Kedim Yeri Eşeliyor

beautifulcat
beautifulcat

10837 Puan

Merhaba, son 1 haftadır kedimin bu huyu yeni başladı. Mamasını özellikle çok sevdiği yaş mamaları yiyip biraz kalırsa parkeyi eşeliyor, sanki kumu kazarmışçasına. Bu dönem mama değişim dönemindeyiz. N&D Tavuklu Narlı Yavru Kedi Mamasından; N&D Bıldırcınlı Balkabaklı Yetişkine geçiyoruz. İlk olarak beğenmediğinden mi dedim ama aynı hareketi yaş mamasına yapınca o seçeneği eledim. Bu sabah da kuru mamasına tuvaletinden kum taşımış, sanırım baharın da gelip öbür kedilerin sesini camdan duyunca içgüdüsel bir saklama hareketi. Diğer kediler mamasını almasın diye sanırım. Bu arada mama kabı ile tuvalet kabı biraz yakındı şimdi yerini değiştirip uzağa koydum gayet mutlu duruyor.Başka bir sorun yoktur değil mi? Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Nasıl kurtuldunuz? Bir sorun teşkil eder mi?

7 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Hayır onu içgüdüsel olarak mamasını sonra yemek için saklamaya çalışıyor. Beğenmediğinden yaptığını sanmıyorum bizimki çok beğendiği mamaya da aynısını yapıyor doyunca.Mamayla tuvaletini uzaklaştırmanız iyi olmuş sevmiyorlar çünkü yan yana.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Çok teşekkür ederim, bir sorun olmadığına çok sevindim. Demek ki mama saklamak için yapıyormuş :)

selveroglum
selveroglum

919

benim kedim suyu bile eşeliyo :DD

PsLuna
PsLuna

10636

Kesinlikle kaynaz taban kullanın. Benim ilk aldığım kayıyordu. Gömüyor gömerken eli değiyor kab yerinden kayınca bi daha gömmeye başlıyor arada yemi gömecem diye suya elini sokuyor sonra çıkarıp bi güzel her tarafa sallıyor falan ya da en sonunda mamayı döküyor kesinlikle kaymaz taban kullanmalı :D

Gamzessven
Gamzessven

21488

Marangozda mama kaplarını koyabileceğiniz bir platform da kestirebilirsiniz

PsLuna
PsLuna

10636

Tuvaletle mamayı ayrı ortamlarda tutmanız kokuların birbirine karışmaması açısından da daha iyi olur. Mamasını saklamak için yapıyor. Geçici bi durum değil malesef. Kedimi eve ilk getirdiğimde de her yemek yedikten sonra o hareketi yapmıştı. Kumunu mu bulamıyor acaba diye 1hafta peşinde gezdim. Veterinerimiz eşeleyince annesi gibi enseden tut kumuna bırak öğrensin demişti ama nafile. Bıraktıkça iş görmeden yürüdü çıktı gitti. Meğerse benimki kumun yerini öğrenmiş mamayı saklamaya çalışıyormuş. Hala da saklıycam diye her gün yanındaki suyu döküyor. İçgüdüsel yapıyor biliyorum da ufaktan da bi sinir oluyorum bazen dakikalarca 4 bir taraftan gömüyor. Suyunu değişsem yenilesem kabın yerini düzeltsem gömme ritüeline tekrar başlıyor sanki önünden yemek alırım ben onun Hiç aç bırakır mıyız ponçikleri ama huyları değişmiyor aylardır aynı :)

jingjing
jingjing

2207

aynen benimki de 2 .5 aylıktan beri yapıyor . sonra suyu maması her bir yerde . artık daha ağır bir mama kabı alıcam başka çaresi yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 487 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78204 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR