Kedim Tüy Döküyor

Mevsimden midir bilmem ama bu aralar kedim çok tüy döküyor kucağıma geliyor kalktığında her yerim aşırı tüy oluyor. Çözüm önerisi olan var mı ?

6 CEVAP

sanatarakci
sanatarakci

1075

en basit ve günlük azaltan yol taramak fakat o sadece o anlar işe yarar şu an tam mevsim geçişi ondan olabilir fakat zaten kediler çok tüy döken hayvanlardır bu nedenle endişelenmemenizi öneririm ve veterinerinize bir başvurun

Selinsenele
Selinsenele

289

Mamasını kaliteli tutabilir ve sık sık tarayabilirsiniz balıklı mamalar tüy konusunda iyi diye duymuştum

mialipa
mialipa

1691

Şu sıralar mevsim geçişi olduğu için evet kedilerin tüy döküm oranında bir hayli artış var. Benim kızımda da öyle, genel olarak konuşmak gerekirse tavuklu yerine balıklı mama tercih ederseniz, günlük tararsanız ve vitamın kullanırsanız ciddi oranda azalma oluyor.

kaanoclnn
kaanoclnn

743

Aynı durumdayız resmen hayvanı kucağıma alamıyorum her yer tüy oluyor. Yatağıma çıkıyor tüm çarşaf tüy vs. yukarıdaki öneriler dışında bir çaresi yok maalesef.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Her gün düzenli hafta veya 10 günde birde Furminatör tipi tarakla taramak en iyi çözümü. Ayrıca özellikle yaş mama yiyorsa tavukludan vazgeçin tavuklu mamalar tüy dökümüne etki ediyor.

Umuthamza
Umuthamza

533

Kedilerde tüy dökümü problemi dahil olmak üzere, bir çok sağlık probleminden uzak kalmanın anahtarı, hazır mama kullanıyorsanız kaliteli olanlarından kullanmaktır.
Kedilerde su tüketimi, sadece kedilerde tüy dökülmesi tedavisi için değil, genel olarak sağlıklı olması için önemlidir. Kedinizin tükettiği su miktarını, suyunu sıklıkla tazeleyerek arttırabilirsiniz. Her gün hatta günde 2-3 kere suyunu tazelemelisiniz. Suyu tazelendikçe kedinizin tükettiği su miktarını arttırdığını da göreceksiniz. Aslında bu konuda daha pratik ve daha işlevsel bir çözüm daha var. O da kedi su şelalesi kullanmak.
Furminator ile tarayın. Furminatör olmadan kedilerde tüy dökülmesi sorunundan kurtulamazsınız. Furminator diğer taraklara göre çok çok daha efektif.Haftada, 1-2 kere, 10-20 dakika tarayabilirsiniz. Kedilerin tüy dökme mevsimi geldiğinde, daha sık da kullanabilirsiniz. Eğer, kedinizde halihazırda topaklanmış tüyler varsa, Furminatorü kullanmadan önce o topakları temizlemeniz lazım.
Ayrıca size bir de macun önereceğim. Vetoskin, kedi ve köpekler için özel olarak üretilmiş bir vitamin. Sadece, köpeklerde ve kedilerde tüy dökülmesi önleme amaçlı değil, genel olarak tüy ve deri sağlığı için faydalı.
Yukarıda da dediğim gibi bir çok insan kedisinin hiç tüy dökmemesini bekliyor ama bütün vücudu tüylerle kaplı bir hayvanın hiç tüy dökmemesi mümkün değil. Bu tüy dökülmesi sadece yüksek oranda azaltılabilir. Kedinizin herhangi bir sağlık sorunu yoksa ve normalden fazla tüy döküyorsa eğer çözüm 4 maddeli bir yol;


Dengeli beslenme
Taze su
Furminator tarak
Vitamin takviyesi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 432 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR