Chinchilla Oğluma Eş Arıyoruz

Aykose
Aykose

314 Puan

Güzel ve sempatik oğlum bu aralar çok mutsuz çünkü çiftleşmek istiyor. Kendisi gibi chinchilla bir dişi arkadaş arıyoruz. Onu öyle mutsuz görünce çok üzülüyorum. Oyun bile oynamak istemiyor. Chinchilla dişi sahipleri iletişime geçebilir mi acaba.


8 CEVAP

DogaM
DogaM

1045

@gozdeyilmaz
Neden bir tekirle çiftleştirsin? Yavrular sahiplenilmesin ortada kalsın diye mi? Yoksa anne ve babanın birbirinden apayrı iki cins olmasından dolayı değişik sağlık sorunları olsun diye mi?? Sokaktan bir kedi sahiplenip çiftleştirebilirsiniz ne demek? Aşılar her şeyi engellemiyor maalesef. Aşısı olmayan bulaşıcı ve ÖLÜMCÜL hastalıklar var ve sokak kedilerinin %90 - %95'inde bulunuyor. Sizin dediğiniz gibi olsa hastalıklı yavrular doğacak. Bir kedi için en iyi eş her zaman (Scottishler hariç) kendi cinsidir. Yine de kısırlaştırmak onlar için en iyisi tabii.
@Aykose
Çiftleştirmeden önce hem kendi kedinizin hem de çiftleştireceğiz kedinin corona ve FIV negatif olduğuna emin olun lütfen. Bu çok önemli bir konu.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Öncelikle neden aynı cins aradığınızı sormak istiyorum chinchillla kedi de diğerleri değil mi bıktık artık cins kedi sevdanızdan. Cins kedi sahiplenebilirsiniz buna sonsuz saygım var onlar da birer can ama şu soyum yürüsün mantığından artık çıksak keşke. Sokaktan bir kedi sahiplenip aşılarından sonra onunla da çiftleştirebilirsiniz. Ama tabii ki kısırlaştırmak onun için en doğru olan. Minik yavrular istityorsanız eğer illa onlardan da sahiplenebileceğiniz birçok ilan var

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Ayköse Hanım pek istemesenizde eninde sonunda kısırlaşmak zorunda kalacaksınız çünkü kızgınlık yıl içerisinde tekrarlayan bir durum her kızgınlıkta çiftleşemez kısırlaştırmadığınız takdirde de bir zaman sonra onun için sağlık sorunları oluşacak maalesef ki kusura bakmayın yanlış bir ifade kullandıysam özür dilerim

Gamzessven
Gamzessven

21488

Cins kediler genelde insanlara tatlı gözüksün diye genetiğiyle oynanmış canlılar olarak bilinir. Scottishler hayatları boyunca eklem ağrısı çeker, yine başka bir cins burunları basık olduğu için solunum problemi çeker. Chincillaları pek bilmiyorum. Kısacası Sırf biz çok tatlı diyelim diye bunları çekmek zorunda değiller.
Kısırlaştırmadan önce bir kez çiftleşmesi sağlıklıdır olayı yanlıştır. Neden daha sağlıklı olsun ki?
Kısırlaştırmak sağlıklıdır kızgınlık döneminde büyük stres altında oluyorlar ayrıca kısır olmayıp çiftleşmediği için dişi kedilerde yumurtalık iltihabı,erkek kedilerde idrar yolları iltihabı görülüyor. Her kızgınlığında da çiftleşemeyeceğine göre kısırlaştırmak en doğru çözümdür.
Lütfen bir kez barınaklara gidin ve bakın. Kuş gibi kafeslenmişler kafalarını kafese vuruyorlar,kurtar dercesine yüzüne bakıyorlar. Böyle muhtaç kediler varken çiftleştirip sahiplendirmek haksızlık gibi geliyor. Keşke barınaktakileri sahiplendirmek için uğraşsak bunlar yerine.

Aykose
Aykose

314

@gozdeyilmaz teşekkür ederim bilgilendirme için. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Benim ilk kedim ve cinsleri falan bilmeden tesadüfen sahiplendim. Sonra araştırdıkça farkettim ki turkiyede çok az var chinchilla. O yüzden çoğalsınlar isityorum. Doğal hayatını sürdürmesi için de doğasına müdahale etmek ve kısırlaştırmak istemedim. Neden en iyi çözüm kısırlaştırmak olsun ki :((

Aykose
Aykose

314

Düzeltme:
@DogaM tavsiyeniz ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Size hitaben yazmıştım :))

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

siz dalga mı geçiyorsunuz aşıyı örnek olarak verdim kedi besleyen bir kişiye bütün her şeyi söyleyecek değilim illa ki neyin ne olduğunu biliyordur zaten profil fotoğrafınızdan tekirlere olan görüşlerinizi net bir şekilde belli etmişsiniz sanki onlar kedi değilmiş gibi ayrıca kedi doğurduktan sonra yavrular sahiplendirilecekse kendisinde kalmayacaksa çiftleştirmenin ne önemi var ölümcük hastalıklar sokak kedilerinin bilmem kaçında bulunuyormuş ölsün mü o hayvanlar o zaman sizin gibi cins kedi bağımlıları yüzünden onlar sokakta kalıp hastalanıyor

Aykose
Aykose

314

@gozdeyilmaz kısırlaştırmamak için bulabilirsem bir daimi arkadaş sahiplenirim belki. Mizacı da çok güzel yavrumun. Belki cinsinin bir özelliğidir bilmiyorum. O yüzden de kıyamıyorum. Bunlar düşünceler tabi, ilerde hangileri hayata geçirilir bi düşünüp tartmak lazım elbette. Ikinci mesajdaki nezaketiniz için teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 588 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR