Kedi Kısırlaştırması Sonrası Beslenme

Masa28
Masa28

761 Puan

Merhabalar kedimi kısırlaştırdım ve kedim için nd düşük tahıllı kısırlaştırılmış kedi maması kullanmaya başladım.daha önce tahılsız mama kullanıyordum.Mamanın düşük tahıllı veya tahılsız olması ne derece etkiler kedimi merak ediyorum.sizce uygun bir mama tercihi olmuş mu

2 CEVAP

Kesinlikle tahılsız mümkünse %100 et içeren bir mama ile besleyin. Tahıl yalnızca mamanın kalitesini düşürüp fiyatını ucuzlatmaya yarıyor. Yani kedinize değil mama firmalarına katkısı var tahılların.
Tahıllı mama kedinizde tüy dökümü ve sindirim- boşaltım sisteminde ağır hasarlara yol açabilir. Aynı zamanda ömürlerini kısaltır. İçeriğindeki kimyasallara bağlı olarak iç organlarda yağlanmaya sebep olabilir ve bunun gibi daha birçok şey... Siz en iyi kararı vermişsiniz :)

Gamzessven
Gamzessven

21488

Tahılsız mamanın içeriğinde de yüzde yüz et yok. Düşük tahıllıda buğday arpa varsa tahılsız seçeneğinde de patates bezelye var. Tahılsız diyorlar ama buğday arpa yerine et koymuyorlar diye düşünüyorum. Ayrıca daha düşük kaliteli markaların tahılsız seçeneğinden örrneğin matisse tahılsızdan daha fazla protein var düşük tahıllı nd de. Yani düşük tahıllı olmasın tahılsız olsun diye marka değiştireceğinize nd düşük tahıllıya devam edebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 360 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR