Orijen Mama

Gonul10
Gonul10

894 Puan

İyi akşamlar tüm hayvan sever arkadaşlar.Bugun bir petshop sahibi bayan, kısırlaştırılmis erkek kedim için kullandığım N&d mamadan kesinlikle üst segment Orijen e gecmemi önerdi.Ama o mamanin kısır kediler için olmadığını söylediğimde,her kedi için,ayrım yok dedi.Sizin tavsiyeniz nedir?

16 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

orijen kedilerin tüm yaşam evrelerine uygun olarak üretiliyor ve evet doğru söylemiş imkanınız varsa orijene geçin

Terranova
Terranova

2391

Kediniz hareketli ise Orijen mantıklı fakat hareketsiz ise önermiyorum; ağır bir mama olduğu için hareketsiz kedilerde Orijen vb. mamalar ileride karaciğer ve böbrek sorunları yaşatabiliyor.

Terranova
Terranova

2391

Mamayı suçmalakla ilgisi yok. Bildiğiniz üzere Orijen vb. mamalar vitamin ve mineral açısından oldukça yüksek değerlere sahip alabildiğine besleyici mamalar. Hareketli bir kedi bunu tolere edebilir fakat hareketsiz kediler için aynı şey geçerli değil; vücudu yakamıyor çünkü, gereğinden fazla vitamin ve mineral birikiminin nelere yol açtığı ortada, kediye işkence etmenin manâsı yok. Ayrıca hareketsiz kedilerde fazla proteinde aynı şekil de zararlı; yakamadığı için, fazlası vücutta yağ olarak depolanıyor ve kedi kilo alıyor, yağlanmaya başlıyor. Hareketsiz bir insanın, her gün oturduğu yerde vitamin ve mineral aldığı farz edin ve 1 yıl sonra karaciğer ve böbreklerin ne hale geleceğini görün.

Gonul10
Gonul10

894

Çok mantıklı,naturea markasını incelicem.Cok teşekkür ederim

Sselin1
Sselin1

122024

Orijen içerik olarak daha zengin bir mama zaten fiyat olarak daha pahalı bütçenizi aşmıyorsa deneyebilirsiniz. İllaki kısır maması kullanmanıza gerek bu arada. Kısır mamalarının özelliği yağ oraninin az olması Eger kedininzde kilo problemi yaşarsanız orijenin fit&trim seçenegini deneyebilirsiniz.

Gonul10
Gonul10

894

Veteriner im magnezyum ve kalsiyum oranı mi ne düşük olması gerekir böbrek sıkıntısı olmaması için dedi,ben o yüzden çekindim,bir de n&d ile doymuyor bir türlü,günde 90 Gr veriyorum o yüzden.Pet shop sahibi ise bununla 50 Gr la doyar size de neredeyse aynı ücrete gelir dedi.

Sselin1
Sselin1

122024

Evet magnezyum kalsiyum ve fosfor oranlarının düşük tutulması gerekir. Idrar yolları sorunu yaşamaması için. Dediğim gibi bu değerler normal mamada da kısır mamasında da aynı miktarda tutulmuş. Tek fark yağ oranı.

Orijeni kısır kediniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.. magnezyum fosfor kalsiyum oranları en dengeli mamadır orijen.. Ayrıca düşük glisemik endeksiyle yine diğer tüm mamalardan iyidir türkiyedeki.. Yani içinde kana çabuk karışıp kan şekerini yükselten karbonhidrat içermez patates mısır gibi.. Tabi kur farkından dolayı fiyatları çok yüksek bu aralar..

satinalmayin
satinalmayin

9532

Terronova hangisinde böbrek sorunu yaşamıyoır bu konu ile alakalı bir makale varmı bu bilgiyi nerden edindiniz?

satinalmayin
satinalmayin

9532

gönül hanım suzionline.com burda çok bilgilendirici yazılar var tavsiye ederim okumanızı

Bu çok büyük bir iddia. Bir mamanın uzun vadede karaciğer ve böbrek problemleri yarattığını söylemek için çok ciddi bilimsel araştırma ve zaman gerekir. Ben orijen mamalarıyla alakalı böyle bir araştırma duymadım.

Sselin1
Sselin1

122024

Kedinin bir hastalığa genetik yatkınlığı varsa bu durumda mamayı suçlamak dogru degil. Tabi kullandigi mama hastalığını arttırmış olabilir ama baska bir mama kullansa da aynı durumu yaşayabilirdi. gözlemleyerek araştırarak uygun mamayı bulmamız gerekiyor. Fazla proteinin hareketsiz bir kedinin böbreklerine ağır gelmesi mantıksız degil. ama asıl sorun hareketsiz olması bu zaten bircok hastalığa davetiye çıkarır. Yani gün içinde kedimizi kesinlikle hareket ettirmemiz oynatmamız gerekiyor.

Faytekin
Faytekin

11982

Terranova ya katiliyorum, kisir kediler için Orijen ağır gelebilecek bir mama, cok iyi cok kaliteli bir mama ancak fazla hareket etmeye ev kedileri için uygun olduğunu düşünmuyorum, benim kedilerim bahceye girip cikan surekli hoplayip ziplayan kediler olmasina ragmen yinede kullanmaya cekiniyorum

Sselin1
Sselin1

122024

O konuda katılyorum size ama kedilerin hareketsiz olmaması gerektiğini düşünyorum. Bence bu çoğunlukla sahibinin suçu sadece mamasını suyunu vermekle olmuyor. Hareketsiz bir kedide mama ile olmasa bile başka sağlık sorunları zaten kaçınılmaz. Her mama her kediye iyi gelecek diye birşey yok tabi kedimizi gözlemleyip ona göre belirlemeliyiz. Ama kaliteli bir mamadan sakınmak yerine kedimizi enerjik tutmak daha mantıklı

Gonul10
Gonul10

894

Bilgiler gerçekten muazzam çok teşekkür ederim.Kedim hareketli ama sonuçta evde 3 depar atması,dışarıdaki sadece tek sokağı gezmesine eş değer.Ben yeteri kadar koşturuyorum.N&D mama da yeterli sanırım.Zaten haftanın 4 günü balık yiyen bı insanım ve bol bol ona da veriyorum.Tekrar teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1439 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR