2 Buçuk Aylık British Longhair Kedimin Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Selinsenele
Selinsenele

289 Puan

Arkadaşlar, kedime mama (royal canin kitten) ve sudan başka hiçbir şey vermiyoruz. Arkadaşım salam, sosis, kaşar, haşlanmış yumurta, süt, kemik vb. Birçok şey veriyor. Sizce bende bu gibi alternatiflerden versem mi yoksa sadece mama onun için daha mı sağlıklı? Bilgilendirirseniz sevinirim. :)


5 CEVAP

Amon
Amon

2102

Salam, sosis gibi işlenmiş ve bolca tuzlanıp baharatlanmış şeyleri vermemeniz daha iyi olur. Benimki yediği zaman direkt ishal oluyor mesela. Arada sırada tavuk haşlayıp verebilirsiniz. İçine biraz kabak da koyabilirsiniz. Onun dışında internette buna benzer tarifler var. Tavuk, balık , sebze gibi içeriklerle hazırlanan. Ev yapımı yaş mama yani aslında. Bu noktada dikkat etmeniz gerekenler, balığın kılçığını ayıklamak, tavuğun kemiğini vermemek gibi şeyler.

Amon
Amon

2102

Süt konusu var bir de tabii. Kediler inek sütünü sindirmekte güçlük yaşıyorlar ve tükettikleri zaman genelde ishal oluyorlar. Bence vermeyin. Peynir, yoğurt gibi gıdalar benim kedimde sağlık problemi yaratmıyor. Ama yine de verebilirsiniz demek istemiyorum. Sonuçta onlar da süt ürünü. Kedinizin hassasiyet durumuna göre deneyip karar verebilirsiniz. :)

Bi süre sonra mutfaktan verdiğinizi anlıyorlar sonra çıkmıyor ordan bence yaş mama yerine tavuk haslayin veya ciğer alın kıyma verebilirsiniz ic dış düzenli yaptirirsiniz veterinere sorduk biz sorun olmuyormuş o zaman.Süt yerine yoğurt daha iyi olacaktır, vitaminlerini de eksik etmezseniz tamamdır :D aman biz gibi hataya düşmeyin ben sucuk mucuk veriyodum gelip miyavliyo mutfakta illallah ettik

Yumurta haslayip sarısını da verebilirsiniz beyazini sevmiyor benimki belki sizin pisi sever.

Sselin1
Sselin1

122024

Neden sağlıksız olsun kuru mamadan önce bu kediler ne yiyordu. O kadar işlemden geçmiş ürün faydalıda evde haşladıgımız mis gibi et mi zararlı ? Ayrıca sürekli kuru mamayla beslerseniz vücudu gereklı sıvıyı alamayacaktır. Kediniz Ilerde bu yüzden böbrek ve idrar yolları problemi yaşayabilir. Kedinizi birden degil azar azar yaş mamaya alıştırın evde haşladığınız cigeri tavugu eti rahatlikla verebilirsiniz internette tarifler mevcut. Marka olarak schesir, naturea, gimcat öneririm. süt, kemik, kaşar, salam, sosis, market maması falan vermeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 405 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR