Tüy Dökülmesi

Canertez
Canertez

1207 Puan

Merhabalar, 6 aylık kedim için Proplan kitten mama kullanıyorum , deri ve tüy sağlığı için çinko içerikli vitamin kullanıyorum, farklı 1-2 vitamin daha kullanıyorum ve her sabah 10 dk tarıyorum ama yinede kedim fazla tür döküyor gibi :/ yani kucağıma gelip yatsın kalktığında yapışkanlı ruloyla alma gereksimi bıraktıracak kadar döküyor? eksik bir şey mi yapıyorum? ekstra daha yapmam gerken bir şey var mı öneriniz falan?

12 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Mamayı değiştirin. Hills proplan royal caninden uzak durun. Hem pahalı hem de et içermiyorlar ve tüy döktürüyorlar. Nd tahılsız ya da düşük tahıllıya geçmenizi öneririm en kısa zamanda.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Düşük tahıllı kitten yok ama. Direkt nd tahılsız kitten alın.

Canertez
Canertez

1207

Hills proplan royal canin bu markaların iyi olmadığına ve içersinde gerçek et içermediğine emin misin :/

Gamzessven
Gamzessven

21488

Evet. İçeriklerine bakın. Et unu diye geçer. Et unu dediği şey maalesef gerçek et değil. Ndye baktığınızda da taze et ve kurutulmuş et görürsünüz. Mamayı değiştirince gözle görülür fark göreceksiniz zaten tüy dökümünde.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Adı duyulduğu ve veterinerler önerdiği için iyi zannedebilirsiniz ama onlar da çıkarı için öneriyor. En iyi veteriner bile yapıyor bunu maalesef. Bu sitedekilerin genelde tavsiyesi nddir

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

evet gamzenin söylediği 3 markadan uzak durun haftada bir kaç kez taze balık haşlayıp verin tüylere çok iyi gelir. ayrıca şuanda mevsim geçişindeyiz hepimizin kedisi böyle

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

bide sizin yavrunuz büyüme döneminde benim kedilerimde yetişkinliğe geçiş döneminde çok tüy dökmüşlerdi 6-7 aydan sonra

Canertez
Canertez

1207

Çok teşekkürler

Gamzessven
Gamzessven

21488

Eğer hassas değilse hipoalerjenik mama kullanmak yanlış bence. Önce kullandığı içeriği yetersiz mamadan daha kaliteli bir mamaya geçse ve durumu gözlemlese ardından gerekirse hipoalerjeniği denese daha güzel olur. Alerjik olmayan hayvana durduk yere hipoalerjenik vermeyin önce neden kaynaklandığını bulmak lazım diğer yolları deneyerek. Her kedide alerji yapmaz tavuk. Ya da tüyü dökülüyor diye hemen hipoalerjenik kullanılmamalı

beautifulcat
beautifulcat

10837

Merhaba, tüy dökülmesi büyük bir problem ancak aşılamayacak bir problem değil.


Beslenme: Kedilerin yedikleri besinler, tüy sağlıkları için çok önemli, anında etki ediyor. Proplan mama, içeriğinde taze eti N&D,Acana,Orijen mamalara göre daha az bulunduran bir mama. O yüzden ilk adımınız içinde fazla miktarda taze et bulunan bir mamaya geçiş yapmak olmalı. Mama seçerken dikkat etmemiz gereken birkaç faktörü sıralıyorum, dahası için SuziOnline bloga bakabilirsiniz. İlk faktör diyelim ki mamamız tavuklu, içerikte ilk sırada tavuk unu/tavuk eti ve türevleri tarzında ifadeler bulunmamalı. Çünkü bunlar ne yazık ki gerçek et değil, tavuğun neresinden gelen bir et olduğunu bilemiyoruz, muhtemelen besin değeri olmayan gagası, ayağı..
İkinci olarak mümkün olduğunca az hatta hiç tahıl içermemeli, çünkü bu hayvanlar zorunlu etobur, vücut fonksiyonlarının sağlıklı devam edebilmesi için et yemeliler, sebze ve tahıl çok az olmalı beslenmelerinde.
Hatta daha sağlıklısı çiğ beslenme ama bu faktörü çok uzatmayayım, suzionline blogda daha ayrıntılı bulabilirsiniz mama ve çiğ beslenme hakkında herşeyi.


Balık yağı: Bu dökülme azalana kadar gün aşırı balık yağı faydalı olacaktır, zaten severek yalıyor benimki, eğer sevmiyorsa şırınga ile verebilir yahut yaş mamasına karıştırabilirsiniz. Ben balık yağı olarak New Life'ın balık yağını kullanıyorum.


E vitamini: Eczaneden temin ettiğim E vitamini kapsülünü (100'lük) patlatıp şırınga ile veriyorum, içine biraz hakiki (soğuk sıkım) zeytinyağı karıştırabilirsiniz.


Bol yaş mama: Su tüketimi çok mühim olduğu için ve bu kedicikler suyu pek sevmediği için yaş mamanın içindeki su oranından faydalanıyoruz. yaş mama tüketimini arttırarak su tüketimini de arttıracağız, hatta ben yaş mamanın içine her daim su ekliyorum ona verirken. Şu dönemde kendi yaptığınız yaş mamaları da verebilirsiniz, iki günde 1 konserve şeklinde su tüketimini arttırıyorum ben, tüy dökülmelerinin fazla olduğu dönemlerde.


Su Tüketimi: Bol bol su içirin, bu sayede vücudu dehidre olmayacak ve tüyleri sağlıklı olacaktır.


Hindistan cevizi yağı: Bu yağ ile tüylerine masaj yapıyorum, tüy sağlığını güçlendirdiğine inanıyorum.


Bol tarama: Günde iki kere bile tarayabilirsiniz, ama muhakkak her gün tarayın, iki kereye vaktiniz yoksa bile. Furminator le taramanız çok daha verimli oluyor.


Vitamin takviyesi: Vetoskin, Vetri Science, Sarımsaklı maya tableti gibi takviyeleri hekiminizin haberiyle kullanmanız çok ciddi şekilde dökülmeyi azaltıyor,lütfen bu adımı atlamayın.

Aveline
Aveline

1092

Kedinin derisi hassas da olabilir hipoalerjenik bir mama denemelisin. benim kedim de aynen böyleydi. Veterinere götürdüm verdiği kapsulleri kullandım bi fark olmadı. Birkaç veteriner değiştirdim sırf bu yüzden ama hepsi biyotin kapsulleri vs verdi. Kullansakta faydasını görmedik. ND mama da kullandım fakat yine hiçbir fark olmadı. Hatta tavuklusu alerji yaptı vücudunda yaralar çıktı. Baska bir veterinere götürdüm cildinin hassas olduğunu söyledi. Belki senin kedinde de böyle bir durum söz konusudur. Benim başıma geldi senin başına gelmesin. aklında bulunsun en azından

Canertez
Canertez

1207

AVELİNE PEKİ SONUÇ OLARAK NE YAPTINIZ? DÜZELMEDİ Mİ SORUN?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 657 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR