıf çok yeme gibi bir değişim olmadı. hala normal yiyor. çok sıkta mama değiştirmek istemiyorum napıcam kararsız kaldım :/

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

berivan hanım teşekkürler @ares evet veterinerler ısrar ettiği konularda bide niçinini anlatsa süper olcak ama erkekse bencede kısır yesin dişide nasıl bir sorun olabilir bende hala tam anlayamadım..

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

bu arada kısır ve yavru kedilere uygun advance de bir mama var ama içeriğe göre fiyat gereksiz pahalı memnun olan kişi sayısıda çok değil..

Hulya07
Hulya07

10281

Benim 2 kedim var biri kısır dı diğeri yavruydu mamaları ayırma lüksüm olmadığı için diğeri 3 aylıktan beri kısır maması yiyor ve gayet sağlıklı ama kısır kediler için olan ND nin full proteinli mamasından yiyorlar tavsiye ederim süper bir mama İran Kedisi olmalarına rağmen neredeyse tüt dökümleri yok

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

anlıyorum ama 3 aylıktan bu yana çok erken geldi bana.. neyse sağlıklı olsunlarda. biz Nd balıklı kullanıyorduk ama pek memnun kaldığım söylenemez tüy dökümünde vs. şuan yavru kedi mamasına geçtim 1 yaşına kadar devam edip sonra güzel bir kısır kedi mamasına geçicem sanırım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 474 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR