Merhaba. İç parazit için şuruplar varmış. İsmini bilmiyorum ancak kullanan varsa ismini ve yorumunu yazabilir mi? Etkili oluyor mu? Yine aynı şekilde 2 ayda bir mi kullanılıyor?
İç parazit genellikle hap veya aşı şeklinde uygulanır ancak buradan bir isim yazmak basit olduğu kadar oldukça tehlikeli. Lütfen bu tarz ilaçları veterinerinizden rica edin ki kediniz veya köpeğiniz için uygulan olan dozda uygun ilacı versin.
Geçen hafta veterinerimiz bana iç parazit için profender adında bi damla verdi enseden uygulanıyor tanıdığım diğer veteriner arkadaşlara da sordum gayet etkili bir damlaymış ben de sadece aşı ve hap diye biliyordum ama böyle bi seçeneğimizde varmış
Rica ederim, biz veterinere götürürken çok sorun yaşıyoruz aşırı huzursuz oluyor sürekli bağırıyor o yüzden bu iyi oldu ben etkisinden emin olamamıştım ama araştırınca farklı kişilerede sorunca aklımda pek soru işareti kalmadı
Damla seklinde var evet, bende ondan kullanıyorum artik,hem iç hem dış parazit için ikisi bir arada, Profender,Bayer ve Broadline var marka olarak ama arastirdim bayaa bi en etkilisi Broadline mıș,bütün iç parazitlere karsi etkiliymis, digerlerinin bazi parazitlere karsi etkisi yokmus yada az etkiliymișbende Broadline aliyorum,veterinerler satiyor 100-110 tl civari fiyati.
Tek kullanimlik 2 ayda 1 yapiliyor igne ve hap gibi
Teşekkür ederim. :))
Birçok yerden şurup olarak verdiklerini duymuştum. Çok etkisi olmayan bir ilaç. Onu öğrenmek için yazmıştım aslında. Aslında hap veya ilaç şeklinde verildiğini biliyorum.
*hap ve aşı
İlk defa duyuyorum... Bir bakayım ona. Hap istemememin sebebi aslında veteriner günlerinin ölüm olması, çünkü asla hapı yutmuyor, tıslıyor, bağırıyor, korkuyor, kaçıyor bende üzülüyorum. Veteriner bile yutturamıyor zaten ben alsam hiç yutturamam. Yaş mamanın içinde de yemediklerini duydum. Yani paradan vs kısma amacım yok. O yüzden kolay uygulanabilir, benim evde yapabileceğim şeyler istiyorum. Dediğin damlayı araştıracağım teşekkür ederim.
Benimki yolda ya da veterinerde sıra beklerken huzursuz olmuyor. Her şey veteriner odasına girince kutudan çıktığında başlıyor. Önce aşıları yaptırırken sorun yoktu, zaten küçük olduğu için ödül maması, yaş mamayla bir şekilde kandırıp hemen yapıyorduk. Aşıları bitti, araya 2 ay iç parazit zamanı girdi, o zaman tepki göstermeye başladı, artık küçük oyunları da yemiyor, yaş mamayı önüne koyuyoruz hiç bakmıyor bile gözleri hep etrafta, biliyor çünkü artık yemek yerse iğne gelecek :))
Tek kullanımlık mı acaba yoksa birkaç kez kullanılır mı?
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor