Kedime Vitamin Önerisi

hobaleyy
hobaleyy

692 Puan

Merhabalar. :) On beş gün önce kısırlaştırılmış 8 aylık bir kedim var. N&D bıldırcın etli kısır maması kullanıyorum. Herhangi bir sağlık problemi de yok fakat ben yine de vitamin takviyesi yapmak istiyorum. Bu konuda önerebileceğiz vitamin/ler var mıdır?

5 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

Kullandığınız mama oldukça iyi :) Bence şu an bir problemi yoksa beslenmeye yatırım yapabilirsiniz, uzun vadede beslenme, vitaminden çok daha etkili çünkü :) Balkabağı haşlayıp haftada 2-3 defa yedirebilirsiniz, evde gerçek etten yaş mama hazırlayabilirsiniz, kefir&yoğurt ,zerdeçal yedirebilirsiniz, hindistan cevizi&zeytinyağı haftada 1-2 defa 1 çay kaşığını aşmayacak ölçüde yedirebilirsiniz. Sirke 1-2 damla yoğurdun içine ilave ederseniz doğal bir antiseptiktir. Onun dışında tüy sağlığı için kesinlikle önerebileceğim @holistikveteriner isimli instagram hesabında miktarlarını ve kullanım önerilerini bulabileceğiniz (eczaneden almanız daha sağlıklı olur) A vitamini, E vitamini ,Omega-3 kürünü uygulayabilirsiniz.
Gimcat'in macun vitamini var, macun formda birşey istiyorsanız onu da kullanabilirsiniz. İşte böyle :) Tabii veteriner hekiminize danışmadan hareket etmenizi tavsiye etmem.

dilasirvan
dilasirvan

190

Bir problem yokken vitamin yüklemesi de iyi değil. Mamanızın yeterli olduğuna emin olun ve veterinere danışın böyle şeyleri lütfen tavsiye ile kullanmayın

Duman_1
Duman_1

1089

Vitamin çok gerek yok tüyleri için malt macunu kullanın :)

hobaleyy
hobaleyy

692

Veterinere danışacağım tabi ki ama önceden biraz bilgi almak istemiştim. Çok teşekkür ediyorum tüm cevaplar için. :)

Gimcat çok pahalandi zoovital i deneyen varsa hazır sorusu açılmışken cevaplarsa sevinirim kedim sevmez diye korkuyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 505 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR