Küçük Bahçede Büyük Irk Köpek Bakımı

kittymom
kittymom

310 Puan

Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır ailemle bahçede bakmak üzere bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorduk. Arada kısa süreli köpek (yaralı ya da kurtarılmış) bakmışlığımız var. Bugün komşumuzun resmen bahçeye attığı ve ilgilenmediği 7 aylık Kangal-Akbaş kırması köpeği sahiplendik. Oldukça arkadaş canlısı ve tatlı bir hayvan ama hiç eğitimi yok. Bahçe maalesef küçük ve hayvana biraz dar geliyor o yüzden pek de kangal tarzı büyük alana ihtiyaç duyan bir hayvan almıyorduk. Şu anda kendisi bahçede ne varsa kemiriyor. Tasmaya ve bize daha yeni alıştığı için yürüyüşe çıkaramıyorum ve genç olduğu için enerjisini de harcayamıyoruz. Bahçede biraz oynatınca daha mutlu oluyor. Günde ne kadar egzersiz yapmalı? Zamanla tasmasız gezmeye uygun bir hayvan mı? Ne bulsa daima kemirir mi? Eğitiminde nelere dikkat etmeliyim? Tüy bakımı nasıl olmalı? Evde kedimiz de var. Onunla arası nasıl olur? Bildiğiniz ne varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Not: Bazen insanlardan o küçük bahçede bakılmaz gibi yorumlar gelebiliyor. Fakat hayvan diğer evde çok mutsuzdu. Biz de çok ilgili bir aileyiz. Ve artık bu köpeği sahiplendik yani vermek ya da atmak söz konusu bile değil. Sağlayabildiğimiz en iyi şartlarda hayvancağızı mutlu etmek istiyoruz.
Şimdiden çook teşekkür ederim.

2 CEVAP

Heathcliff
Heathcliff

2710

2,5-3 saatlik bir egzersizin yeterli olacağını düşünüyorum.İnsanların olduğu alanlarda tasmasız gezdirmemelisiniz.Yeterince enerjisini atarsa ve kemirme oyuncağı vs olursa her şeyi kemirmez.Aynı ortamda yaşamadığınız için düzgün yürüyüş ve sosyalleşme dışında pek bir eğitim beklemeyin,iyi sosyalleştirmeye dikkat edin kendinden çok küçük köpek veya hayvanlarla yalnız bırakmayın oynamasına izin vermeyin yani kedinizle de yalnız bırakmayın.Tüy bakımı için de haftada 1 veya 2 kez fırçalamak yeterli olacaktır.

kittymom
kittymom

310

Yardımınız için çok teşekkür ederim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR