Kedi Kısırlaştırma Sonrası

aysegunerr
aysegunerr

114944 Puan

Dün iki kedim birlikte kısırlaştırıldı. Bir gece veterinerde kaldılar. Sabah aldım ve eve getirirken dişi kedim altına kaçırdı. Her yerine idrarı bulaştı. Kendisi biraz temizledi ama çok kötü kokuyor ve tüyleri yapış yapış oldu. Zarar vermeden nasıl temizleyebilirim?


Erkek kedim hemen toparladı bir günde, yarası iyi durumda, yemek yedi, su içti, küçük büyük tuvaletini yaptı ve keyfi yerinde. Ama dişi kedim ne su içti ne de mama yedi. Yaş mamayı elimle yedirmeye çalıştım yemedi. Yine de hareketli yatağa falan zıplıyor korkuyorum.(Dişi kedinin yarası bandajlı. 3 gün sonra çıkartılcak.) Şimdi uyuyor neyseki. Dişi kedim ne zaman yemek yemeye başlar? Su içmesi için zorlamalı mıyım?


Bir de kan testinde dişi kedimde vitamin eksiği olduğunu söylediler. Gimcat multivitamin tablet ve BIO PetActive sarımsaklı bira mayası tableti veriyorum düzenli olarak. (Mama Golosi sterilized) Başka ne verebilirim?


10 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Daha cok yeni dün olmus daha,bu halde olması gayet normal panik yapmaniza gerek yok,benim dişi kedimde 1-2 gun falan hicbisey yiyip icmedi,zayifladi tüy döktü salya akıttı falan ama sonra anestezinin etkisi gecmeye baslayinca cok hizli bi sekilde toparladi,zaten gereken takviyeleride yapiyormușsunuz ekstra bişey yapmaniza gerek yok bence,bir kac gune toparlar,gecmis olsun.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

1 hafta oldu bizimde.narkozu idrar ve diskiyla atarlarmis o yuzden damla damla kaciriyolar malesef.ilk iki gun surekli kusma oldu.ne oldugunu anlayamadigi icin durmadan yurumeye calisti.ilk gecemiz boxta gecti.antibiyotikle birlikte ishal basladi.ve 3.gun kalktigimizda ne bandaj vardi ne dikis.hepsini sokmus,tuttuk doktorun yolunu,yapistirdilar.buyuzden 5gundur pansuman yapiyoruz ve 3. İshalinin normal oldugunu soyledi.prebiyotik verdim bende 1-2 kere baktim civitiyo kakayi,yogurttan devam.5. Gun antibiyotik bitti ancak hala yumusak kivamli.normalmis yani.sislik vardi cuma gunu cok,dun iyiydi pansuman yaparken.ustune diktim bi elbise baktim bandaji agziyla surekli sokuyo.simdi elbisesiyle gunlerdir oturuyo saf saf :)

aysegunerr
aysegunerr

114944

Güncelleme: Erkek kedim çok şükür iyi durumda. Hiçbir sorunu yok umarım böyle devam eder.
Dişi kedim yemek yesin diye biraz bıyıklarına yaş mama sürdüm yedi. ^^ Tüyleri için papatya çayı kaynattım bir iki damla elma sirkesi döktüm ve hafif hafif çok hareket ettirmeden tüylerini sildim. En azından tüylerinin yapışığı gitti. Bir çay kaşığı animosol içirdim. Çok halsiz yatıyor ve bazen titriyor. Böyle olması normal mı? Dişi kedi kısırlaştırma tecrübesi olan yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi olması için neler yapabilirim? Çok korkuyorum, halsiz hareketsiz yattığını gördükçe içim gidiyor.

aysegunerr
aysegunerr

114944

@Faytekin Teşekkürler cevabınız için. Daha önce hep vitamin takviyesi yapmama rağmen vitamin eksikliği çıktı. Başka ürünler mi kullanmam lazım, evde bir şeyler mi hazırlayıp vermem lazım? Bir buçuk yıl önce bulduğumuzda düşük yapmıştı çok zor atlatmıştık o dönemi. Baya zayıftı, herkes ölür diyordu bir kaç ayda zar zor toparladı. Hala zayıf, bu yüzden çok korkuyorum hiçbir şey yemeyince. Her şeyde panik yapıyorum da ^^' Konu tatlış paticikler olunca sakin kalamıyorum ^^'

Faytekin
Faytekin

11982

Rica ederim vitaminlere ek olarak kefir, yogurt ve Immuneks verebilirsiniz o zaman bagisikligi desteklemek için,ben kefir ve yogurdu zaten surekli veriyorum az bisey sulandırarak, Immuneks I de böyle ağır vakalarda öneriyor veterinerler yogurduna falan karistirarak verebilirsiniz,benimkilerde gerek duymadim hic ama sizin kediniz ciddi seyler yaşamis eskiden de,o yuzden kullanabilirsiniz, veterinerinizede danisarak fikir alirsaniz daha saglam olur.

aysegunerr
aysegunerr

114944

Aslında vitamin eksikliği için ne yapabiliriz dediğimde multivitamin in miktarını biraz daha arttırarak verin demişti veteriner. Pek tatmin etmedi cevapları :D O zaman kefir ve yoğurt vereyim biraz. Immuneks i de tekrar gittiğimde soruyum. Teşekkürler tekrardan

Faytekin
Faytekin

11982

Multivitamin I fazla verince ishal yapiyor zaten, benimkilerde oyle olmustu yani, kedi den kediye degisirmi onu bilemeyecegim:)

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Suyu da yas mamasini icine katabilirsiniz.kusmazsa su da almis olur ancak bizimki kustu.surekli su kabini agzina goturup parmaklarimla agzina su degdirdim.bazen anladi icti bazen reddetti.3. Gunde yeme icme konusunda normale donmustuk biz.ancak 24 saatin 20 saati uyuyo hala.geri kalan 4 saati de kudurmaca,kendini temizleme ve yastik uzerinde tv ye bakarak dolduruyo

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Yas mama vitamin takviyesiyle birlikte ishal yapabilir.bugun 8. Gun antibiyotigi keseli 2 gun oldu saha bugun normal yapmis kakasini.ben de cok panikledim 2gece uyumadim bandaji kaldirmaya calisiyo diye ama 3. Gece uyuyakaldim ve kalktigimda dikisler yoktu iste :) biraz fazla panikliyoruz galiba biz,hicbiseyi yok suan kuduruyo mesela :):) size de gecmis olsun.bizde kuma yatma huyu olmustu 2-3 gun.yatmamalari gerekiyomus mikrop yuzunden.boyle bisey olursa ecz den hasta pedi alin ben 60*60 cm olandan aldim yeterli geldi.kuma onu serin ki bari onun ustune yatsin.sevgiler

aysegunerr
aysegunerr

114944

@Gozdetemizel teşekkür ederim.
Akşam biraz kendine geldi, yaş mama yedi geri yattı. İştahı açıldı, sabah ödül maması ve kuru mama yedi. Hiç tuvalete gitmedi sanırım, gece gitmiş olabilir bilmiyorum. Diğer kedim sürekli kum kabında.
Kusma ve salya olmadı. Kuru mama yerken zorlanıyor sadece. Vitamin ve animosol vermeye devam ediyorum. Sabah keyfi yerindeydi yanıma geldi mırladı. Geri hep yattığı yere gitti, uyumuyor halsiz halsiz yatıyor. Yine de düne göre çok iyi.
Bandajı sökmeye çalışmıyor neyseki. Sadece tüylerini sürekli yalıyor.
Baya stres yapmıştım da iyi gibiler, bugün ben de rahatladım biraz daha :D Umarım hemen bir şey olmadan atlatırız bu süreci. Sizlere de geçmiş olsun ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1300 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR