Kedi Doğurması

Duman_1
Duman_1

1089 Puan

Bana hamilelik doğurma ve bebek kedi(0 - 2 aylık) bakımı hakkında bilgi verebilecek varmı? Kedim şuan 9 aylık scottish fold cinsi bir kedi yavruları satmayacağım hayvan ticaretine karşıyım yarısını baba tarafına vereceğim bir tanesi bende kalacak artan yavru olursa da sahiplendireceğim veya tanıdıklarıma vereceğim sadece kısa ve öz birkaç bilgi arıyorum

11 CEVAP

Duman_1
Duman_1

1089


  1. Ayını doldurduğunda çiftleştirme eğim daha sonra da kısırlaştıracağım

smile54
smile54

553

İnternette fazlasıyla bilgi bulabilirsiniz uzman tv tarzı yayınlar var youtube ve benzeri video kanallarında da pek çok detayli içerik mevcut üstelik onlar uzman kişiler oraları deneyin derim. En azından daha dogru ve kesin bilgi almış olursunuz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Scottish foldlar gercekten kemiknhastaligina sahipse cogaltmayin bence. Hastalikli bir irk

Duman_1
Duman_1

1089

Güncel cevap bekliyorum

satinalmayin
satinalmayin

9532

Yavruları alan baba tarafı satıcak en az 1000-1500 tl ye ne farkedicek
Verdiğin kişide bol bol yavrulatıp satıcak

Eymentalay
Eymentalay

14974

Tanımadığınız insanlar hakkında nasıl bu şekilde konuşabiliyorsunuz? Nerden biliyorsunuz? @satinalmayin

satinalmayin
satinalmayin

9532

bir çok feda yaşadığımız bir olay olduğu için biliyorum eymen aksinin olucağını sen nerden biliyorsun yadaolmuyacağını garanti edebilirmisin?

Gamzessven
Gamzessven

21488

Doğan kedilerin hayatı boyunca acı çekeceğini bile bile nasıl çoğaltabilitorsunuz evet konu belki bu değil ama gerçekten çok mantıksız

zuhall
zuhall

10265

Oncelikle scottish fold kedinizi scottish fold ile degil british ile ciftlestirmeniz daha saglikli olacaktir. Ayni cinsler ciftlesince hastalik ve olu dogum riski cok daha fazla olur.


Hamile kaldiginda kaliteli bir yavru kedi mamasi ile beslemeniz, daha sık yaş mama vermeniz gerekir. (schesir,naturea,gimcat,animondacarny markalari) Destek amacli Vitamin takviyesi yapabilirsiniz,yogurt verebilirsiniz (tercihen ev yapimi) Bol bol su tuketmesi lazim evin bikac yerinde su bulundurun ve suyunu taze tutun.


Dogum yaklastiginda kendisini guvende hissettigi bir yeri korunakli hale getirip, altina temiz bez veya havlu koyarsiniz kenarlari kapatirsiniz yavrular icin.Kutu yapabilirsiniz. Zaten bolgeyi severse orada dogum yapacaktir, sevmezse baska yerde yapar. Bu durumda oraya gitmesi icin ugrasmayin nerede dogum yaptiysa ya da yavrulari nereye tasiyorsa orayi uygun hale getirin. Kendini guvende hissetsin ve strese girmesin.


Dogum yaparken cok mudahale etmeyin. Yalniz ilk dogumu oldugu ve tecrubesiz oldugu icin bazi zamanlar yardim gerekebilir. Mesela bazen yoruluyorlar ve yavruyu disari itemiyorlar. Eger ki yavrunun bir kismi cikmis ve sure gecmisse uzerinden yavasca tutup cikarmaniz gerekebilir. Ya da bazen kapli olduklari gebelik zarini anne acamayabiliyor bu durumda nefes alamayabilirler sizin yirtmaniz gerekebilir. Anne yorgunluktan bebekleri yalayamayabilir bu durumda sizin nazikce kurulamaniz gerekir islak kalmamalari icin. Dogum cok uzun surer ve icerde bebek kalmasina ragmen cikmazsa ya da fazla kanama vs olursa veterinere gitmeniz gerekebilir.
Dogum islemi tamamen sona erdikten anne yavrulari vs kuruttuktan sonra altlarindaki ortuyu degistirmenizi tavsiye ederim. Hatta genel anlamda arada detistirerek temiz tutmaniz enfeksiyon riskini de onlemis olur.

Eymentalay
Eymentalay

14974

Ben şöyle olur veya böyle olur demiyorum ama siz daha neyin ne olduğunu yavruların kime nasıl ne şartlarda gideceğini bilmeden millete iftira atıyorsunuz ve çok saygısızca konuşuyorsunuz dikkat ediyorum çoğu konunun altında böyle saygısızca yorumlarınız var lütfen biraz daha dikkat edin tanımadığınız insanları görmediğiniz şeylerle itham etmekten vazgeçin. Sadece biraz saygı @satinalmayin

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kısılaştırın?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 576 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR