İlk Kedi Sahiplenme

aresfold
aresfold

645 Puan

Merhabalar herkese hayırlı kandiller


Bu sabah sonunda uzun yıllar hayalini kurduğum bir dostum oldu. İstanbuldan geldi araba ile 8 aylik scotfish fold erkek kısır değil.


Yaşadığım şeyleri anlatayım ve sizler bilgilerinizi paylaşın istiyorum.


1- Kum aldık kabına koyduk evde bir gezdikten sonra kabına geldi ancak 15 20 dk civari yapamadı. Kabiz olduğunu düşündüm arastirdim bir kac hayvan gruplarına yazdim. Zeytinyağı önerdiler. Verdikten sonra 3 kere yere cisini yaptı.
2- Titreme ve hirlama var sürekli


Mama önerileri vs tavsiye edeceğiniz herşeyi dinliyorum. Onu mutlu etmek tek istediğim sey

8 CEVAP

Arthur4
Arthur4

10382

Merhaba, tuvalet problemi stres kaynaklıdır büyük ihtimalle tanımadığı bilmediği bi ortam ve bilmediği kokular korkuyordur, bi kaç gün hatta 1 hafta falan üzerine gitmeyin derim kumunu ve mamasini ulaşabilecegi hep görebileceği bi yere koyun veya ara ara kumuna götürün evin içini öğrensin kendisi dolaşsın dediğim gibi korktuğu için titremesi ve hirlamasi daha da korkutmayin kendi haline bırakın zamanla alışıp tuvaleti de düzene girecektir. Petlebide herkes nd öneriyor ben de nd kullanıyorum hiç bi problem yaşamadık.

Eymentalay
Eymentalay

14974

******* sitesine girip ordan acana orijen veya nd mamalara bakabilirsiniz benim gördüğüm en uygun fiyatlar orda. Ben acana kullanıyorum çok memnunuz tavsiye ederim

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Pahalı gelmez ise Orijen veya Acana kullanabilirsiniz mama olarak.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Alışma sürecinde mamasını suyunu bulunduğu odaya koyun önce o odayı keşfetsin ve siz bu sırada onu umursamayın. O keşfettikçe odadan dışarı diğer odalara doğru keşfe devam eder sonra yanınıza gelir. Hiç çıkmıyor diye üstüne gidince alışması daha zor oluyor. Kendi haline bırakın

aresfold
aresfold

645

Cevaplar için teşekkür ederim.

Alışma sürecinde dediğiniz gibi yaparim. Mama icin de aroma tavsiyeniz var mi ?

aresfold
aresfold

645

Kedi kumu nasil olmali ?

Gamzessven
Gamzessven

21488

Ben de *********-com öneririm. Bir de ********* uygulamasını indirince ek %20 indirim var şu an orası da uygun. Acana orijen dışında ND burada genel olarak önerilen mama,kendim de kullanıyorum çok güzel tavsiye ederim. Bir de uygun mamayı bulduktan sonra 5-10-15 kgluk mamalardan almanızı tavsiye ederim. 1,5 kglar çok gereksiz pahalı. Kumu daha çok dağılsa da ince taneli öneririm kediler ince taneli daha çok seviyor. Kokusuzlar da daha sağlıklı geliyor tabi yine sizin tercihinize kalmış. Aroma olarak yavruyken balık ağır geliyor diyorlar ama çok da yavru sayılmaz 8 aylık yine küçükkenki hassaslığını atlatmış. İstediğiniz aromayı kullanabilirsiniz.

merhaba, stres kaynaklıdır. alıştığında her şey düzelir merak etmeyin, siz de stres yapmayın :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 731 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR