Köpek Sahiplendirenlerin Dikkatine !!!

ucelik
ucelik

497 Puan

Bu sorum ve eleştirim bazı kendini hayvansever sanan köpek sahiplendirme ilanları veren değişiklere... Bir evcil hayvan sahiplenebilmek, bakabilmek ve ona yuva olabilmek için bir çoğunuzdan kat kat fazla imkana ve tecrübeye sahip olmama rağmen sizler gibi ruh hastası sorunlular yüzünden bir köpek sahiplenemiyorum. Yok bekara sahiplendirmiyoruz yok sadece Ankara içi yok bekarsan aile büyüğün arasın yok öyle yok böyle. 33 yaşında insanım, dünyadaki son köpek sizde olsa aile büyüğüme seni arattırmam. İnsanları evcil hayvan sahiplenmekten ve hayvanlardan soğutuyorsunuz. O canlar hiçbirinizin tapulu malı değil, ona siz can vermediniz. Ben dahil birçok kişiyi parasını verip petshoptan yada ne olduğu belirsiz yetiştiricilerden evcil hayvan satın almaya itiyorsunuz. Köpeklerin ticari amaçlarla çoğaltılmasına bilinçli veya bilinçsiz şekilde destek veriyorsunuz. SAÇMA SAPAN SALAKÇA ŞEYLERİ BIRAKIN !!! Derdiniz ne? Tekelmi olmak istiyorsunuz yoksa para teklif edilmesini mi bekliyorsunuz? NE AYAKSINIZ SİZ?

16 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Barinaga gitsenize orda da cok hayvan var, belediyenin birsey soracagini da sanmiyorum

Faytekin
Faytekin

11982

Bende anlamis degilim bu konuyu haala,o kadar sozlesme sartina onem verip merak ediyorsa hayvanlari, ozaman toplasinlar sokakda ki bütün kedi kopekleri bir araya tek tek sozlesmeyle sahiplendirme yapsinlar,cevap da hazirdir imkanimiz olsa yapariz,Hee yaparsaniz,imkan olsa herkes yapar zaten,bunlarin havasi tribi bahcede bakip buyuttukleri 2-3 kediyle sınırlı,sokakdakilerin barinakdakilerin canı can degil çünkü dimi,ama onlari umursayan kim,elin altinda bahcede ki 2 tane yavruya gelince binbir türlü sart kosuyor,sanki kendisi o zamana kadar el bebek gül bebek büyütmüs gibi,sorsan 2 sokak ileri gidip bi kap su bi kap mama vermeye üșenir,lafa geldi mi hayvanseverler iste,tabiki merak edilip kontrol edilmek istenebilir,buna karsi taraf onay verip de haala da ariza cikariyorsa, o zaman otursun kendisi baksin,kackere barinaga gitmisler acaba, kackere mama bagisinda bulunmuslar acaba, kackere sokakdaki bir hayvani alip tedavi ettirmisler acaba hayatinda,insanlari hayvan sahiplendirmeden sogutuyorlar gerçekten,bende kac tane kedi sahiplendirdim ne sart kostum nede baska bişey talep ettim,hepsi de kendileri belli araliklarla gonderiyorlar resimlerini videolarini ben hicbisey soylemeden,yolum duserse de kendim ugruyorum beș dk, onemli olan karsilikli guven, ben kimseye guvenmiyorum dersen o zaman yapacak bişey yok kendin bakacaksin,bi ton sart kosup sonrada sahiplendiremeyince kendi elleriyle sokaga birakan sözde hayvanseverleride gördük zamaninda.

Faytekin
Faytekin

11982

Ben kedi uzerinden örnek verdim,soylediklerimin hepsi bütün sokak hayvanlari için gecerli,mesele zaten burda kedi kopek kuș degil.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

siz insanların ne yaptığınu ne kadar kötüleşebişdiğini hangi akla gelmeyecek şeyler yapabildiklerini farkındamısınız? neler gördük bu güne kadar. tabiikide sahiplendiren kimse karşısındakine koşulsuz güvenip hayvanı elinize vermeyecek. takip şartı be sözleşme şart birde karşılıklı güven.

ufukshn
ufukshn

174

Ben 4 kişi ile köpek sahiplenmek için telefonda görüştüm. Bekara sahiplendirmiyoruz diye cevap aldım. Evime davet ettim buyrun gelin misafirim olun eve bakın, istediğiniz zaman gelebilirsiniz dedim. Ama olumsuz cevap aldım. Yalnız yaşayanlar için köpek bir arkadaştır. ama belki onlarında karşılaştığı durumlar olmuştur. bu şekilde davranmalarının bir sebebi vardır diye düşünüyorum.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Katılıyorum. Barınaklara bakmalısınız

elmacialp
elmacialp

184

evmi kiralıyosun hocam bekara vermiyoruz nedir gelir bakarsın eve güvenirsen kişinin yaşamına ve yavruyla kurduğu diyaloğa-bağa sahiplendirirsin.. çok istiyosan bir iki hafta sonra gider bi bakarsın yavruya merak ettim dersin bi kahve içer çıkarsın yanı nedir

Arthur4
Arthur4

10382

Ya boş muhabbet yapıyolar sürekli işte o kadar önem verseydi eğer o hayvana kimseye sahiplendirmezdi zaten madem seviyorsun bakarsın

ucelik
ucelik

497

Barınaktan sahiplen diyen arkadaşlar gidin barınaktan sahiplenin sonra barınaktan köpek sahiplenilemeyeceğini anlarsınız. Barınaktaki köpekler genelde sokak köpeği oluyor ve siz barınaktan çıkarsanız bile o bir şekilde sizden kaçıyor. Barınak köpekleri sahiplenilmeye alışık değil. Üzüldüğünüz yanınıza kalıyor. Ayrıca hepside kısırlaştırılmış köpekler. Artık ne hakla hayvana böyle bir müdahale yapılıyorsa.. Kısırlaştırılmış köpek köpeklikten çıkıyor hayat küsmüş mutsuz garip birşeye dönüşüyor. Barınak köpeği olsun olmasın... Kontrolsüz çoğalmayı önlemek için bulmuşlar kolay bir yol zavallı dilsiz hayvanları kısırlaştırıyorlar. Böyle bir zırvalarıda var bu ruh hastalarının. Kısırlaştırma şartı varmış... Ne hakla? Sen kimsin? Hepsinin Allah belasını versin.

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

bekara vermiyoruz ne yaa!?!? asıl evlilere vermeyeceksin,ilerde yok çocuğumuz oldu yok eşim istemiyor yok çocuğumla anlaşamıyor ama en azından tek başına yaşayanlar onun can dostu olduğunu bilip ilerde kimse için sokağa atmaz! bu dediğime uymayanlar vardır elbette.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Barinaklarda yavru kopek dolu, neden kacsinlar ki senden? Barinaktan kopek sahiplenilmez cok onyargili, siz uretmeye devam edin bu bahanelerle, bi de bela okuyo ya.. Kucukten alip egitince cinsin o kadar onemi yok. Ayni cins icinde bile baska baska oluyo hayvanlar. Bekara vermeme konusunu destekledigimden yazmadim bunu. Ama evlilik bahanesiyle sahiplendigi hayvani atan da cok var. Kufur etmeden karsi tarafin mantigini anlamaya calisip kaygilarini giderirseniz, bmve samimiyetinizi belirtirseniz verirler bence

porcorosso
porcorosso

701

Zamanında bana da öğrenci olduğum için kimse bana kedi köpek sahiplendirmek istemedi. Önyargılı olduklarını, iyi bakacağımı, istedikleri zaman kontrol edebilceklerini söylememe rağmen kabul etmemişlerdi. Daha sonra sokaktan sahiplendim. Sahiplendiğim hayvanların hepsi ya hastalandığı için ya da yaşlandığı için belki de başka nedenlerden dolayı sokağa atılmış hayvanlar.(İkisini hasta bir şekilde buldum.)


Kedilerimin yavrusu olduğunda yavruları sahiplendirmek zorunda kaldım. Birini arkadaşıma verdim hem yakın evine gidip geldiğimde kontrol ederim diye. Öğrenciyim nasıl aşılarını vs yaptırıyım dedi. Mamasını hiç kontrol etmeden alıyordu. En sonunda da kedi kızgınlığa girince evden kaçtı, maalesef geri bulamadık. Birini bir aileye sahiplendirdim. Kontrol için aradım aradım cevap vermediler. En sonunda kadın benim engelli oğlum var kediyi boğdu dedi. Sinir krizi geçirmeyim de ne yapayım. Hala sokaktan vs. bulduğum geçeci yuva olduğum hayvanları iyileştirip sahiplendiriyorum. Başıma daha neler neler geldi. Yok bu tüy döküyor yok bu havlıyor, kaka yapıyor, yatağıma yatıyor, yanıma gelmiyor, kızgınlıkta bağrıyor, çok oyun oynuyor, az oyun oynuyor... Ben çok iyi bakarım her gün fotoğraf atarım bana gelirsiniz kontrol edebilirsiniz diyenler bile ikinci günden sonra telefonlara cevap vermemeye başlıyor. Ha çok gördüm bir de bekarken sahiplenip evlendiğinde kocam istemiyor diye hayvanı geri getirenleri. Tabiki sahiplendirirken öğrenci ve bekara verilmez şartını ben de yanlış buluyorum. (Ev verirken de yanlış buluyorum :D)Böyle sorun çıkaranlar da maalesef çok fazla. Fakat daha önce sorunlarla karşılaşmış bir insanı da anlamak gerek. Ama onca yıl bakıp sonra güvenebilceğim iyi bakabilecek biri arıyorum diyenleri de doğru bulmuyorum...


Kısırlaştırma şartı olmak zorunda! Hem hayvanın sağlığı için hem de üretim yapılmayacağından emin olmak için. Az biraz araştırsanız neyin doğru olduğunu anlarsanız. Fanatik bir insan değilseniz... Kimseye durduk yere bela okumayın. (İstersen kısırlaştırma sonra ceremesini hayvanınız çeker.) Biraz olsun empati kurmasını bilseniz keşke. Kendinizi karşınızdakine iyi anlatırsanız güveni sağlarsanız kimsenin yok veremem diyeceğini sanmıyorum. Diyorsa da saygı duyun her yer kedi köpek kaynıyor. Elbet birisini sahiplenebilirsiniz. Cins, yaş vs takıntınız ve gösteriş merakınız yoksa.

ucelik
ucelik

497

Mesele takip şartı sözleşme falan değilki anlamadan yazmışsın boş boş...

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Porcorosso cok iyi anlatmissiniz. Soylediginiz seyleri hep yasiyoruz

ucelik
ucelik

497

epiglottis ne münasebet ne küfürü!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1392 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR