Köpeğimde Keneler Çıkıyor

Yektaolgun
Yektaolgun

253 Puan

Akita cinsi bir kızım var ve iki gündür üzerinden 6 adet kene çıktı. Bir tanesini derisinden çıkartmaya çalışırken koparttim ve endişelenip kene kaynaklı bütün hastalık tahlillerini yaptırdım kötü bir sonuç çıkmadı ancak yürümesinde aksamalar başladı ve geçti. İstanbul'da hiç keneyle karşılaşmamıştım ancak artık Kocaeli'nde ve burada çok oluyormuş. Kızımı kenelerden nasıl koruyabilirim? En etkili çözüm ne olur ve tüylerini kesmemi tavsiye eder misiniz?

7 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Dis parazit damlasi var bir kez kullaninca iki uc ay koruyor.

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

sprey veya damla kullanın uzun tüylü ise az gelirler

Köpeğinizi dış parazitlerden korumak için 1.5 ayda bir kilosuna göre pire, kene damlası yaptırmanızı ve pire ve kene tasması kullanmanızı tavsiye ederim. Kenelerin yoğun bulunduğu bir bölgede yaşıyorsanız. Kenelerden geçen lyme hastalığına karşı aşılamayı tercih etmenizi öneririm. İlk aşısını 21 gün arayla 2kez olur sonrasında senede 1defa yapılması yeterlidir.

Dış parazitini yaptırın gelemezler bu arada köpeğinizi nereden sahiplendiniz

Yektaolgun
Yektaolgun

253

Teşekkürler tavsiyeleriniz için pire tasması hariç diğer sprey, iç dış parazit damla ve hapını hali hazırda kullaniyordum ona rağmen sürekli keneyle karşılaşıyorum. Artık her dışardan geldiğimizde detaylı tarayarak çıkartıyorum ve ıtırçiçeği yağı ve lavanta da doğal çözüm olarak deneyecegim.

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

İnsanlarda kenenin girdiği yere nane yağı damlatılınca kene kendiliğinden çıkıyor hemen. Köpeklerde nasıl olur bilmiyorum ama veterinere danışılarak uygulanabilir belki

guineapigela
guineapigela

119533

Köpeğinizde kene bulmanız durumunda, en kısa zamanda vücuttan ayırmanız önemlidir. Aynı zamanda kürkün geri kalanında da başka kene olup olmadığını çok iyi kontrol etmelisiniz. Kene temizlemede en etkili yöntem keneyi güvenli ve tamamen kaldırmaya yarayan özel kene temizleyicilerdir.Tüy kestirmede bir çözumdur. Aynı zamanda keneyi cımbız ya da uzun tırnakla tutup tamamen ayrılıncaya kadar çevirmek de bir yöntemdir. Ancak, bu işlem sırasında kenenin başının deride kalması çok büyük bir sorun olmasa da, kene deriye yapışıkken çok sıkılmaması önemlidir. Her zaman veteriner hekime götürmek en güvenilir yöntemdir. Kene temizlendikten sonra kene felci belirtileri gözlemlenebilir, böyle bir durumda da en kısa zamanda bir veteriner hekimle irtibata geçilmelidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 499 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR