Aşıları Bitmedi Dışarı Çıkması Gerek

Maggiedog
Maggiedog

302 Puan

Merhabalar. 20 şubatta 14 aylık bir köpek sahiplendim. İsmi Maggie. Cocker ve kaniş kırması.


Kızımın eski sahibi aşılarını çok ihmal etmiş. En son 7 ay önce aşı yaptırmış ve aşılarını tamamlamamış. Veterinere götürdüğümüzde daha önce kanlı ishal geçirdiğini de öğrendik. Aşı programına yeniden başladık. Ayrıca Veteriner aşıları tamamlanana kadar dışarı çıkarmayın dedi.


Eski sahibi aynı zamanda tuvalet eğitimini de verememiş.Çoğu zaman tuvaletini balkona yaptığını ve bazen de evin içinde herhangi bir yere yaptığını söyledi.


Biz 15 günlük süreçte dışarı çıkaramadığımız için hasta yatak bezine alıştırmaya çalıştık. Odasında kaldığı sürece doğru yere tuvalet yapmayı öğrendi. Ama evin içinde serbest bıraktığımızda herhangi bir yere tuvaletini yapıyor. Bu da tabiki benim için çok sinir bozucu oluyor.
Dışarı çıkamıyor zaten, bir de tek bir odaya kapatmaya içim elvermiyor. Aşıları bitince bir de dışarı tuvalet eğitimi var onu nasıl yapcaz hiç bilmiyorum. Sonuçta yetişkin bir köpek ve eğitim cok zor oluyor.


Aşıları eksik ama bugüne kadar aşısız dışarı cıkmış bir köpek. Tuvaleti için dısarı cıkarmayı düşünüyorum. Sizce aşıların tamamlanmasını beklemesem çok sorun olur mu?

6 CEVAP

Sedef2626
Sedef2626

2712

Benim kopegim yavru daha 2aylik asilari bitmeden cikardim hicbisey olmuyo tuvaletini disariya alistrdim odasindada cis pedine yapiyor

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Köpekler için özel olarak hazırlanan çiş pedlerinden kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ne kadar yavru köpekler kullansa da sizinki de çok büyük olmayan bir cins sanırım:)

Maggiedog
Maggiedog

302

Zaten kullanıyorum çiş pedi ama oda dışındayken çiş pedine yapmıyor.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Her yere serin? Ne kadar zor olsa da:D

Maggiedog
Maggiedog

302

Aslında önce oda içinde her yere sermiştik sonra kademe kademe azalttık evin tamamında mı aynısını yapalım diyorsunuz

guineapigela
guineapigela

119533

Cikarmayin bence. Yavru osa neyse birkac hafta da ogrenirdi ama yetiskin olunca vurdumduymazlik basliyor :))Isler xorlasiyor. egtimie devam edin vet veya elimizin ucundaki akilli telefonlsrdan.yardimci olabilecek icreiklere goz atin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 494 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR