Tasma

smgbkrccc
smgbkrccc

12964 Puan

Merhaba. Sıcak havalar geldi, kedimle dışarıda vakit geçirmek istiyorum -tabii mümkünse-. Boyundan tasmalar oluyor biliyorsunuzdur onlardan alıp evde birkaç hafta deneme yapıp -çıkarıp çıkarmadığına bakmak için- piknik alanında biraz zaman geçirmek istiyorum. İnsanın ve arabaların pek olmadığı bir yerde :)) Tabii ki yanımda yürüyüş yapmasını beklemiyorum, asla yapmaz zaten. Arabayla gidilir, tasmayla arabadan çıkarılır, herhangi bir yere oturulur, o tasmayla gezeceği zaman gezer uyumak istediğinde uyur, yapmak istediğim sadece bu. Ama kafamda bir soru işareti var, dışarıyı görüp alıştığında evden kaçmak ister mi -veteriner dışında hiç dışarıya çıkmadığı için çok korkuyor- ya da evde strese girer mi bu yüzden?


Ve sizin kullandığınız memnun kaldığınız, asla kullanma dediğiniz bahsettiğim tasmalardan kullanan arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi okumak isterim. Diğer düşüncem içinde tavsiye bekliyorum.

11 CEVAP

:D ben göğüs tasmasını camdan bakacağı zaman takiyorum sapinida petege bağlıyorum o da güveniyor rahat ediyor aslında hiç tasma taktirmaz tabi sizin dediğiniz gibi gezdirme için nasıl alistirilir alisirmi bilemem benim ki sokaga cikip geliyor

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Öncelikle evet kapının önünde dışarı çıkmak için nöbet tutuyorlar ve hatta kapı açılır açılmaz dışarı fırlıyorlar. Ama tabii bu kediden kediye değişiyor. Bence boyun değil ama göğüs tasması alın. Sağlığı için çok daha iyi.

**********te çok güzel göğüs tasmaları var arkadaşımla almayı düşündük ama güvenemiyoruz da bi inceleyin bence

Gamzessven
Gamzessven

21488

Ben çok gereksiz buluyorum ya yine sizin kararınız tabi ama eve alışmış bi kediyi gezdirmeye gerek yok sanki

vildan27
vildan27

1880

benim kızımı sokaktan sahiplendim,bu nedenle olduğunu düşünüyorum ,dışarıya çok meraklı,tasma aldım ama taktırmıyor.eğer sizinki dışarıya çıkmaya meraklı değilse hiç alıştırmayın bence.benim karşı komşumun da var bir kedisi ,balkona bile çıkmadığını söylüyor

wintercatt
wintercatt

792

Youtube'da bununla ilgili bir video izlemiştim (ben de kedimi dışarı çıkarıp gezdirmeyi düşünüyorum o yüzden araştırıyorum hala) kadının iki tane kedisi vardı birisi hafif tombik dışarda gezmektense evde uyumayı tercih ederken diğer kedi gezmekten çok hoşlanıyordu. Kediden kediye değişiyor demek, tabi denemeden bilemezsiniz. Epey sabır işi, tasmanızı alın önce tasmaya iyice alışsın sonra varsa balkonda zaman geçirin birkaç gün. Sonrasında adım adım dışarı çıkarırsınız. Bırakın o size yön versin. Ama tabi çıkmak istemiyorsa asla zorlamayın :)
Videoyu da şuraya bırakayım :)
https://www.youtube.com/watch?v=qjU3aAhlIDg&t=315s

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Çok teşekkür ederim bakacağım. :))

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Benim kedimde öyle. Ama sadece merak. Apartmanda kokluyor sadece etrafı, bende de bir telaş alıyorum içeri hemen. Artık eve girerken bi elimde çanta kapıyı hafif aralayıp o çıkamadan giriyorum hemen, videoya falan alsalar bu kız ne yapıyor diyecekler :)) Aynen göğüs tasması düşünüyorum bende, şu ip gibi olanlar değil de göğsünü tamamen kaplayanlardan almayı düşünüyorum. Hem çıkartması zor olur ama kedi aklı onu bile çözer çıkartır diye korkuyorum, gerçekten çok analitik ve zekiler çünkü.

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Gördüm bende ama orası çok sıkıntı ya çok bekliyorsun. Ben en son sipariş verdiğimde sipariş verdiğimi unutmuştum bi buçuk ay sonra gelmişti aaa ne almışım diyerek açtım.

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Ben bir keresinde kucağıma alıp çıkartmak istedim ama korktu omzuma tırnaklarını geçirip içeri kaçtı, korkuyor.

Dün komsumuzun kendilerini bahceye çıkardık etraf kapali zeminde çimen ve toprak dişi olan hemen gezindi erkek cekingendi kaçmak istediği için ona tasma taktik bugünde tasmasiz bi yarim saat gezip oynadilar ama etraftan mikrop kapabilirler bahcede cok kedimiz var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 668 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR