Kedi Kuş

ecemcal
ecemcal

901 Puan

2 aylık kedim evdeki muhabbet kuşuna alışır mı

4 CEVAP

izmir_pet
izmir_pet

127274

Asiri sekilde saldurmaya calismiyorsa, kafesten cikarmadiginiz surece alisir. Alismicak gibiyse kafesi duvara asin ve odada kediyle kusu yalniz birakmayin. Ben suan oyle yapiyorum. Bazi kediler tamamen alisiyo, bazida yalniz kalsa kuslara kosuyo:)) ama genel olarak idare edilebilir pozisyona gelir

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Benim kedimde iki aylıktı geldiğinde. Kuşumda 6 aylık falandı. İlk geldiğinde şaşkındı tabi sürekli kuşun kafesinin yanındaydı dokunmaya çalışıyordu. Şimdi 4 ay geçti beraberler. Evde ben olduğumda kafes aynı odada, kedim yanında uyur, öpüşürler kafes dışından. Kedim kuşumun yanına gidince kuş hemen konuşmaya başlar aşkım aşkım diye öpücük atar. Odadan çıktığımda da kötü bir şey yapmıyor kedim ama yine de evden çıkarken başka odaya koyuyorum. Kedimin tırnağını kesiyorum hep kafesteyken istemeden zarar verir diye ama çok dikkatli seviyor tırnaklarını hiç çıkartmaz :)) Ama kuşumu kafesten çıkarttığımda kedimi başka odada tutuyorum, o konuda güvenemiyorum hala, zarar vermek amaçlı değil ama ısırabilir benide oynarken ısırıp sonra yalıyor oynama şekli bu. Başka bir kuş geldi eve arkadaşımın onun kafesini yıkmaya çalıştı mesela, hiç aynı ortamda bulundurmadım. Kuşun kokusundan tanıyor ve büyük ihtimalle yiyecek olarak değil arkadaş olarak görüyor :)) Birbirlerini çok seviyorlar yani ve kedim kafes düşürmeye, kafes üstüne çıkmaya, kuşu sıkıştırmaya çalışmıyor. Oynarken birden görüyor gidiyor öpücük veriyor sonra oyuna dönüyor tekrardan, kuşumda çok sosyal olduğu için birini gördüğünde bile kafese yapışır sevdirir kaçmaz, bademde de yapışıyor bademde tırnak çıkarmadan patisini gezdiriyor üstünde çok tatlılar yani. İnşallah sizinkilerde birbirlerine alışır, ne olur ne olmaz kafesten çıkarırken ayrı tutun yine de.

ecemcal
ecemcal

901

Çok teşekkürler ❤️

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Eğer güvenebilirsen iki kişi olmak kaydıyla -birinin ne olur ne olmaz kedinin arkasında olması için- tırnaklarını kestirip daha küçükken alıştırma yapabilirsin istersen kafes dışında. Ben korktuğum için o işe girişmedim hiç :)) ama oyun olarak algılamamak için sürekli hayır yapma demen lazım büyüyünce istemeden zarar verir çünkü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 399 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR