İkinci Kedi Bakımı

doren07
doren07

2651 Puan

Merhaba. Dün ikinci kedimi sahiplendim. karşı karşıya getirtmiyorum ikisini yalnız gece birbirlerine bağırırken ayırdım. ilk kedim karşı karşıya gelince ona tıslıyor sürekli zamanla alışırlar mı yoksa hep böyle mi devam eder ? tuvalet kabıda aldım ama ilk olan kedim ona girmeye başladı eski kabına girmiyor..

6 CEVAP

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Merhaba doren07 öncelikle hayırlı olsun :) kedilerin alışma süreçleri olacak aynı ortamlarda sürekli bulundurmamalısın. 1 hafta 10 günlük bir süreç bu. Öncelikle 2 ayrı tuvalet ve mama kabın olmalı ve her gün birininkini diğeriyle değiştirmelisin ki önce birbirlerinin kokularına alışsınlar. Kokuya alıştıktan sonra bir araya getirebilirsin. Bi kaç gün anlaşamasalar bile sonra alışacaklardır :)

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Önce yeni kediyi sevin 1-2 dakika sonra elinizi biryere sürmeden ilk kediye koklatın sonra aynı şeyi öbürüne yapın günde 4-5 kere yapın yada aynı oyuncakla birini oynatıp sonra öbürüne koklatın sonra diğerine umarım birbirlerine alışırlar :)

doren07
doren07

2651

Teşekkürker:) inşallah bakalım. Benimde baya ısındı kanım alışsınlar yeterki .. herseyleri ayri fakat iste benim ilk haylaz yenileri görünce onlara dadandı direk :))

izmir_pet
izmir_pet

127274

Oncelikle kumlarini ayri odalara koyun. Eski kedinizin kumuna ve yattigi odasina girmwsin alisana kadar. Yerini isgal edilmis hissetmemesi gerekiyor ilk kedinin. Arkadasin onerdigi gibi birini sevip elinizi digerine koklatin surekli. Siz evdeyken gozlemlerken bi arada dursunlar surekli. Sakin birini daha fazla sevip kiskandiemayin:)
benimkiler 1ayda bile tam alismadilar ama sonunda bayagi alistilar. Kediniz cok kiskancsa sure uzayabilir ama yinede alisirlar. Birde biri disi biri erkekse cok daha kolay alisicaklar

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Bizim bir buçuk ay oluyor nerdeyse.. Yeni bebek geleli. Kızım çok kıskanç olduğu için hala kumunu mamasını bizi odasını kıskanıyor alışmak istemiyor ben söylenen herşeyi yaptım ama en büyük iş kedinize bağlı, sizin süreciniz kısa olur umarım hayırlı olsun :)

doren07
doren07

2651

Teşekkürler yorumlarınız için bakalım artık elimden geleni yapmaya çalışıcam :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 505 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR