Gimcat Macun Kullananlar Bakabilir Mi

Normalde malt ve multivitamini yarı yarıya günlük veriyordum ama artık üriner sistem macununa da geçmeye karar verdim. Hepsini aynı gün vermeyeceğim, her gün multivitamin verip onun yanında bir gün üriner bir gün malt vereceğim. Sizce bunun bir sakıncası olur mu?

11 CEVAP

Bu tarz ürünler ek besin takviyesi diye geçer. Yani günlük besin değildir. Güzel kaliteli bir mamayla besliyorsanız bu kadar takviye gereksiz diye düşünüyorum. Ben de taurinli malt ve malt soft ekstra veriyorum (çok tüylü olduğu için). Ama 3-4 günde 1 veriyorum.

PsLuna
PsLuna

10636

İki tanesini o kadar bir arada kullanırsanız dışkısı çok yumuşar hatta ishal olur çünkü

PsLuna
PsLuna

10636

Günlük ibaresi de aynı gün içersinde en fazla 6cm verilmesi gerektiğini vurgulamak için her gün kullanmak için değil

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İyi bir mama kullanımının yanında multivitamin kullanmak atıl vitamin takviyesidir ve vücudu yorabilir.İyi mama dengeli mamadır multivitamin genelde hasta olan(Bağışıklık sistemini toparlasın) veya yavru kedilere verilir.(Daha hızlı ve sağlıklı büyüsün) Veterinere sormadan vitamin kullanmak çok yararlı değildir.Üriner macununu hergün vermenize gerek yok.3 günde bir veya haftada bir.Maltı düzenli kullanmak gerekiyor.

Sorunuzda "sizce" demişsiniz. Bu benim görüşüm ve tabiki bu böyle olmalıdır diye bir iddiam yok. Ben sadece bu kadar fazla ek vitamin takviyesinin kedinin üzerinde olumlu bir sonuç doğuracağını düşünmüyorum. Her takviye böbreklere ekstra yük demek.( zaten bol su tüketen canlılar değiller genelde). Pica sendromuna gelince, bu rahatsızlığın vitamin eksiğinden kaynaklanabileceği kadar psikolojik sebeplerle de alakalı olabileceği söylenir.

zuhall
zuhall

10265

Evde hazirlanan mama ile ya da cig et beslenen kedilerde bazi vitaminler eksik kalabildiginden ya da direk vitamin eksikligi belirtisi gosteren kedilere destek amacli hergun kullanilabilir. Lakin gunumuzde cogu kaliteli kuru mamanin iceriginde zaten bu vitaminlerin hepsi oldugundan acikcasi hergun kullanmak gereksiz geliyor. Kaldi ki bazi vitaminlerin fazlasi toksik etki gosterebiliyor. Benim tavsiyem hergun veriyor olsaniz bile, tup bitiminde 2-3 ay ara vermeniz gerekir. Kendinizden pay bicin. Surekli ara vermeden vitamin takviyesi almak bir insan icin de saglikli birsey degil.


Onun disinda malt macun miktarini kedinizin ihticina gore belirleyebilirsiniz. Iceriginde lif ve yag disinda birsey yok zaten.


Uriner macun ben de kullandim. Bir ise yaramadi. Kedimin idrarinda kristal cikti, suan uriner mama kullaniyoruz. Belki ise yaramamasinin sebeb8 hergun duzenli kullanmamamdi. Tedbir amacli haftada 2-3 kez verdim sadece. Ama bence kedinize uygun mama kullanmak(kilolu ve kisir ise buna dikkat ederek) ve bol su icmesini saglamak macundan cok daha faydali olacaktir.


Onun disinda zamaninda eksik kalmasin birseyi diye bol bol herseyden alip verirdim, vitaminler macunlar haplar vs. Anladim ki cok gereksiz.Cogu urun belki de sirf satis amacli piyasaya surulmus. Faydasindan cok zararlari var. Iyi kaliteli bir mama ve bol su disinda gercekten birseye ihtiyac duymuyorlar. Suan cok daha saglikliyiz. Cok sukur 1 senedir veterinere yolumuz dusmedi.

@zuhall Haklısınız gerçekten, benim de bir sürü vitamin balık yağı vs takviye yaptığım zamanlar oldu ama hepsini bırakıp gerekenin üzerinde uğraşmayı bırakalı kedimin daha sağlıklı olduğunu ve göründüğünü hissediyorum. Gerçekten dayanıklı canlılar kediler, fazla bir şeye ihtiyaç duyduklarından değil de evladımız gibi sevince üzerlerine düşüyoruz işte. Önerileriniz için de teşekkürler bu arada.

Ürünün üzerinde "daily support" yazıyor ve günlük 6 cm verilmesi önerildiği belirtilmiş, siz neden günlük kullanımın gereksiz olduğunu düşündünüz ki? Kaldı ki söz konusu multi vitamin macunu olunca 4 günde bir vermenin bir problemi aşmada etkisi olur mu meçhul. (Kedimde pika vardı) Günlük vermede sıkıntı olduğunu düşünmüyorum olsa ürünün üzerinde "daily" yazmazdı; sadece eğer üçünü aynı anda kullanmak sorun oluşturuyorsa birini vermeyi bırakmak zorunda kalacağım.

Pika hakkında yeterli bilgim var, kedimin psikolojisini olumsuz yönde etkileyecek tek bir faktör yok çevremizde. Pika teşhisini tek başıma koymadığımı da göz önünde bulundurursak vitamin eksikliğinden kaynaklanmasının muhtemel olduğu veteriner tarafından söylenen bir şeydi. Şuan kullandığımız mama Orijen ve pika ve benzerî bir sorun yaşamıyoruz zaten o zamanlar çok küçüktü ve henüz toparlayamamıştı ama ben aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korktuğum için her gün azar azar veriyordum. (6 cmden az) Kedimin dışkısı gayet katı ve normal bu arada. Burada söylenenlerle aldığım macunun kutusunda veya içindeki bilgilendirme kağıdında yazanlar pek uyuşmuyor anlaşılan yanlış yazmışlar oraya? 3 çeşidi fazla gelir denilse anlarım çünkü benim sorum da tam olarak buydu. "3 farklı çeşit kullanmak fazla mı gelir?" Bunu sordum. Ve hayır, sadece hastalıklı kediler günlük kullanmıyor zaten gimcatin instagram adresine bakarsanız macunlardan kullanan onlarca sağlıklı kedi görebilirsiniz. Ama üzerinde "daily support" "daily protection" yazan, "günlük şu kadar verin" yazan bir şey için her gün vermek için değil demek, bilemiyorum... Ayrıca veterinere danışmadan kullandığım nerden çıktı anlayamadım, maltı ve multivitamini veterinerimiz önerdi zaten. Sadece üriner sistem için olanı kendim aldım. Önümüzdeki ziyarette de veterinerimizle konuşurum zaten, gerçekten şuraya soru yazmadan önce iyice düşünmek gerekiyor.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

diğerleri hakkında değil sma malt macunu hakkındaki fikrim hergün vermemeniz zaten benim kullandığımda tüy yumağının yok edilmesi için bir hafta boyunca hergün (sonra ara verilecek) oluşumunu engellemek içinde haftada 3-4 kez veriniz diyor.

Bu konuda ben de aynı fikirdeyim sizinle üstelik kedim çok uzun tüylü değil ve her gün tarıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6271 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR