Kedimin 3.Gözkapağı Gözüküyor

Yaagmr
Yaagmr

169 Puan

Kedim bir haftadır gözünde problem var. Sadece evde duran bir kedi değil gündüz bütün gün dışarıda oluyor. Ciddi bir sorun mu bilmiyorum. İştahı kesilmedi ama sürekli uyuyor. Evde tedavi edilecek birşey mi?Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.


13 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Kedilerin gözünde üçüncü göz kapağı olarak bilinen bir iç zar bulunur. Normalde görülmeyen bir yapıdır, eğer görüyorsanız sizin de tahmin ettiğiniz gibi bir sağlık probleminin işaretidir. Uyandıklarında ve gözlerini açmaya başladığında üçüncü göz kapağı görülmesi normaldir. Ancak, kediniz uyanık olduğunda görünmemelidir.


Enfeksiyonlara karşı bir bariyer görevi görmekle birlikte dışarıdan gelecek darbelere karşı da bir koruyucu görevi bulunur. Bir çok sebebe bağlı olmakla birlikte bu sebeplerden kısaca bahsedebilirim.


Gözde meydana gelen enfeksiyonlar
Sıvı kaybı
Travma ve yaralanmalar
Göze kaçan yabancı cisimler, otlar
Kist ve tümör şeklinde oluşumlar

salemparis
salemparis

273

gerçekten öerak editorum nasıl hayvan bakıyosunuz anlamıyorum... hayvanda anormal bir durum gördüysen götüreceksin veterinere. üni hastaneleri daha uygun. hayvan bakmak kolay değil. sizin o 1 haftanız onun yaşamına malolalirdi! birçok kedi böbrek sorunlarında dehidrasyından dolayı bunu yaşıyor. 1 hafta bile öok önemli.

ozerumeysa
ozerumeysa

5814

İkisinde hem bu göz sorunu hem de ishal vardı

Leyl003
Leyl003

2763

Kedimi ilk disaridan sahiplendigimde vardi.. ozellikle uyuku oncesi ve sonrasi cok belirgin oluyordu.. o zaman ben de baya endişelenmiştim.. vet e goturdugumde durumu soyledim bu durumun normal oldugunu söyledi.. ve zamanla bu gorunum gecti.. sanki evde iyi beslendigi ve uyudugu icin gecti gibi geldi.. sonucta o zaman disarida neler yasadigini bilmiyordum.. simdi hic biseyi yok.. ama siz yine de bi vet e götürun..

ozerumeysa
ozerumeysa

5814

Sorun çözüldü mü çözüldüyse nasıl bir tedavi yolu izlediniz? Geçici yuva olduğum kedide gözlemledim 3 4 kere veterinere götürdüm ama tedaviler işe yaramadı şimdi aynı sorun kedimde de var. Bulaşıcı bir hastalık olduğunu düşünüyorum.

mervuscka
mervuscka

17

Kediler uyuyacakları ve yeni uyandıkları zaman üçüncü göz kapakları görünür. Bu durum normaldir. Çünkü üçüncü göz kapağı hayvanın gözünü korumak ve uyurken ışığı engellemek içindir. Ancak aklım almadı yukarıdaki yorumlardan birisinde kapağı alınacaktı yazılmış. Çıldırmış olmanız gerekir bunu yapmanız için. Siz göz kapağınız alındığında normal yaşayabilir misiniz? Ancak gün içinde kediniz otururken ve uyanıkken 3. göz kapağını görüyorsanız kedinizde yüzde yüz bağışıklık düşmesi ve enfeksiyon ya da parazit problemi vardır. Özellikle dışarı çıkan kedilerde iç parazitler bu duruma sebep olmaktadır. Bir hafta çok uzun bir bekleme süresi. Kedinizde bu durumu farkettiğinizde 2. en geç 3. gün veterinere gitmesi gerekir.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Sedapet kullandigimizda kapanmisti bu 3. Bizde.hatta ben bisey oluyo diye bagirdim da doktor normal onlarin 3 goz kapagi var ve suan refleksleri gidiyo demisti.ancak ilacsiz olmasi beni dusundurdu.bi gosterseniz?

Faytekin
Faytekin

11982

Aynisi benim erkek kedimde de oldu bir kac hafta once benimkide disari gidip gelen bir kedi,vet e anlattim durumu,bir kac gun takip edin duzelmezse getirin antibiyotik damla yapalim dedi, oyle de duzelmezse aliyoruz küçük bi operasyon la dedi 3.gozkapagini, ama bir kac gun bekledim duzelmeye baslar gibi oldu aradim soyledim kendi gecer toparlar ozaman dedi 1 hafta da falan tamamen duzeldi kendi kendine, suan masallah eskisi gibi hicbisey yok.

Yaagmr
Yaagmr

169

Yardimcı olduğunuz için teşekkürler. Bugün daha iyi gibi geldi bana. Bir hafta oldu ama hala endişeliyim. Bu süreç daha uzun sürebilir mi?

Maumau
Maumau

14345

Aynı durum bizde var, sntibiyotikli damla kullanıyor aynı zamanda gözleri de sulanıyordu. Bugün tedavimizin son günü. Hayvancağızın sürekli gözlerine bakmaktan mıdır nedir anlamadım sanki üçüncü göz kapağı hala uyumadan önce veya uyurken gözünü açtığında belli oluyor

Liliy12
Liliy12

12

Üçüncü göz kapakları göründüğü an beklemeyin hemen veteriner hekime götürün çünkü kedinin vucudunda enfeksiyon iltihap virüs parazit vardır gözünü korumaya alıyor benim kedim arada bir kafasını sallıyordu ve Bi zaman sonra üçüncü göz kapakları köşeden gözükmeye başladı veteriner götürdüm kulaklarına bakınca tıkalı iltihap var dedi yani mutlaka enfeksiyon olabilir birde kedi ve köpekleri veterinere götürdüğünüzde kulaklarına ağız içine baktırınız tabi kulaklara gözle değil kendi kulak cihazları var onun ile baktırınız mutlaka antibiyotik veriliyor

Tgbanur
Tgbanur

4

Merhaba benim kedimin 3. Göz kapağı görünmeye başladı anında veterinere götürdük damla verdi kullandık ertesi gün geçti tam iyileşti sevinelim derken ertesi gün yine görünmeye başladı.veteriner tranwaya bağlı olabilir dedi fakat o zaman bir gün geçti diğer gün neden tekrar çıkmış olabilir ?

Merhaba benim kediminde gözü böyle ve hafif ishali vardı. Vete goturdum iç parazit ve beslenme kaynaklı olabileceğini söyledi . Parazit ignesi yaptı ve özel mama verdi . Ancak ishal gecmesi dışında gozunde bir gelişme yok . Kumu aşırı tozutuyor alerjik olabilir mi 2yasinda daha once yasamadigimiz bir durum . Atlatanlar nasıl atlattı yazabilir mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 20279 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR