Kaliteli Yaş Mamaları Reddediyor, Napmam Gerek?

Luckysmom
Luckysmom

2936 Puan

Kedim hiçbir şekilde içeriğinde yüksek et bulunan mamaları yani Carny, Schesir, N&D ,Bozita yı yemedi yüzüne bakmıyor. Hepsini sokaktakilere verdim.


Böyle olunca diğer mamaları vererek sağlığı için iyilikten çok kötülük etmiş oluyorum gibi hissediyorum. Diğer mamalardan kastım yediği markalar :Royal canin, Sheba.


Hiç yaş mama vermemek de olmaz diye düşünüyorum ama napıcamı bilmiyorum siz olsaydınız napardınız?

25 CEVAP

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

kuru mama ile yaş mamayı karıştırıp verin ağırlık olarak kuru mama olsun her öğünde örneğin 10 gram arttırarak yemesini deneyin en azından kalanlar boşa gitmesin diye böyle yapabilirsiniz :)

Mamanızı kendiniz yapmayı deneyin internette çok fazla tarif var belki o şekilde yer hemde kendi yaptiginiz daha saglikli olur

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz fileto seklinde mama sevmiyor olabilir benim disi kedim sadece yalayabilecegi yaş mamalari yer mesela. Nutri felline mamaya bakabilirsiniz ton balikli cigerli ve sigir etli zeytinli secenekleri ezme seklinde oldugu icin severek yemisti diger cesitlerine bakamdigm icin ezmemi bilmyorum ama ton balikli cigerli secenegini kesin deneyin.

Sselin1
Sselin1

122024

Cidden cok seciciymiş kediniz. Elinizle yedirerek veya biraz ac birakarak alıştırabilirsiniz belki. Diger mamalardan vereceginizi bildigi icin yemeyi reddediyordur. Diger yaş mamalari uzun bir sure vermeyin. Bir gun kuru mamasini kaldirin acıktıgı zaman yaş mamayi verin o an yemese bile baska secenegi olmayinca gelip yiyor. Bu sekilde de aliştiramazsaniz Brit mamaya bakabilirsiniz en azndan icinde seker boya koruyucu yok

Sselin1
Sselin1

122024

Miamor pouch da seker icermiyor mesela pouch seklindeki mamalari arastirip iclerinden en cok et iceren seker koruyu vs icermeyen mamayı verebilirsiniz.

zuhall
zuhall

10265

Kuru mama yemeye alismis bir kediye yas mama yedirmek cok zordur. Hele kaliteli olanlarindan. Ben de cok yasadim. Oncelikle onune koyup hemen yemiyor diye vazgecip kaldirmayin. Bir sure ac kaldiktan sonra verin. Mesela aksam 7-8 gibi kuru mamasini yesin kaldirin ertesi gun sabaha kadar birsey vermeyin. Sabah yas mamasini hazirlayip verin ve oglene kadar yemesini bekleyin.Mamayi soguk vermeyin. Uzerine sicak su dokerek hem isitip hem sulandirabilirsiniz. Biraz ezip pure seklinde getirirseniz daha severek yiyebilir.

Luckysmom
Luckysmom

2936

Dediğiniz markaları deneyeceğim çok teşekkürler cevaplarınız için

MissClouseau
MissClouseau

1395

Ben hem yaş mama hem kuru mama veriyorum. Genelde sadece bir tane 80-85 gramlık yaş mama, geri kalanı kuru mama. İki öğüne bölüyorum o tek konserveyi de. Naturea da deneyebilirsiniz yaş mama için. Benim kedi sade tavuklusunu seviyor. Onun içeriği diğer denediğim tüm mamalardan daha basit be mousse gibi neredeyse kıvamı.


Bir de problem "yaş mama" değil de, içeriği olabilir. Benimkinin pek kırmızı etle arası yok mesela, balık seçiyor sadece 1-2 cins balığı yer, ama tavuğa bayılıyor.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

maalesef benim kedimde aynı kaliteli olanlardan sadece gimcat yemişti belki şimdi onu bile yemez :) varsa yoksa sheba,gourmet :)

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Yaş mamayı haftada bir iki defa verdiğinizde sorun olmaz diye düşünüyorum. Tuz oranı yüksek geliyorsa dengelemek için içine fazladan su koyabilirsiniz

Luckysmom
Luckysmom

2936

@sudeckmkc haftada 2 kez falan veriyorum ben de, daha fazla vermemeye çalıştım .schesir falan yese daha çok veridim tabi. Su koyma olayını deneyeceğim teşekkürler

dilekz
dilekz

3238

İsterseniz vermeye devam edebilirsiniz ancak hiç yaş mama vermeden de oluyor :) Hatta veteriner hekimimiz kabızlık gibi durumlar görünmediği sürece yaş mama önermediğini, istersek verebileceğimizi söyledi. Umarım sorununuzu çözersiniz :)

Luckysmom
Luckysmom

2936

@dilekz kuru mamasını besleyici seçtiğim için kuru mamadan yana içim rahat. Arada bi yedirmeye çalışacağız yaş mamasını da kabız olmasın, gönül ister eti çok olanlarından yesin her gün vereyim :) teşekkür ederim, saolun :)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

sizde gimcat deneyebilirsiniz. tavuklu ve karidesliydi üstnde shiny cat yazıyordu sanırım. benimkiyle sizinki benziyor galiba. bende son umut chef choice alıcam ama koklayıp gitmesinden korkuyorum :) unutmayın en kötü yaş mama en iyi kuru mamadan iyidir. siz veterinerlerin yaş mama vermeyin vs demesine bakmayın.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

o yüzden bir tanecik alacağım mecburen pet shoplardada bulamıyorum,internetten bi tanecik almakta olmuyor bakıcam artık :) valla sheba gourmet 5.75 fiyatı migrosta gördüm kalitelilerle aynı fiyat yani ama bizimkilerin tercihi farklı napalım :D benimki haşlanmış tavuk seviyor diye vet. mehmet koçun evde yaş mama tarifini yaptım 1 kilo tavuktan mis gibi olmuştu sonuç sokaktakiler bayram etti :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1360 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR