Alın Size Sokak Köpekleri İçin Mama Tarifi

sokak köpekleri için mama soran birçok kişi olmuş. insanlar haklı olarak hem köpeklerin doymasini hem de ekonomik olmasını istiyor. Ben beslediğim 24 tane köpek için yaptığım mamayı aşağıya yazacağım hem ekonomik hem doyurucu hem de bol vitaminli ve proteinli oluyor.
Öncelikle mama olarak Los canis rescue aşağıda linki var
https://www.mamaci.com.tr/urun/los-canis-rescue-15-kg-kopek-mamasi/. Almışken 3 tane alırsanız 90 TL değerindeki 15 kilogramlık mama saklama bidonu hediye gelecek.


Marketlerde satılan et bulyon Lara ihtiyacınız var ucuz bir şey almışken 5 10 tane alın boş yere git gel yapmazsınız.


BİM'de satılan çorbalık tavuklardan bu her kasapta vardır isterseniz kasaptan da alabilirsiniz ancak BİM'de daha ucuza satılır paketlenmiş olarak alacağınız için uzun süre bekletebilirsiniz kilogramı 4 lira. Tavuk vermek istemezseniz bu her kasapta olmaz ama bazı kasaplarda vardır haşlamalık kuzu kemiği alabilirsiniz (2 TL) ancak çorbalık tavuk daha besleyici olacaktır


Son olarak bu şok'ta satılan Piyale yüksük makarna (yüksük olması şart değil ancak daha kolay yiyorlar) .kilosu 2 TL 70 kuruş.

15 CEVAP

Haydi hesap yapalım.
Los canis yani mama 85 TL ancak kargo ile birlikte size 90 TL'ye geldi diyelim kilosu 6 TL oluyor makarnanın kilosu 2 lira 70 kuruş et bulyon çok ucuz bir şey olduğu için onu hesaba katmaya cagim . Kilogramı 4 TL'ye de çorbalık tavuk var. Makarna ve Kuru mama suyunu çekeceği için 1 kilo makarna bir kilo mama ve 1 kilo çorbalık tavuk neredeyse 4 kilo olacaktır ki ayrıca yemeklerin verirken su ile birlikte ver in çünkü suyuna hem et bulyon attıgimiz hem de çorbalık tavukla pişirdiğimiz için suyuna vitamin bakımından gayet zengin .hesaba devam edelim kilosu 6 liradan 1 kg mama kilosu 2 lira 70 kuruştan 1 kilo makarna kilosu dört liradan bir kilo çorbalık tavuk toplam 12 lira 70 kuruş yapar ancak ses topluca bir yerden alırsanız bu size çok daha uyguna gelecektir o yüzden biz direkt 12 TL sayalım yukarıda yazdığı gibi suyuyla birlikte bu karışım neredeyse 4 kilogram olacak sizde kilosu 3 TL'den sokak köpeklerini beslemiş olacaksınız ve kısa bir sürede de farkı göreceksiniz.

İlk olarak tencerede suyu kaynatıyoruz su kaynadıktan sonra önce çorbalık tavukları içine atıyorsunuz çorbalık tavukların pişmesine 8 9 dakika kala makarnayı makarnayı attıktan 2 veya 3 dakika sonra kuru mamayı içine atıyorsunuz (tencerenizin mama olmasını istemezseniz en son makarna ve çorbalık tavuk piştikten sonra karışımı suyuyla birlikte bir kaba döküp ondan sonra su hala sicakken mamayı içine atıp kabın kapağını kapatıp 5 dakika bekleyebilirsiniz) ve Kuru mama ile aynı zamanda et bulyon onları da içine atıyorsunuz et bulyonlar kısa bir sürede suyla karışacaktır.

Umarım İşinize yarar.

Başkan isim hediye ettiği 90 lira değerindeki mama saklama bidonu da unutmayalım:)
Arkadaşlar başka tavsiyesi olan varsa yazabilir.

Güncel

Arkadaşlar bu tarifi illa sokak köpekleri için kullanmak zorunda değilsiniz mamayı değiştirip ve makarna yerine daha besleyici ve daha sağlıklı bir yiyecek kullanıp örneğin pirinç veya bulgur kendi köpeğinize de verebilirsiniz

srplzngl
srplzngl

113865

Ben de bulgur bir tık pahalı olsa da daha iyi olur diyecektim.
Bir de yumurta kabuklarını biriktirip, ilk önce dondurup sonra fırında pişirerek toz haline getirdikten sonra mamanın içerisine ekleyebilirsiniz. Orta boy bir köpek için 1 çay kaşığı kullanılıyor, buna göre miktar ayarlanabilir.

srplzngl
srplzngl

113865

tabii kuru mama katiyorsaniz cok sart degil ama mama seyrelmis oluyor sonucta

Tavsiyeniz için teşekkürler ancak ben kendi köpekleri mi bununla beslemiyorum sadece sokak köpekler için hem ekonomik hem de kolay hazırlandığı için tercih ediyorum yumurta kabuğu şeyi çok uğraştı o yüzden çoğu insan yapmayacaktır ancak kendi köpekleri mi her birine günlük 2 tane yumurta veriyorum yumurta kabuğunu da deneyebilirim çok teşekkürler.

srplzngl
srplzngl

113865

evet, anladim kendi kopekleriniz icin kullanmadiginizi. sokak hayvanlarina mama hazirlayanlara icerigi uygun fiyata zenginlestirmek icin fikir olsun isterim.

Güncel

Güncel

Güncel

Güncel

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1464 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR