Bir Köpek Sahipleneceğim De Tavsiyeler Var Mı?

thetensiya
thetensiya

574 Puan

Ben bir köpek sahipleneceğim eğer sizin veya yakınlarınızın böyle bir deneyimi olduysa bana tavsiyeler de bulunur musunuz?

3 CEVAP

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

herkese söylerim göğüs tasması kullanın kesinlikle

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Barinaklara bakin önce, ordan almasaniz bile bir gidin görun

selenasena
selenasena

575

Merhaba,
Eskiden bir canlıya sahiplik yapanların, annecim babacım şeklinde hayvanları ile konuşmalarına gıcık olan bir Maltese annesiyim ben. Annesiyim diyorum çünkü hayatınıza dahil etmeye karar verdiğiniz canlıyı aslında sahiplenmiyor, evlat ediniyorsunuz.
En başta söylemeliyim ki hiç kolay bir şey değil bir canlının bakımını üstlenmek. Onun gerçekten annesi ve babası oluyorsunuz, bakımları konusunda çocuktan hiçbir farkları yok. Fakat bu arada da onların birer kedi/köpek olduklarını unutmamak ve onların psikolojilerine göre davranmak zorundasınız, insan yavrusu gibi davranırsanız mutsuz oluyorlar, doğalarına ters :)
Sağlığı ile ayrı ilgilenmelisiniz, bakımı ile ayrı, psikolojisi ile ayrı. Nacizhane tavsiyem eğer maddi manevi hazır değilseniz bütün bunlara, hiç girmeyin bu yola.


Her türlü hazırım diyorsanız tür seçimi yaparken sizin karşılayabileceğiniz ihtiyaçları olan bir tür seçin mutlaka. Örneğin eviniz küçük ise büyük bir tür sıkıntı olabilir, ya da tüy bakımına fazla vakit ayıramayacaksanız her gün taranması gereken bir tür sizin için hiç uygun değil demektir. Köpeğinizin ihtiyaçları ile sizin ona sağlayabilecekleriniz birbirini tutmazsa siz de mutsuz olursunuz köpeğiniz de...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 541 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR