Tırnak Kesimi

Kedimin tırnakları çok çabuk uzuyor ve sivri dokunduğu yer kanayabiliyor. Tırnak kesimiyse benim için tam bir kabus. Ben tutsam başkası kesse çok sinirleniyor. O ara bulduğu yeri kanatıyor yine. Tırnak kesimi için taktiğiniz var mı?

11 CEVAP

Leyl003
Leyl003

2763

Uyurken kesmesi cok rahat oluyor..

Amon
Amon

2102

Benimki de öyle. Biri tutup ağzına küçük küçük kedi maltı sıkıyor. Onunla oyalanırken kesiyorum. Kolay olmuyor tabii yine ama, en azından kesebiliyorum.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ben uyurken kesiyorum.kedi makasiyla degil bizler icin olan citcit makasla.kedi makaslari cok baski uyguluyor bizimki de anca ben agzina malt sikarken esim kesiyodu.simdi ben kesiyorum ama huysuzlanirsa israr etmiyorum birakiyorum.yarim saat sonra bidaha deniyorum.2-3 tane derken gun icinde hepsi bitmis oluyor hem de strese girmemis oluyor.inanin citcit makasi hic hissetmiyolar

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Nasil anlatacagimi bilemiyorum ama kendiniz onun onundeyken yaparsaniz baskiyi daha cok hissediyo.ben kucagimdayken tirnagi yan cevirip kesiyorum farketmiyo bile.yani tirnagin ust kismini degil yan kismini goreceksiniz keserken.ve tirnagi cikarmak icin patisine dumduz degilde one ileri digeu bastirin ki tirnak yan yatsin.keske resim atabilmeyi becersem :)

Ilaydaaulus
Ilaydaaulus

1157

Uyurken kestiriyolar

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

uyanmıyorlarmı benim kedi fırlıyor hemen

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Her yolu denedim, her şeyi yaptım ama yookk asla kestirmiyor :D 1.5 aydır kesemedim hiç, en son veterinere kestirmiştim, battaniye falan sarmıştı o da uğraştı biraz. Tırmalama huyu olan bir kedi değil benimki ama oyun için tırnaklarını çıkardığında kanattığı olabiliyor. Küçükken bende uyurken yapıyordum 1 günde yavaş yavaş kesiyordum her uykuya daldığında bir tırnak :)) Ama artık yaptırmıyor, yanına yaklaştığım an uyanıp, tırnak makasını gördüğünde fıtı fıtı kaçıyor.

srplzngl
srplzngl

113865

Battaniye ya da havluya sararak çok kolay oluyor. Tabii sonrasında biraz trip atabilir ama ödüllerle gönlünü alırsınız :)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Veterinere kestirmek taktikten sayılıyor mu? :D

cigdemcnkc
cigdemcnkc

5564

Ben uyurken kesiyorum

Hidatot
Hidatot

2597

Biz de uyurken kesebiliyorduk ancak. Öbür türlü çok uğraştırıyor, yalnızca 2 kişiyken kesebiliyoruz. Yeni bir şey denemeye başladık : bundan sonra her tırnak kesişimizde yaş mama veriyoruz. Sizce işe yarar mı :'D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 662 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR