Kedim Tırnaklarını Kestirmiyor!

Toriri
Toriri

9222 Puan

Kedimi sahipleneli 3 hafta oldu 6 aylık bir erkek sarman ilk hafta uyurken kesmeyi başarmıştım ama şimdi kestirmiyor ne zaman uyurken kesmeye çalışsam direkt uyanıyor patisini geri çekiyor ve tipik kedi hareketi patisi ile vuruyor, ödül mamasını denedim işe yaramadı bana lütfen yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım ???

13 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Uyandığında yavaş hareketlerle patisini sevin öpün sonra uzatın kendinize doğru. yumuşak konuşun öyle ikna oluyor benimki. Bir de tırnak makasını uzatıyorum ona zararlı bir şey olmadığını anlasın diye. Bazen inat ediyor hepsini bir seferde kesemiyorum yarısını diğer uykuya bırakıyoruz :D

bbahadir
bbahadir

962

sürekli gittiğiniz veterineriniz varsa ücretsiz keser.
bizimki de kestirmiyor .
birimiz malt ya da vitamin macununu ağzına dayıyoruz.fazla sıkmadan milim milim veriyoruz.onunla oyalanırken diğerimiz kesiyor.
yine de direniyor ama macun tadı daha baskın geliyor:)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ben ilkdefa kestim dun.esim kesi makasiyla keserken ortaligi yikan hayvan iki kere miyavlayip uyumaya devam etti.sanirim bizim kullandigimiz citcit makaslar daha az korkutuyo

Arthur4
Arthur4

10382

Ben ilk başta normal kedi tırnak makasiyla kesmeye çalıştım ama giyotin gibi olduğu için derinliğini tam anlayamamistim çok derin keser im diye bizim kullandığımız makaslardan aldım daha rahat oldu ama yukarda yazılan her şeye katiliyorum uyurken kesmelisiniz bizimki uyanıyor keserken hissediyo valla uzuluyom biraz tırnaklarını kesince ama geceb gün perdenin en tepesine cikip orda kaldı aşağı inemiyo birden düştü sonra sehpanın üzerine cam fanus vardı yere düştü kırıldı bi yerleri kesilcekti tırnak kesmek şart yani ama kesilirken girdiği triplere bakın


https://i.hizliresim.com/Gmd7b6.jpg


https://i.hizliresim.com/WqNzr2.jpg


https://i.hizliresim.com/6aoB67.jpg

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Kediden kediye değişiyor bazı kediler asla ikna olmuyor. Büyük kedim uyanıkken bile kucağıma alıp kesmeme izin veriyor ama küçüğü naparsam yapayım her tırnağını kestiğimde sanki patisini koparmışım gibi davranıyor biz de veterinerde kestiriyoruz 10 15tl gibi bi ücretle.

Bizim veterinerimiz ücretsiz kesiyor

jingjing
jingjing

2207

kedi tırnak makasıyla kedinizin sırtı size dayayacak çekilde biri de ağızına ödül mama sı versin ( kuru olanlardan değil de tek kullanımlık olanla ) bir de 6 aylık olduğu için alışkın olmayabilir kesilmesine . yavaş yavaş alıştırmaya çalışın

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veterinere goturunce daha cok korkmuyorlar mi?

wintercatt
wintercatt

792

Benimki küçükken veterinerin kesmesine izin veriyordu ama şimdi adamı yanına bile yaklaştırmıyor o yüzden mecbur bana kaldı iş ama benim de kesmeme pek izin vermiyor. @jinjing'inde dediği gibi sırtını kendime yaslayıp sakin sakin konuşarak kesmeye çalışıyorum, çoğunlukla da tek seferde hepsine izin vermiyor. Gerçi artık sadece tırnaklarının ucunu kesiyorum yetiyor.

ipir
ipir

7431

Bizim ki de izin vermiyor ve hala bir çözüm bulamadık :(

srplzngl
srplzngl

113865

hic izin vermiyorsa havlu gibi bir seye sarip patilerini tek tek disariya cikartarak kesin. tabii bu sekilde cok rahatsiz olduklari icin sonrasinda odul mamasiyla gonlunu almaya calismak zorunda kalabilirsiniz :)

srplzngl
srplzngl

113865

ayrica kediniz cok inatciysa daha fazla buyumeden dis fircasina da alistirmaya baslayin bence. ileride daha zor olur cunku.

Toriri
Toriri

9222

Merhaba önerileriniz için çok teşekkür ederim bugün kesmeyi başardım. Derin birşekilde uykuya dalmasını bekledim ve hafif bir müzik açtım pek sorun çıkarmadı bir iki kere patisini geri çekti ama yinede başardım sanırım yavaş yavaş alışacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3185 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR