Etsiz Kedi Maması

Kedilerime evde etsiz bir mama yapacağım.Maalesef et yok evde.Sizin bildiğiniz tarifler falan var mı. (etin önemli oılduğunu biliyoeum haftada 1 vereceğim yada daha az.ve birde etli de verebilirsiniz ama ben etsiz arıyorum :)))))))))))))))))))))))))))

19 CEVAP

Icinde et olmayınca bi anlamı olmaz ki

Tmm arkadaşlar . Etli mama yapacağım . Bunu anlıyorum çünkü cansu değilim .

Arthur4
Arthur4

10382

Etsiz çiğköfte duydum ama etsiz kedi maması hiç duymadım

Luckysmom
Luckysmom

2936

Şaka bir yana, veganlar kedilerini etsiz besliyor gibi bir algı olmuş toplumda. Fakat bir vegan olarak zorunlu etçil olan kedilerin beslenmesinde hayvan etinin önemli olduğunun bilincindeyim. Aklı mantığı olan herkes kedilerin "etçil" olduğunu düşünebilir zaten :)


Anladığım kadarıyla evde et yok olan malzemelerden birşey yapabilir miyim diye sormuş.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Toplum veganin ne demek oldugunu biliyor sanki de veganlarin kedilerini nasil besledigi konusunda yargi mi oluşacak:) ben de et yemiyorum ama tabiki kedilere vericez, yine de balikli tercih ediyorum o daha insani geliyo kuzuluya gore falan. Soruya elince enjoy falan alabilirsin en kolayi o evde hazirlayinca daha pahaliya geliyo. Yogurt ekmek bile versen

Gamzessven
Gamzessven

21488

Etsiz mama olmaz sebzenin bi yararı yok kediye

Tam1cat
Tam1cat

11984

Kedi etçil bir hayvandır. Beslenmesi et ve yağ üzerine kuruludur. Git kasaptan 1 kilo tavuk ciğeri al 10 liraya, onu haşla ver. Kediye pilav yanına patlıcan oturtma yapamazsın, et vermek zorundasın.

Tam1cat
Tam1cat

11984

gülerken gözümden yaş geldi anlamazsan cansu gibi olursun fkdjdjdjjdkdjd

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Vegan falan oldugun icin mi etsiz yapacaksin anlamadim ki? Yoksa pahali oldugu icin mi

Arthur4
Arthur4

10382

Evlerinde et olmadığı için(berat albayrak bu başlığı görür inş) sokak kedilerini Bi şekilde doyurmak istiyormuş etsiz olur mu yapsam diye soruyor

Tam1cat
Tam1cat

11984

@luckymom geçen eylülde yavrulara yuva ararken bir vegan arkadaş ile tanıştık, sahiplenmek istedi yavrulardan birini. Düşünceleri hoşuma gitti. Aklıma hiç kediyi de vegan besleyeceği gelmemişti. Ama bununla ilgili internette bulduğu haberleri falan attı bana sağlıklı bir durum olduğuna beni de ikna etmeye çalıştı. Kedim de vegan olacak diyor başka şey demiyordu. Keşke herkes sizin gibi düşünse. Benim karşıma çıkan hanımefendi belki çoğunluğun içindeki azınlıklardan biridir fakat böyle bir durumla da karşılaştım

Tam1cat
Tam1cat

11984

Haftada bir vereceğim yada daha az tam olarak ne demek oluyor? Sokak hayvanlarını beslemek isteyen herkese bayılıyorum ama doğru besleyenlere. Soğan, sarımsak, mantar, üzüm bunlar hayvanlar için zararlı. Evde kendine yemek yapar gibi yapamazsın. Tuz çok çok çok az olacak yada hiç olmayacak git hazır mama al daha ucuz. En azından et yemese de et namına bişeyler yer.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

kedi etsiz mama yemez. mama anlamınds değil sma haşlanmış yumurta,yoğurt,peynir bunları verebilirsin.

Et kedinin temel besin kaynağıdır doğada . Kedinin doğasındaki gibi beslenmesini ive uzun ve sağlıklı yaşamasını isiyorsan mamanı etli yap derim sana .

Luckysmom
Luckysmom

2936

@Tam1cat teşekkür ederim, yaşadığınız olay için üzüldüm. Yani benim gibi olan tanıdıklarım var ve bu biraz okuyup araştırmakla da oluyor, bazıları trend olmak için cool gözükmek için maalesef ben veganım diyorlar.


Hani "hayvanseverim ama kısırlaştırmayalım çoğalsınlar severiz sokakta sürünürkene" tarzı insanlar da çok. Her çeşit insan var yani. Biraz da şans meselesi :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 989 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR