Kedimi Ailem İstemiyor. Bir Süre Evde Beslenen Sokak Kedisi Tekrar Sokakta Yaşayabilir Mi?

Jellybean
Jellybean

793 Puan

British shorthair kedimin sarılıktan melek olmasının ardından babam acımızı unutalım diye sokaktan kaptığı tekir bir kediciği eve getirdi. Bir kaç aydır bizle. Başta aşırı sevecen, sürekli bize kendini sevdirip oynayan bir kediyken son bir kaç haftadır saldırganlaştı. Veterinere götürünce iyice fenalaşıyor, aşısını zor yaptırıyoruz, tırnaklarını hiç kesemiyoruz. Başta sadece veterinerde saldırgandı ama artık evde de kendini sevdirmiyor. Tırnaklarını kesemediğimizden bize zarar vermeye başladı ayrıca ısırıyor. Ailem sokağa bırakma konusunu düşünüyor ama kuru mamaya alıştı, sokakta nasıl yaşar bilmiyorum.


14 CEVAP

Mayis1
Mayis1

12715

İşler sizin ya da ailenizin istediği gibi gitmediğinide oyuncak gibi sokağa atamazsınız maalesef.


Daha geçen günlerde doğru düzgün araba geçmeyen bir ara sokakta arkadaşımın yavru kedisi ezildi. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama o kedinin ezileceği aklımın ucundan geçmezdi, eğer o kedi ezildiyse sokaklarda her şey olabilir. Kediniz belki kızgınlığa giriyordur , evde rahatsız olduğu biri ya da bir şey vardır. Biraz sabır gösterin bir anda huy değişikliği normal değil, altında bir sebep yatıyordur elbet.


Hayvan bakmak büyük sorumluluk ,15 yıl bir çocuğa bakma sorumluluğunu üstlenemeyecekseniz bir daha üzüntünüzü sokaktaki canlarla gidermeyin lütfen. Bu sorumluluğu alamayacak olmanız bir eksiklik falan değil, herkesin yaşam standartları farklı. Her şey hayvanları sevmekle ya da maddiyatla da olmuyor. Evde uzun süre bırakamayacağımız için yeri geliyor tatilimizden ödün vermemiz gerekiyor mesela.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veterinere taşiyip durmayin bosuna daha cok hircinlasmasin. Bu tur kediler dedigi neymis? Salak salak konusuyorlar. Cok hircin tekirlerde gordum cok sakin tekirlerde gordum. Bir türun butun kedileri ayni sanki. Kedi irkçiligi yapmis adam resmen. Kisirlastirirsaniz sakinleşir kesinlikle. Ama hircin diye veterinere goturmeyin, zorla kutuya koymayin, zorla sevmeyin, boyle boyle sakinlesek, siz onun huylarina alisacaksiniz o da sizin.. Daha onceki kediniz ne yaparsaniz yapin yolmayan bir kediyse bu size garip gelmistir.

Tüh ya bu sarılık çok illet bisey konusmustuk hatta benim kedimde sarilik gecirmisti üzüldüm :/

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Saldirganlasmasi normal, tirnak kesmek vs hepsi kedileri gicik eden seyler. O kendini sevdirmek istedigi zaman severseniz isirmaz. Ustune cok gitmissiniz her kedi ayni olmaz. Yaptirmak istemedigi seyleri yapmayin o zaman bir sorun yasamazsiniz. Daha once kedi bakmissiniz, suanda da bakarsiniz, ailenizi ikna edin ve ondan vazgecmeyin. Sokakta yaşar belki ama nasil yaşar? Sokakta besledigim kediler var, bir veya iki yil yaşiyorlar maksimum. Hep ölulerini goruyorum, icim yaniyor keske hepsini birileri sahiplense. siz de bu saldiginiz kedinin ölusunu bulursaniz üzulmeyecek misiniz?

darknight53
darknight53

825

Bence bir süre muhattap olmayın yaptığı şeyleri düşünsün daha sonra kendini sevdirmek için geldiğinde ısırmaya veya tırmalamaya başlarsa sevmeyi tekrar kesip muhattap olmazsanız yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlayacaktır . Kedilerin kafası biraz farklı çalışıyor :D Sizinkide evin reisi benim triplerine girmiş sanırım baktın durduk yere saldırıyorsa sprey su sıkın son çare olarak ki durduk yere gelip saldırması bana pek olağan gelmedi siz yine ilk bir süre muhattap olmayın tırnak kesme seansını çok uykuluyken yapmayı deneyin mama olarakta kedilerin çok sevdiği yaş mamalardan birini verirseniz ödül olarak kedi daha sakin olur hoşuna giden şeyleri yediklerinde daha sevecen oluyorlar .

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Esim tirnak keserken ben dayiyorum agzina vitaminli prebiotikli macunu.hicte sesi cikmiyor,cunki bizimkide evi veterineri birbirine katiyor.hatta gecen aylarda gozume tirmik atti on gun mosmor gezdim ama hic sokaga birakmayi dusunmedim.antistress macun yedirebilirsiniz stresini azaltmak icin.gercekten etkiliyor.

Jellybean
Jellybean

793

Kesinlikle amacım sokağa atmak değil sadece en kötü senaryoyu düşünüyorum. Huy değişikliğinin bu kadar ani olması garip geliyor ve evde 9 yaşında kardeşim var. Laftan anlamayıp yanına yatıyor sevmek için kaç kez kendini zor kurtardı tırmık yemekten. Veterinere sordum acaba kızgınlığa mı giriyor diye ama bu tür kediler agresif oluyor dedi sadece. Ben de anlam veremiyorum gelip önümüze yatıp boynunu açıyor ama iki kez okşayınca direk ısırıp tırmalamaya çalışıyor. Başka bi veterinere göstermeyi düşündüm ama boxta taşınması zor oluyor, açıyor fermuarı tutamıyoruz, bir de zaten veteriner onu hırçınlaştırıyor diye cesaret edemedik

-Asil-
-Asil-

2083

Eve alıştırdığınız bir kediyi bırakarak onu ölüme terk etmiş olursunuz ayrıca her kedi bir değildir onu anlamaya ve iletişiminizi iyileştirmeye çalışın sevilmek istemiyorsa zorlamayın tırnaklarını bir kişi tutarken bir kişi sevdiği bir şeyi verirken bir kişi kesebilir. Alternatif şeyler üretmeye çalışın. Kediniz kaç aylık? Eğer zamanı geldiyse kısırlaştırın

Pmydn
Pmydn

2103

Kediniz gayet normal hiç bir sorunu yok sadece cins kediler daha sakin oluyorlar ama tekir kediler çok hareketli oyuncular aynı olay bizde de var ve ben alıştırdım onu bebekken elimle sıkıştırarak severken oda sizin kediniz gb yatıyor ama o sevgiyi oyun olarak görüyor ellerim tırmık içinde 30 küsür yaşındayım herkes ellerimin halin kınıyor ama ben rahatsız değilim elime oynamak için saldırdığında hala oyuna devam etmek istiyorum çünkü:)) belki farkında olmadan siz onu o hale getirdiniz başta anlayamadınız bebekti tırnakları yoktu şimdi bütüdükçe farkettiniz malesefki tekir kediler böyle ailenizi ikna edin o kadar ölür tüm günahı size yazık değil mi

Bence size zarar vermek değil amacı. Bunu tirmiklama ısırma olayları bizde de çok var ve hep oyun oynamak istediğinde yapıyor. Enerjisini atıp oynayip yorulduktan sonra gayet de güzel sevdiriyor. O yüzden bi sekilde onu oynatin. Ayrıca erkek kediler biraz daha agresif olabiliyor. Sizinki de erkek sanırım.

NehirC
NehirC

2449

Kısırlaştırmak sakinleştirir diye düşünüyorum. Tek bir veterinere bağlı kalmayın, birkaç veterinere fikir danışın bence.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Belki de kediniz normal ama siz daha önce özelliği sakin olmak olan bir cins kedi beslediğiniz için fazla hareketli gelmiş olabilir. Ben uykusunda kesiyorum bazen hissetmiyor, bazen hissedip uyanıyor bana bakıyor bu yine napıyo der gibi. Bir de doğru kesmek lazım en ucundan birazcık. Isırdığı zaman da ağlıyo gibi yapıyorum bırakıyo belki onu deneyebilirsiniz. Ayrıca mart ayındayız ya kedilerin hepsi enerjik. Dışarı asla bırakmamalısınız zaten bunu nasıl seçenek olarak görüyorsunuz onu da anlamıyorum.

MissClouseau
MissClouseau

1395

Veteriner halt etmiş. Tekir bir cins değil ki bir kere "tekir şöyle, böyle olur" diye bir karakteristik olsun. Benim kedim de tekir. Evimin etrafında 5-6 tekir kedi var. Hepsi gayet sakin.


Kısırlaştırmadıysanız kısırlaştırdığınızda agresiflik büyük ihtimal ya tamamen gidecek ya büyük oranda azalacaktır. Kısır olmayan kediler illa çiftleşmek istediği için agresifleşmez. Erkekse yer kavgaları oluyor mesela, diğer erkeklere gıcık olma olabiliyor. Hem dişi hem erkek kedi kendini koruma ile de agresifleşebilir. (Dişi kedilerin doğurgan olduğunu anlayıp erkek kediler geliyor yanına mesela. O daha gerçekleşmeden dişi kedi çiftleşmek istemiyorsa agresif davranabiliyor etrafa, yanına kimse yaklaşmasın diye. Bizim bıradaki bir kedi mesela gidip gidip herkese sataşıyordu. Kısırlaştırıldı, şimdi sakin ötesi hayvan.)


Bir de eğer bu "agresif" durum sabah uyandıktan kısa süre sonra ya da gece uykudan önceki 1-2 saat içinde oluyorsa, bunlar kedilerin avlanma vakti. O zamanlar zaten dikkatli olmak gerekir nitekim içgüdüsel hareket ediyorlar. Bazıları kendi kuyruğuna bile saldırıyor refleksel hareket ediyor diye. O enerjisini ve avlanma içgüdüsünü başka şeylere yöneltmek lazım oyuncak gibi 'avlayacağı'.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Benim kedimin yaptıklarına bakarsak size göre benim çoktan kediyi atmam gerekirdi:D Ayrıca saldırganlık normal özellikle de tekirlerde. Ayrıca kızgınlığa girme ihtimali var. Lütfen ondan vazgeçmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14884 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR