Antibiyotik İlaç Kullanımı

Bebekfabri
Bebekfabri

2050 Puan

Merhaba arkadaşlar.. Kapımızdaki sokak kedisi hasta. Önce tüy yumağından şüphelenip kendi kedimin malt macununundan yedirdim. Kusma refleksi azaldı gibi. Ama daha kötüsü üst solunum yolu enfeksiyonu gibi duruyor. Bugün kendi veterinerimi aradım. Evde Fabri'nin imuneks şurubu var. Veteriner imuneks ve azro şurup ver günde bir cc dedi. Gittim almaya eczane reçetesiz vermedi. Sırtımı dönemem hayvana. Evde antibiyotik şurup olarak bir iburamin var, o da olur mu bilmiyorum. Bir tabak ılık yoğurt verdim. Yemek istiyor ama burnu tıkalı. Başka ne yapabilirim bu çocuğa?

7 CEVAP

milodelisi
milodelisi

11213

Imuneks kesinlikle vermelisiniz bence, ben kapsul alıp sokak kedilerimin mamasına kattıyorum yıl boyu. Etkisini gördüm. Azro ise üst solunum yolları için çok önemli. Bence bu ilaçları tavsiye eden veterinere rica ederseniz reçete yazıp yollayacaktır. O biçimde temin edebilirsiniz. Aman aksatmayın daha da ilerlemesin yavrucağın durumu:(

milodelisi
milodelisi

11213

İmuneks bağışıklık destekleyici olduğundan reçetesiz vermesi lazım diye biliyorum bir de:(

milodelisi
milodelisi

11213

Iburamin kullanımı hakkında açıkçası pek bir bilgim yok. Şimdilik imuneks takviyesi yapın, bol bol yemek ve su içmesine önem gösterin. 1 yaş üstündeyse kilosuna göre 1-2 ml veriyordum ben. Tozsa, az bir şey yaş mamaya karıştırısanız hüpletiyorlar. Antibiyotik için rica etseniz veterineriniz reçete yazıp fotorafını yollayabilir belki. Gelişme olursa bekliyoruz...

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

Maalesef antibiyotik veremedim. İmuneksi 2cc veriyorum biraz tombul olduğu için, zaten anlamıyor tadından. Benimki olsa bir damlayı bile reddediyo:) Ekstra Otrivine burun spreyi ve tobrased göz damlası. İburamin zehirler dedi vet. Çarşamba günü vetbüs gelecek olduğumuz bölgeye. Çarşambayı dört gözle bekliyoruz şimdilik. Burnu baya tıkanık. Onun dışında tavuk suyu çorba içiriyorum üç gündür. Yaptığımız yerde yatıyor. İyi olacak inşallah. Dua edin bizim tospike.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Azıtroyu aile hekiminize rica ederek yazdırabilirseniz eğer mümkünse

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

... :(

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

Teşekkür ederim cevap için. İmuneksi oğluma almıştım daha önce. Azro ya da diğer antibiyotik şurupların hiç birini vermedi eczacı. Evde de iburamin var bilmiyorum verilir mi. Ama bir şekilde bulucam. Alternatif ne yapabilirim başka.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3496 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR