Arkadaşlar Bir Kedinin Bakım Maliyeti Ne Kadar ?

mavideeennn
mavideeennn

656 Puan

merhaba arkadaşlar. aylık kedinize ne kadar masraf yapıyorsunuz ? orta gelirli sayılabilecek bi ailem var bu yüzden zorlandığım zamanlar oluyor. siz neler yapıyorsunuz ? kıstığınız oluyor mu bu masraflardan ?

14 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kucuk kedilerin masrafi cok oluyor sonra azaliyor. Suan asi derdimiz yok, kisirlastirma da bitti. Ayda 100 tl falan gidiyor. Ama sokakta da besledigim kediler var.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

mamanızı 5-10 kiloluk alırsanız maliyetiniz bayağı düşer. örneğin 1.5 kg Nd 100 lirayken indirimden 10 kg Nd yi 315 e aldım.

Sedanurdrl
Sedanurdrl

12247

oğlum için tamamen kendimden kıstım. sokak tada 15 e yakın kedim var 40 günde 400 tl sokaktaki kediler için harcıyorum, kendi kedim için kuru mamayı bıraktım ev maması yapıyorum 20 günlük beslenme 50 tl, 3 haftalık kum 30 tl 10 kg alıyorum. Aşıları var iş dış parazit 6 ayda bir yaptırıyorum oda 90 tl . Yıllık aşılarıda var onlarda veterinere göre değişiyor.

Suerk
Suerk

5740

Kediler ufak yırtıcılar olduklarından çok fazla yemek yemiyorlar. Uygun fiyatlı güvenilir bir mama ve kum alınca büyük oranda tasarruf ediyorsunuz. Kedi yatağı, oyuncağı gibi şeyler haddinden fazla pahalı. Ben her şeyi kendim yapıyorum. Sadece mama, kum ve aşılar el yapımı değil. Çevrenizde muayene ücreti almayan indirm yapan veterinerleri de araştırabilirsiniz. Bu da fark yaratacaktır. Bonacibo kullanıyorum fiyatı oldukça uygun, aynı zamanda ek besin takviyesi de yapıyorum oğluma, 1 kiloluk tavuk ciğeri 6 lira zaten. Kum temizlerken temiz kumları atmayacak biçimde temizleyin, 10 kiloluk kum 1 ay rahat dayanır o zaman. Kum tercihiniz de iri taneli olanlar olsun. Yaklaşık 30 liraya aylarca kullanabileceğiniz vitamin damlaları var aminosol gibi, suyuna damlatırsanız mamanın etkisini güçlendirmiş olursunuz.

mavideeennn
mavideeennn

656

suerk bilgin için çok teşekkür ederim. kedimi çok seviyorum fakat öğrenci olduğumdan dolayı beni biraz zorladığı zamanlar oluyor.

Eymentalay
Eymentalay

14974

Aşılar için çok bişey gitmiyor ben karma aşkların tanesini 70 liraya yaptırdım 2 tane karma oluyor. İç dış parazit yaptırmanız lazım ilk aldığınızda o da toplam 70-80 lira civarı tutar. Bunlar zaten sizi zorlayacak masraflar değil sürekli olmuyor ama maması ve kumu hemen hemen her ay alınmalı ve kısırlaştırması var bu sizi zorlayabilir bizim veteriner dişi kediler için 270 erkek kediler için 200 istiyor öncelikle bunu ayarlamanız lazım kısırlaştırma çok önemli. Mama ve kum için de aldığınız mamanın ve kumun kalitesine göre fiyat değişir ama ortalama olarak aşı yaptıracağınız aylar hariç ayda 100 lira gibi bir rakam tutacaktır aylığa vurunca

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

valla kısıyorum ama kendimden :)

msfkaya
msfkaya

3391

Aşı gibi yapılması gerekenler bitince masraflar biraz daha düşüyor ben her ay 2 kilo mama alıyorum daha taze olsun diye 200 lira mama 50 lira kum desek 250 lira aylık masrafı var bu daha uygun da olabilir daha pahalı da tamamen aldığınız ürünlere bağlı

guineapigela
guineapigela

119533

Aylik 150 civari

hobaleyy
hobaleyy

692

Kedinize kullandığınız ürünlere göre masrafı değişebiliyor. Mesela ben N&D mama kullanıyorum, 1.5 kiloluk (100 küsür bir fiyatı var) paket bize yaklaşık bir ay gidiyor eğer arkasındaki ölçekte yazan kadar verirseniz. Yani mama için de orta fiyatlı olup içeriği iyi olan mamalar bulma şansınız var. Matisse gibi. (Yanlış hatırlamıyorsam 60-80₺ bir fiyatı var onun da) Yaş mamasını evde hazırlıyorum. Fazla bir harcama yapmak da gerekmiyor onun için zaten. Kumu da aldığınız markaya göre değişkenlik gösterecektir ama ona da aylık ortalama 40 diyebilirsiniz. Kedi yatağı gibi bir şeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum zira benimki yatmıyor. Genelde kafalarına estiği yerde yatıyorlar. Bir tane kullanmadığınız battaniyeniz varsa ona böyle güzel bir köşe hazırlayabilirsiniz. Oyuncakları evde hazırlayabilirsiniz. Kapalı bir kutuya patilerinin sığabileceği kadar delikler açıp içine top atıp bir oyuncak yapabilirsiniz mesela. Tuvalet kağıdı rulolarını söylememe gerek bile yok zaten sanırım. :) Kullanılmayan ip yumakları varsa evde onlarla da oynatabilirsiniz. Bu şekilde kısma yapabilirsiniz mesela. Aşılar için de veterinerlik fakültelerini araştırabilirsiniz. Özel kliniklere göre çok daha uygun oluyorlar diye biliyorum. (Ankara üniversitesi mesela) Başka da bir harcamaları olmuyor zaten. :)

satinalmayin
satinalmayin

9532

suzionline.comde bu konu çok ayrıntılı bir şekilde var farklı bakım şekilleriyle fiyatlarla...

işte ilk aldığında tuvaleti maması oyuncağı falan 250-300 civarı oluyor, ondan sonra malt macunu var, 50 lira da o, ödül vermek istersen yıllık 80 lira da o diyelim.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

kısırlaştırma ücretide var tabii

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

İki erkek kedim var biri 10 11 aylık diğeri 7 8 aylık. Daha önce royal canin ve bonacibo veriyordum 100 lira mama masrafı ve lindo cat kullanıyordum ve 4 5 paket gidiyordu. Şimdi bir kedimi kısırlaştırdığım için matisse sterilised somonluyla besliyorum. 10kg paket halinde aldım 250 liraya yaklaşık üç ay idare eder mama. Biokity kum kullanmaya başladım lindonun yarı fiyatında ve iki kat daha uzun kullanabiliyorum kum da 20 30 lira civarı. Yani tek kedinin masrafı 140 lira civarı. Kısırlaştırma 350-600 tl arası dişi erkek kedi fark ediyor fiyatta. Aşıların her biri de 100tl civarı senede bir tekrar ediliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 997 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR