Şuruplarını İçmeyen Kedi

SenanurKsl
SenanurKsl

115163 Puan

Arkadaşlar kedim akciğerleden rahatsız 2 hafta boyunca sabah akşam LARGOPEN yine 2 hafta BRICANYL EXPEKTORAN sabahları içirmek zorundayım . İlacın biri direk ağzını köpürtüyü ağzında salyalarla kaçıyo. Şırıngayı görür görmez anlıyo artık zaten 4 5 kere döke döke anca içiriyoruz. Çok stresleniyo öneriniz var mı siz nasıl içiriyosunuz ben sırıngayla bacağımın arasına sıksıtırıyorum esnsesinden tutup ağzını açıyorum herşeyi denedim yine de içiremiyorum:/

22 CEVAP

Anonymus813797
Anonymus813797

12635

Yardım alabileceğiniz biri var mı? Siz ensesinden tutarken patilerinden tutacak biri daha olursa daha rahat edersiniz diye düşünüyorum. Birde her ilaçtan sonra ilaç üstünde yan etki yapmayacak şekilde besinlerle ödüllendirebilirsiniz. Benimki de ilk başta tırnaklarınını kestirmez, ilaçlarını içmez ve kremlerini sğrdürmezdi. Her ilaç verdikten sonra ödül maması vermeye alıştırdım. Ucunda ödül olduğunu anlayınca paşa paşa içiyorlar zaten. Umarım işe yarar. Geçmiş olsun.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Ben ilacın köpürttüğünğ düşünmüştüm balgam falan gibi atıyor sanmıştım öksürürken balgam var gibi ses geliyor çünkü :/ umarım yutuyordur ilacı.


Annemle babamdan yardım alıyorum akşamları ama dedimya bizimki güçlü yinede kafasını sağa sola allayıp bi şekilde kutulmayı tırmalayı başarıyor.


Neyse ki bugün sabah antibiyotiği içirebildim yarım yarım önerilerinizi deniycem mamaya katmayı falan teşekkğrler arkadaşlar

Merhaba. Benim kedimin ilaç içme serüveni çok küçüklükten başladığı için ilaç içirmede profesyonel oldum diyebilirim :D Size önereceğim şey ensesinden tutmamanız çünkü kediler bundan pek hoşlanmadıkları için agresif tavırlar sergileyebilirler. Ben şu şekilde yapıyorum: Yere oturuyorum, dizlerimi kendime doğru çekiyorum ve kedimi dizime sırt üstü yatırıyorum. Başta okşuyorum öpüyorum ve stres olmasını engelliyorum ki ben malt ve macunlarını da bu pozisyonda verdiğim için öyle yatmaktan hoşlanıyor bile. Sonra ağzını açmadan ağzının kenarından, dişlerinin arasındaki boşluktan şırıngayı sokuyorum ve püskürtüyorum. Hızla yaparsanız hemen yutar ve tükürmez. Eğer hala sorun yaşıyorsanız yanınızdaki biri kedinizin ağzına malt veya ödül mamasını yaklaştırdığı anda ilacı verebilirsiniz. Odağını başka bir şeye çekmiş olursunuz bu şekilde direnç göstermemesini sağlamış olabilirsiniz. Çok geçmiş olsun bu arada :)

Bir de ben şırıngayla düzenli olarak belirli bir ölçüde kefir veriyordum kefire de bayıldığı için şırıngadan bir şey içme fikri ona korkunç gelmemeye başlamıştı, siz de sevdiği sıvı bir şeyi şırıngayla vermeyi deneyebilirsiniz :)

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Güzel fikirler çok teşekkür ederim :) bu sefer antibiyotiği malt macununu parmağıma sürerek verdim şırınganın ucuna da sürdüm biraz daha sakindi ama şırıngayı görünce kaçmaya başlıyo.


Ben de et haşlıycaktım et suyu içiriyim sırıngayla bakalım dediğiniz pozisyonda baya mantıklı dedikleriniz çok sağolun :)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

çok hızlı hareket etmek gerekiyo ne oldu ne bitti anlamadan sıkmak lazım ilacı başarısız denemeler oldukça daha çok stres oluyo onlarda bizde şimdi bide tadını almıştır artık o yüzden istemez

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

Geçmiş olsun öncelikle, şu anki stresinizi anlıyorum çünkü bizde aynı durumdayız kısırlaştırma sonrası largopen verdi bize de. Ama ikinci gündeyiz sabah akşam sorunsuz içiriyorum. Benim kedim de çok titiz olduğu için direk zorlamaya gitmedim ilk gün bi defa şırıngayla sıktım geri çıkardı benimki öyle iştahlı da değildir hani ödül için falan birşey yapmaz.
Bu yüzden şu an kendi seve seve yiyo öneririm, ben önünden mamayı aldım. Yaş mamayı suyla ve şurupla karıştırıp koyuyorum güzelce yiyor umarım 5 gün daha yer.


Ama sizinki artık tadını bildiği için yemeyebilir bu yöntemi şimdiden önünden mama kabını alarak sabah vererek deneyin olmazsa iğne için veteriner yolu gözükecek galiba :/

Gamzessven
Gamzessven

21488

Biraz ileri sıktığınızda direkt yutmak zorunda kalıyorlar köpürtemeden. Ağzında

Gamzessven
Gamzessven

21488

dağılınca tükürüyorlar. Biraz daha ileri damağına doğru sıkın derim ben. Bi de içiremeden kaçtığında tekrar yakalamak yerine biraz bekleyip araya oyunlar karıştırıp tekrar deneyin üst üste çok stres yapar gibi geldi

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17492

Boğaza sıkmanın nefes borsuna kaçma ihtimali olabilir dikkat etmek lazım

Pmydn
Pmydn

2103

Mamaya karıştırabilinecek bişeyse öyle yapın çünkü bende aynı durumla karşılaştım hem çok korkuyor hemde tırmık içinde kaldı ellerim .. geçmiş olsun.

Umarım işinize yarar rica ederim :)

Ecerana
Ecerana

14974

Bn de şuan aynı durumdayım largopen ve asist içirmem gerekiyor asist içerken bişey yok ama largopen biraz yoğun kıvamlı olduğu için geri tükürüyor bn de ilacı parça lsrça sıkıyorum ağzına az az olunca yutmka zorunda kalıyor en sonra şırıngaya su dolduruyorum ilacın artanını da içmiş oluyor

zuhall
zuhall

10265

Ensesinden tutmayin. Ilaci aniden sıkmayin icmesi icin zaman taniyin. Yatirmak da iyi degil soluk borusuna kacabilir yemek hicbirzaman yatirarak yedirmeye icirmeye calismayin ayakta ya da oturuyor olsun. Tek basinaysaniz bacaklarinizin arasina kediyi alip kacmamasi icin, tek elle basindan tutup kulaklarina dogru kafasini sabitleyin.Kedinin kacamayacagini tam olarak kavramasi gerekiyor. agzinin kenarindan siringayla hafif sikmaniz gerekiyor. Insulin siringasi kullanirsaniz daha rahat edersiniz uzun ve ince.

Arkadaşlar zaten toplanan dizlerin yaptığı açı 90 dereceye yakındır yatırıyorum diyince ne anlaşıldı çok merak ediyorum dümdüz yatırdım mı sanıldı acaba... Yatırıyorum dediysem de anlattıklarımdan yarı oturur yarı yatar pozisyonda olduğu anlaşılır ümidiyle dedim. Dik oturan bir kediye ilaç içirilmez asıl. Ben açısını çok iyi ayarlıyorum ve ilk ilacını veterinerde psikolojisi bozulacak kadar korkuyla içmiş kedimin şuan kuzu gibi ilacını içtiğini görünce de yaklaşık 7 aydır bunu doğru yaptığımı görebiliyorum. Sizin yaptığınızdan farklı olan her şeyi eleştirme çabası içine girmemenizi içtenlikle rica ediyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1391 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR