Havada Uçuşan Tüyler

Anonymus915830
Anonymus915830

103810 Puan

Kedim şu dönemde biraz fazla tüy döküyor. Düzenli olarak ev süpürsem toz alsamda hep tüylerinin havada uçtuğunu görüyorum. Havada uçan bu tüylerden nasıl kurtulurum acaba? Koltuğa oraya buraya vs konan tüyleri bir şekilde temizliyorum ama havada uçanlar için bir çözüm bulamadım maalesef

5 CEVAP

satinalmayin
satinalmayin

9532

Evde 8 kedim var havada uçuşan bir tek tüy bile görmedim abartıyo olabilirmisiniz bukadar çok tüy takıntınız var ise traş ettirim bence yoksa ilerde bu sebepler ayrılmanıza bahane olur diye korktum ben .

cigdemcnkc
cigdemcnkc

5564

Mevsim geçişlerinde tüy dökmü olabiliyor Çaklıtın normalde hiç dökülmezdi bikaç aydır böyleyiz. Malt macunu kullanabilirsiniz ben zoovital kullanıyorum tamamen kesmedi ama azalma oldu genelde gimcat markasını öneriyorlar.

Anonymus915830
Anonymus915830

103810

@satinalmayin birincisi ben çok fazla kedi baktım bu baktığım ilk kedim değil baktıklarımın çoğu da uzun tüylü kedilerdi. Tüy dökümü olacağını bile bile sahipleniyorum pek tabii ki bilinçsiz değilim tüy takıntım yok tüylerle ilgili bir problemimde yok. Kedimin aynı zamanda mantar problemi olduğu için olması gerekenden daha fazla tüy döküyor. Her ne kadar temizlesemde, siz daha önce uçuşan tüy görmemiş olabilirsiniz ama maalesef bizim tüylerimiz biraz uçuyor. Belki elektrik süpürgesinden vs de kaynaklı olabilir bilemiyorum. Ayrıca bahsettiğim kedim daha 3 aylık tüylerini kestirme gibi bir durum söz konusu değil zaten kedilerimin hiçbirinin tüylerini kestirmedim gerek duymuyorum. Sırf tüy için bir yavrumu bırakacak bir hayvansever değilim sözün özü :)

Anonymus915830
Anonymus915830

103810

@cigdemcnkc teşekkür ederim canım evet hem mevsimsel hem de mantar problemimiz olduğu için çok fazla tüy döküyoruz. Ben de gimcat kullanıyorum zaten hem multivitamin hem de malt olarak.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Traş da çok iyi bir fikir değill. Şu havayı da süpüren bi süpürge vardı ondan mı alsanız acaba :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1782 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR