Kedilerde Kızgınlığı Girme Yaşı

dumanmia
dumanmia

954 Puan

Benim bildiğim kediler 6-7 aydan sonra kızgınlığa girermiş düzenli olarak benim kedim 9 aylık oldu fakat şimdiye kadar hiç kızgınlığa girmedi yani kızgınlığa girince miyavlaması ve arka ayaklarını kaldırıp ön ayakları üstüne durması gibi belirtiler yapması lazım değilmi? Benim kedime arada Bi geliyorlar böyle halıdan halıya kendini sürüklüyor göz bebeği büyüyor falan biz hep girecek işte şim olacak falan diyoruz ama hepsi bu :/

10 CEVAP

dumanmia
dumanmia

954

Tamam teşekkürler

dumanmia
dumanmia

954

Kısırlaştıracağım fakat ilk kızgınlığı geçince yapmak istiyorum çünkü yaşı kısırlaştırmak için uygun :)

Merak etmeyin her kedi aynı değil 1 yaşında da başlayabilir bir buçukta da

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Yaşı yok. Bunu yaşayarak öğreneceksiniz:)

ilkeyildiz
ilkeyildiz

278

inanmayacaksınız ama benim kedim beş buçuk aylıkken kızgınlığa girdi veteriner de belli olmaz demişti! Kısırlaştırmak isterseniz bir yaşını geçmiş tam zamanı çiftleştirmek istiyorsanız da bekleyin altı ay içinde mutlaka girecektir

satinalmayin
satinalmayin

9532

kısırlaştırmasını yapabilirsiniz şuan.Ayrıca kızgınlığa girerse miyavlar çok belli olur benim bir kedim13 aylık daha ergenliğe girmedi.

dumanmia
dumanmia

954

Hmm tamam teşekkürler :)))

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Kızgınlığa girmeden kısırlaştırın bence sonra bağışıklık sistemlerini gerçekten zedeleniyor benimki 3 kere kızgınlığa girdi sonrasında kısırlaştırdım.Mantar enfeksiyonu ortaya çıkmıştı kızgınlıktan sonra.Ve yemek yemiyorlar.Onada sizede sıkıntı yani.

nao
nao

761

Benim kedim de 6 aylıkken kızgınlığa girmişti ve görseniz daha minicikti. Bu durum kediden kediye değişiyor, tıpkı insanlardaki gibi. Kimisi 9 yaşında ergenliğe giriyor kimisi 15 yaşında.

nao
nao

761

@Ahsenbb ben de bilakis ilk kızgınlığı atlattıktan sonra kısırlaştırma yapmanın daha sağlıklı olduğunu biliyorum. Hatta veterinerim de öyle demişti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 509 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR