Fip Hastalığı

dilekz
dilekz

3238 Puan

Merhaba, kedisi FİP olup kurtulan ya da yakınınında böyle bir durum yaşayan var mı? Bu hastalık kesin öldürüyor mu? Yaşayanlar ne kadar süre yaşıyor?

7 CEVAP

basakinanc
basakinanc

1869

Forumda bu hastalıkla iligili çok detay bilgilerin ve tavsiyelerin yazıldığı bir başlık var geçen hafta okumuduğumu hatırlıyorum. Biraz aşağılara inerseniz bulabilirsiniz ya da ben bulursam güncel yaparım.

Cosima7
Cosima7

524

Şöyle soyleyebilirim bizim bi hastamiz fib virusune yakalandi surekli ama surekli bagisikligini yukselerek gerekli uygulamalari yaparak 2 yildir hayatta bazende kedi sahibinin elinde olan bisey aaman allahim hastaliga yakalandi olucek gibi dusunmemiz gerekiyor kediniz ne istiyorsa onu yapin ne yemek istiyorsa onu yesin asla zorlama yapmayın surekli bagisikligini yuksek tutmaya calisin

Gamzessven
Gamzessven

21488

Ölücek gibi mi düşünmemiz gerekiyor? Umarım yanlış yazmışsınızdır

dilekz
dilekz

3238

Teşekkür ederim :)

dilekz
dilekz

3238

Veterinerler bile ölür diyorlar ben de ne düşüneceğimi şaşırdım ondan sordum zaten. Mutlaka kurtulan ya da hayatta kalan olmuştur diye düşündüm ya da öyle umdum.

mmuratyilmazz
mmuratyilmazz

1172

kedilerin önemli bir kısmında bulunan corona virüsü, çeşitli nedenlerle (stres, kötü bağışıklık vs.) mutasyona uğrayabilir ve fip dediğimiz ölümcül rahatsızlığa neden olur. fip iki türdür ıslak ve kuru. ıslak fip maalesef çok kısa sürede kedinizi öldürmektedir. günler belki haftalar. kuru fip için yabancı kaynaklara baktığımda dünyada literatüre geçen ve 700 günden fazla yaşayan ve çok ciddi bir tedavi uygulanan bir vaka gördüm. dolayısıyla 2 sene yaşayan bir kedi için fip li denmez. corona taşıyıcısı denir. kuru fip diyerek sizi korkutarak tedavisinden para kazanmak isteyen çok sayıda veteriner var. corona özellikle vücuda ilk alındığında ciddi semptomlara neden olur. kediler bu virüsü genellikle fip e dönüşmeden yener ve taşıyıcısı olarak virüsle yaşarlar.

mmuratyilmazz
mmuratyilmazz

1172

kuru fip li kediler için genel olarak haftalar için de ölmesi beklenir. bir de kuru fip ıslak fip e çevirerek hem kısa sürede kedinizin ölmesine hem de daha fazla acı çekmesine neden olur. ıslak fip kuru fipe çevirmez.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 619 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR