Sitemizdeki dairemizden bazı sorunlardan dolayi taşınmak zorunda kalacağız, yeni ev bulduk fakat yeni apartman yöneticisi evde kesinlikle kedi istemediğini belirtti, sokağa da atmaya kıyamıyorum ki onu bile bile ölüme atmış olacağım için kesinlikle bunu yapamam, barınağa da bırakamam duyduğuma göre çok kötü koşulları varmış, emanet edeceğim kimse de yok.Ne yapmalıyım?
Arkadaşlar siz ciddi misiniz apartman yöneticisinin sizin evinizin içiyle ne alakası var saçma sapan insanlara en ufak yetkiyi verince böyle sapitiyolar heralde. istersem evde gergedan beslerim kimseyi rahatsız etmedikten sonra kim ne diyebilir. ayrıca kedinin ne gibi bi zararı olabilir? Olayı bilerek tartışmaya götürüp sopa, demir gibi cisimlerle apartman yoneticinizi dovmelisiniz aklı başına gelsin başkalarının ev yaşantısına karışmak ne demekmiş görsün.
Hicbir apartman yonetici evde kedi istemiyor, ama biz bakiyoruz. Ona tamam deyip bakmaya devam edin, kediler sessiz hayvanlar kim gorecek ki? Kiranizi zamaninda oderseniz kimse birsey diyemez.
Lütfen kendinizden bu kadar taviz vermeyin siz taviz verdikçe daha çok üzerinize gelip daha çok baskı kurar böyle insanlar kararinizda sert ve keskin olun yoksa hep ezilen siz oluyorsunuz her konuda. Kedinizi dışarı bırakmak veya barınak gibi bi düşünceniz asla olmasın. Ben olsam çoktan döverdim o yöneticiyi, yasin kaç bilmiyorum ama asla bu tarz şeylere gelemiyorum. Sinirlendim şuan evden bile
5199 sayılı Kanunun, Tanımlar bölümü, 3 Maddesinin, ı) Fıkrası, şunu ifade eder;
ı) Ev ve süs hayvanı: İnsan tarafından özellikle evde, işyerlerinde ya da arazisinde özel zevk ve refakat amacıyla muhafaza edilen veya edilmesi tasarlanan bakımı ve sorumluluğu sahiplerince üstlenilen her türlü hayvanı ifade eder.
Kanun maddesinde, ev ve süs hayvanları koruma altına alınacak canlılar olarak tanımlanır. Bu nedenle Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki tüm haklara ev hayvanları sahiptir. Dolayısıyla bu hayvanların en temel hakkı olan barınma hakkı sahibi tarafından ev içerisinde sağlanabilir.
Apartman Yöneticisi kesinlikle karışamaz. Siz kedinize bakmaya devam edin. ASLA ONU TERK ETMEYİN.
Kesinlikle hiç bi sıkıntı olmaz sakın taviz vermeyin.. benim dışarıda beslediğim kedilere bile apartman yöneticisi karıştı yakında beni deli edecekler.. hele bi tatil olsun kedilerimle konser vercez mahallede.. O zaman görsün o yönetici..
Bu evlenip yerleşen çifte çocuk istemiyorum bu evde demek gibi bir şey. Yani dışardan kimseyi alakadar etmeyecek bir konu. Yorumların hepsine katılıyorum. Ona sizin hayatınızı yönetmediğini, sadece apartman yöneticisi olduğunu hatırlatın. İnşallah bir daha yönetici olamaz
gerçekten sizde onu diyince bişey demedinizmi istersem evimde timsah beslerim kimseye rahatsızlık vermedikten sonra? köpek olsa havlıyor falan diye bahane ediyorlar kedi ne alaka? ayrıca oraya onca kirayı yönetici olunca kendini başbakan sanan işsizin biri gelsinde ev yaşantınıza karışsın diye ödemiyorsunuz
Merhaba taşınma sürecini umarım en kolay şekilde atlatırsınız. Öncelikle apartman sözleşmesi var mı komşulardan veya ev sahibinizden öğrenebilirsiniz. Apartman sözleşmesi varsa da evcil hayvanla ilgili bir ibare var mı onu öğrenmeniz gerekiyor. Yoksa zaten yöneticinin böyle bir şeye karışmaya hiç bir şekilde hakkı yok. Türkiye'de pek yaygın değil ancak bazı yerlerde yapılmaya başlandı. Yani sözleşme yoksa kimse bir şey diyemez içiniz rahat olsun.
dışarıda baktığınız hiçbir kediye karışamazlar yasalara göre ortak alan kabul edilen her yerde kediler gezmekte bakılmakta hiçbir sorun teşkil etmez çok mu problem ediyorlar orman ve su işleri bakanlığına başvurun hemen ilgileniyorlar.
Bende ev tutmadan önce kedi sahipleneceğim kesindi. Anne kedi hamileydi çünkü. İlanlara bakıp arıyorum, bekarım öğrenciyim tek kalacağım kızım dediğimde çoğu insan kabul etmedi, bu da ayrı bir kriterdi. Kabul edenlere kedi dediğimde öğrenci kabul etmiyoruz zaten ama gelin görüşelime döndürdüler. İnsanları anlamak gerçekten çok güç.
En sonunda bir ev buldum, kedi demedim, taşındım kedimi getirdim, herhangi bir sorunum yok şu an ki ev sahibim gelmese evde kedi olduğunu bile bilmeyeceklerdi. Bir şikayet vs almadım ama bu ev sahibimle alakalı olabilir, belki sorsam da bir şey demezlerdi ama sormayı tercih etmedim, kirayı verdiğim sürece ev içindeki sorumluluk benim üzerimde, ki küçücük kedi canavar değil.
Şu insanların dar bakışlarını anlamıyorum, bir haber izlemiştim bu konuyla alakalı, bir kıza sorduğunda kız benim ev sahibim kedi köpeği olmayana ev vermiyor deyince yüzümde bi gülümseme oluşmuştu :)) Evim olsa bende öyle yapardım. Düşünsenize apartmanda her dairede kedi var, kediler gecesi falan yapardık mükemmel olurdu. :))
Apartman mı yoksa yurt mu orası böyle bir kural yok. Kendisine de yavru bir kedi hediye etmenizi öneririm. En çok karşı çıkanlar ilerde en fazla sevenlerdir.
kimse birşey diyemez bizim apartmandaysa güya kedi köpek yasak ama 4 kişi köpek 2 kişi kedi besliyor kimse birşey diyemez hem köpek gibi havlamazki kedi sessiz sakin hayatına devam siz boşverin bunları çok sıkıntı çıkarsa taşınırsınız:)
Öncelikle İkamet Ettiğiniz Apartman/Sitenin Yönetim Planını incelemeniz gerekmektedir.
Apartman Yönetim planı; apartmanın, yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve deneticilerin alacakları ücretleri, yönetime ve paylaşıma ait diğer hususları düzenleyen ve bütün kat maliklerini bağlayan özel sözleşme hükmünde tapuda tescil edilmiş bir belgedir.
Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.
Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır.
(Değişik: 13/4/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır. Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar. Yönetim planının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanır. Hükmüne Amirdir.
Sonuç olarak; Yöneticiden Yönetim Planını talep edin ve kendisinden Yönetim Planında İkamet Ettiğiniz Site/apartmanda evcil hayvan beslenemeyeceği veya bulundurulamayacağına
dair ilgili maddenin tarafınıza gösterilmesini talep edin. (Dikkat Edin YÖNETİM PLANI)
Şayet Yönetim Planında hayvan beslenmesi-bulundurulmasının yasak olduğuna dair net bir madde yok ise siz kazandınız. Şayet böyle bir madde yok ise yine siz kazandınız. Çünkü hiç bir yöneticinin sahibi olduğunuz canlıyı size terk ettirme gibi bir yetkisi yoktur. Bu yetki sadece unutmayın mahkemelere aittir.
Ayrıca: EV HAYVANLARININ KORUNMASINA DAİR AVRUPA SÖZLEŞMESİ
BÖLÜM II-EV HAYVANLARININ MUHAFAZA EDİLMESİ İÇİN KURALLAR
Madde 3 Hayvanların refahı için temel kurallar
Hiç kimse bir ev hayvanının, gereksiz acı, sıkıntı veya ızdırap çekmesine sebep olamaz.
Hiç kimse bir ev hayvanını terk edemez. Şeklindedir.
7 Son Olarak Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi incelendiğinde,
-Hayvanların aynı insanlar gibi hak sahibi olabileceği anlaşılmaktadır. Bu düzenleme hayvanı hak ehliyetine sahip kabul etmektedir.
Bildirgenin 5. Maddesinin 1 ve 2. Fıkralarında
'1. Bir insanın desteğine ihtiyaç duyan her hayvan uygun beslenme ve bakımı görme hakkına sahiptir.
2. Hiçbir koşul altında terk edilemez veya adil olmayan bir şekilde öldürülemezler.' düzenlemesi bulunmaktadır.
Bu düzenleme insana desteğe ihtiyaç duyan hayvanı besleme ve bakımını yapma yükümlülüğünü yüklemektedir.
Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.
Taviz vermeyin evinizi eşyasız tutuyorsanız ev sahibinin bile kediye laf etmesine izin vermeyin. Eminim yaşadığınız şehirde başka evler de vardır iyice araştırın :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor