Pronova Mama Kullanan Var Mı?

Tam1cat
Tam1cat

11984 Puan

https://m.***.com/pronova-dusuk-tahilli-somonlu-yetiskin-kedi-mamasi-12-kg-P313369055
Böyle bir mamaya denk geldim, normalde mattisse kitten ve matisse kısırlaştırılmış mama alıyorum ama okuyunca bir kaç ufak nokta dışında ilgimi çekti. Hem fiyat olarak uygun olması hem de gdosuz olduğunu söylemeleri güzel. Et içeriği tabiki çok kaliteli değil. Diğer birçok orta segment mama gibi. Kullanan arkadaşların yada bu mama olayından anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Matisse ve sanabelle benim normalde aldığım, n&d, acana, orijen paramı yetmediği ve brit care de kedilerimde tüy dökülmesini arttıran mamalar :)) pronova hakkında yorumları alırsam çok sevinirim

26 CEVAP

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

@Arthur4 sjjsjssjjsjsjsj delirmişler demekki kjSNKJVQF

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Artık Ayşe Naz hanım demeseniz (13 yaşındayım HDSJNCJSJD)

Arthur4
Arthur4

10382

Biliyorum aysenaz hanım :Pp

Tam1cat
Tam1cat

11984

Bira mayası faydalı diye biliyorum ben, bağışıklığa da oldukça güçlendirici etkisi var. Araştırdığımda öyle okumuştum veterinerimiz de bunu onaylanmıştı ama bir daha araştıracağım. Tuz konusunda haklısınız son derece. Uygun fiyatlı diye ilgimi çekmişti ama tuzu gözden kaçırmışım. O kadar da incelemiştim

Gamzessven
Gamzessven

21488

Bira mayasının zararlı olduğunu ben de düşünmüyorum

arzukeskin
arzukeskin

67

Ben Köpeğime kuzu etlisini kullanıyorum.Veterinerim tavsiye etmişti.Memnunum ,güzel içeriğe sahip alınabilir fiyatlı bir mama.Sıkıntısını yaşamadım , oldukça da seviyor.Piyasadaki bir çok mamadan daha kaliteli ve içeriği güzel.

Arthur4
Arthur4

10382

Bira mayası kedilerin sevdiği bişey bence ondan koyuyolardir :d malt macunu falan yani bira hepsi işte bira kokusuna cildiriyodu içmek istiyodu seviyolar demek ki

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Golosi iyi bir mama değil Matisse öneririm ben.Ayrıca bira mayası iyi bir şey diye biliyorum ben :)

Arthur4
Arthur4

10382

Evet aysenaz hanım :P

Gamzessven
Gamzessven

21488

Golosi gayet iyi bir mama ayşenaz. Matisseye alternatif olarak özellikle alınabilir

Tam1cat
Tam1cat

11984

İkisinin de resmi sitelerinden baktığımda golosinin daha sade bir içeriğe sahip olduğunu görüyorum. Et türevleri ifadesi pek hoşuma gitmese de Golosinin sitesindeki açıklamaya inanmak istiyorum. Onun dışında matissedeki pirinç oranı daha yüksek, mısır ve mısır gluteni kedilerimizin ihtiyaç duymadıkları besinler. Goloside bunlara yer verilmemiş. Ben kıyasladığımda bu farkları görüyorum. Protein ve Yağ değerlerinde ufak farklar var ama bu benim için de pek önemli değil. Evde zaten ciğer, tavuk, brokoli, havuç, kabak gibi besinlerle onlara mama yapıyorum. Yeterince protein, yağ ve vitamin alıyorlar. Ciğer ve havuç a vitamini yönünden zengin mesela. Aynı zamanda etler taurin de bulunduruyor ama ben taurin için ekstra toz alıp verdiğim besinlere ekleyeceğim. Donmuş eti çözünce taurini azalıyormuş. Kıyaslayınca nedense golosi beni birazcık kendine çekti. Şu an anneler günü indirimleri sayesinde fiyatları da bayağı uygun.

Uzun zamandır Balım'a pronova kuzu yada somonlu alıyorum,2 aydır da yavrumuz var kittenını kullanıyorum.Yazıyı okuyunca acaba diyerek aradım sordum veterinerime aynı zamanda da arkadaşım.Tuz kedilerin mineral ihtiyacını karşılamak adına bir cok mamada kullanılırmış,ucuz mamalar da cok fazla olurmuş ve bu da böbrek rahatsızlıklarina sebep olurmuş.Tuz sodyum klorür olduğundan aynı insanlarda ki gibi fazlası zarar,uygunu normal bir yaşam için gerekli bir minarelmiş.

Sselin1
Sselin1

122024

Tuz mamalarinin iceriginde bulunuyor n&d mamada da var ama orani yaziyor cok az miktarda. dediginiz gibi miktar yazmadigi icin dikkat etmek lazm. Ama kaliteli bir markada fazla tuz olacagini dusunmuyorum.

ciremcakir
ciremcakir

2670

Bende kedime golosi mama kullanıyorum bir sıkıntısı olmadı. Bence piyasadaki birçok mamaya göre içeriği daha kaliteli

Pronava'nın içerisinde bira mayası ve tuz bulunuyor. İçeriğine biraz daha et eklenip tuz ve bira mayası gibi besinleri çıkarsalar daha kaliteli olabilecek bir mama. Ben Sanabelle ile devam etmenizi öneririm çünkü Matisse'nin içeriğinde de bira mayası bulunuyor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8926 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR