Kedi Tüyü Zararlı Mi

sydaglsen
sydaglsen

3405 Puan

Merhaba tahmini 1 aylıkken sokaktan kedimi buldum. Şu an 7 aylık oldu Durumum aşılarına yeterli olamadığı için aldığımda sadece dış ve iç parazitini halletmiştim. Onun haricinde şimdiye kadar hiçbir iğne olmadı sadece daha önceden öğrendiğim 3 ay arayla 0.5 cc iç parazit ilacı veriyorum ki asla çiğ bir şey yedirmiyoruz ve dışarı da çıkmıyor. Kuru mama ve pişmiş tavuk balık vs. Şu sıralar etraf beni korkutuyor iyice kedinin beni öldüreceği şeklinde tüy kaçarmış ciğere yapışırmış... gerçekten böyle bi durum var mı bana fikir verebilir misiniz.

9 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kediden bulasan tek parazit var o da iç parazit aşisini yaptirinca bulasmiyor. Hicbir aşisini yaptirmasaniz ve o parazit bulaşsa dahi, insanlarin korktugu gibi hemen her bulaştigini kör vs yapmiyor. Cogu kisiye hicbirsey yapmiyor. Et yiyerek biseyler bulasma riski bile daha fazla yani. Kediye zararli diyenler et te yemesin o zaman.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Bu şehir efsanelerini kim uyduruyor ya. Öldüren şey kedi tüyü değil, tüyle beraber yutulan parazit ya da parazit yumurtası. Bu yüzden iç-dış parazit aşılarına dikkat ederseniz iyi olur. Onun dışında illaki her kedi sahibi tüy yutuyordur yani ben kesin yutuyorumdur ama kediler gibi bir şekilde vücuttan attığımızı düşünüyorum o tüyleri de.

Gul36
Gul36

113362

Arkadaşların tüy hakkında dediklerine katılmakla birlikte ek olarak aşılarla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Parazit dışında bir aşı olmadı demişsiniz, sanırım karma aşılar da olmadı. Karma aşılar parazit ilaçlarından daha önemlidir çünkü kedilerimizi, sokaktan bizim ayakkabılarımızla, kıyafetlerimizle vs. getirebileceğimiz virüslere ve enfeksiyonlara karşı korurlar. Keşke onları aşılara maruz bırakmak zorunda kalmasak ama karma aşılarını senede bir kez yaptırmamız elzem yani. Eğer olmadıysa karma aşıları için para biriktirip bir an önce yaptırmaya çalışın lütfen. Diğer aşılar o kadar zorunlu değil.

Faytekin
Faytekin

11982

Kedi tüyü zararli olsaydi,hergün haberler de bu haberleri okuyor duyuyor olurduk,arkadasin dedigi gibi tüyle beraber yutulan parazitdir zararli olan,öldürseydi herkes den önce ben ölürdüm :) yavruluklarindan beri 2 kediyle sarmas dolas uyuyorum,hatta bazen direk yüzümün üzerine yatiyor bi tanesi nefes alamıyorum :) iç-dıș parazitlerini aksatmadan yapın,kumunu falan da sabah aksam kontrol edin temiz tutun yeter,müsait olduğunuz da karma așılarını da yaptırın tabi, bunlari yaptirmayin demiyoruz,ama korkmayın o kadar ölmezsiniz:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

İc dis parazit dediginiz gibi evden cikmiyorsa aksatmali yaptirabilrisiniz senede 1-2kez. O bile rahat yeter. Bende duzenli yaptirmiyorum, gereksizi yarardan cok zarar zaten, sonucta kimyasal. İc dis parazit uglumasi varsa asla tuyu zarar vermez. Arkadaslar belirtmis zaten. Tuyden zarar gelmez, tuye yapisan gozle gorulemeyen parazitler kiste donusur seneler sonra. Benim bikac akrabam da bu sebepten ameliyat oldu hatta biliyorum. Ama kesinlikle korkulacak bisey dgl. Tabiki kedinizin sagligi icin senede bir karma asisi tavsiye ederim ama kediniz icin, sorunuzla alakasi yok:)
Bende kedilerimi hergun yuzlerce kez opuyorumm, birlikte yatiyoruz kalkiyoruz. Fuat beyin de dedigi gibi yuzumde bile yatiyo hatta yuzumu yaliyo. Ve benimkinjn de asilri yok. Hic de birsey olmuyo:)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

valla iç dışı aksatıncada bişey olduğu yok sokak kedileriyle sarmaş dolaşım Allaha şükür bişeyim yok. önce insanlar kedilere köpeklere laf etmeden evvel dışarda sorgusuz sualsiz hunharca yediği salataları yada içinde marul vs bulunan hamburgerleri sorgulasın :)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

he bide ne eti belli olmayan etleri.

Leyl003
Leyl003

2763

Ben de kedimi sokaktan sahiplendim eve sokmadan önce iç diş parazitini yaptırdım akabinde karma aşılarını oldu..cevrem malesef kedi tüyu hakkinda beni cok korkuttu.. ölmeden beni mezara koydular :))) günde o kadar kıl tüy böcek kalıntısı ne varsa yutuyoruz bence.. öncelikle tedbirimizi alalim hem kendi sağlığımız hemde minik dostlarımızın sağlığı için ;) parazite dikkat yoksa bi sıkıntı olmaz inş.

Demetcinar
Demetcinar

1967

Benimde 1 aylıkken sokaktan sahiplendigim kedilerim var. 5aydır birlikteyiz öpmeye doyamıyorum boynumda uyuyorlar:) illaki yutuyorumdur ama şükür hiç bişey olmadı olacagınıda sanmıyorum. Aşılar onların saglıgı için gerekli. aksatmadan yapılmalı çok yakın zamanda bunu yaşayıp gördüm.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 497 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR