Kısırlaştırlmış Kedi Beslenmesi

sydaglsen
sydaglsen

3405 Puan

Merhabaj Kısırlaştılmış kediye ev yemekleri verilir mi yoksa bundan sonra hep mama mı yiyecek?

6 CEVAP

sydaglsen
sydaglsen

3405

Ev yemeğinden kastım sizin yazdığınız gibiydi tabiki hiç vermedim şimdiye kadar kedi için evde hazırlanan yemeği kastetmiştim. Teşekkür ederim bi sakıncası yok yani

Sselin1
Sselin1

122024

Bir sakıncası yok aksine faydasi var kediniz yeterli sıvı alacağı için ilerde bobrek ve idrar yollari sorunu yaşama ihtimali azalacak. Ayrica sadece kuru mama yemeyecegi için mutlu bir pisicik olacak :)

Gamzessven
Gamzessven

21488

Hiçbir kedi ev yemekleri yemez,yememeli. Kısır veya değil fark etmez. ev yemeklerindeki baharatı,tuzu,salçayı yememeliler. Kısır kedi maması alın kedinize onu yesin çok daha sağlıklı olacak. Orta fiyatlı olarak matisse öneriliyor burada genelde. Daha da ucuz istiyorsanız reflex. Evde kefir,yoğurt verebilirsiniz ek besin olarak. Ya da tavuğu kabak ve havuçla haşlayıp rondodan geçirerek mama yapabilirsiniz.

Gamzessven
Gamzessven

21488

aa ev yemeği deyince öyle anladım kusura bakmayın :D yaş mama niyetine evde hazırladığınız mamayı verebilirsiniz tabi :)

srplzngl
srplzngl

113865

Bana kalırsa kediler için kuru mamadan büyük düşman yok. Sizin için her gün mısır gevreği yemek ne demekse, onlar için de kuru mama aynı şey.


Özellikle kısır kediler bol su ve gerçek et tüketmeliler ki idrar yolları sağlıklı kalsın. Bu yüzden çiğ ya da pişmiş ev yapımı mamalara geçiş yapmak en doğru karar olur.


Eğer mümkünse dersinize iyice çalışıp, kediniz için dengeli mamalar hazırlamanız en iyisidir. Konuyu iyice araştırıp dengeyi tutturabilmek zaman zaman hayati bir mesele olsa da gerçekten ama gerçekten muhteşem zor ve komplike bir iş DEĞİLDİR. Zaten internette hangi malzemeleri ve takviyeleri kullanmanız konusunda sizi yönlendirebilecek çok fazla tarif var.


Tamamen olmasa bile günlük tüketiminin en az %70’ini mümkünse ev yapımı, değilse titizce seçilmiş hazır yaş mamalar oluşturmalıdır.


Evde dengeli mama hazırlamak konusunda şu linki:


https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/ev-yapimi-kedi-mamasi-ile-dengeli-beslenme/


Yaş mama seçimi konusunda şu linkleri:


https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/yas-kedi-mamasi-saglikli-mi-hangi-yas-mama/


https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/en-iyi-yas-kedi-mamasi-11-marka-incelemesi/


Çiğ beslenme ile ilgili olarak da şu linki ziyaret edebilirsiniz :


https://www.suzionline.com/category/cig-beslenme/


Evet hep aynı blog ama şu anda ulaşabileceğiniz en iyi türkçe kaynak suzionline. İsterseniz, sizin için daha faydalı olacaksa ingilizce linkler de paylaşabilirim


Sevgiler :)

zuhall
zuhall

10265

Evde hazirlanan mama tabi ki hazir mamadan cok daha iyidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 476 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR