Golden Köpeğim İnsanlardan Korkuyor

Köpeğim 4 aylık her akşam düzenli dışarıya çıkarıyorum birileri onu sevmeye çalıştığı zaman korkup kaçıyor hırlamıyor , havlamıyor ama kendini sevdirmiyor resmen korkuyor tasmasız bahçede dolaşırken birilere gelince yanlarına gitmiyor bile oynamıyor onlarla yanımdan ayrılmıyor 2 aylıktan beri benimle ilk sahibi benim dayak veya kötü hiç bişey yapmadım ama köpeğim golden olmasına rağmen böyle korkmasını anlamıyorum nasıl bi çözüm bulucam bilemedim

8 CEVAP

Güncell

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Sosyalleştirin,belki onun için korkuyordur.

Bende sosyalleştirmek için elimden geleni yapıyorum her gün dışarı çıkarıyorum başka köpeklerle yan yana getirmeye calısıyorum ama yok korkusunu yenemiyor bi türlü birileri sevmeye kalkasa bile yanıma gelip arkama saklanıyor

Güncellll

!!!!!!

Oksitosin hormonu sosyalleşmesi içşnmiş


********* nın instagramınfs gördğn

sand_cat
sand_cat

706

Evet @twice_kim_dahyun bende instagramda öyle birşeye rastladım

sand_cat
sand_cat

706

Yumurta
İçerisinde faydalı yağlar ve bol miktarda protein bulunduran yumurta oksitosin hormonu seviyesini arttırmaktadır. Günde bir adet yumurta tüketmek oksitosin hormonu seviyesini arttırmaya yardımcı olacaktır.


Su
Vücudumuz için oldukça gerekli olan su da oksitosin hormonunu arrtırmaya yardımcı olmaktadır. Su organlarımızın sağlığının devamını sağlamasının yanında psikolijik açıdan da son derece önemli bir içecektir. ün içinde yeterli ve dengeli miktarda içilen suyun, oksitosin hormonu seviyesini arttırdığı yönünde düşünceler kuvvetlidir.


Bol meyve tüketmek
Meyvelerin içerisinde yer alan lif miktarı da oksitosin seviyesinin hızlı bir şekilde artmasına yardımcı olmaktadır.


Zeytin yağı ve balık yağı
Omega 3 yağ asitleri açısından zengin olan besinleri tüketmek, oksitosin hormonu açısından son derece önemlidir. Zeytinyağı ve somon balığında bulunan omega 3 yağ asitleri oksitosin hormonunun arttırılmasına yardımcı olur.


Kırmızı et, balık, tavuk eti
Kırmızı et balık ve tavuk etinin içerisinde bol miktarda protein bulunmaktadır. Proteinde oksitosin hormonu için son derece önemlidir. Bu nedenle vbu besinlerden yeterli miktarda tüketmek oksitosin hormonunun artmasına yardımcı olur.


Acı biber
Acı biberin içerisinde yer alan kapsaisin maddesi oksitosin hormonunun arttırılması açısından son derece önemlidir.


Bu hormonu b besinler artırıyormuş.Köpeklerin tüketeceklerini seçersiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 744 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR