Kedim Tek Gözünü Kısıyor

ragdeg
ragdeg

353 Puan

yeni sahiplendiğim 1,5 aylık bir kedim var. eve ilk geldiğinde sağ gözü kısıktı ve gözünün çevresinde minik çapaklar vardı. gözünde şeffaf bir akıntı oluyor zaman zaman ama gözleri gayet parlak ve sağlıklı görünüyor, kızarıklık falan yok. sağ gözünün kısıklığı geçti şimdi de sol gözü 2 gündür öyle. veterinere gözünü gösterdiğimizde “sağlıklı görünüyor sarı akıntı olursa sorun var demektir, endişelenmeyin” demişti ama yine de bilenlere danışmak istedim. çayla pansuman yapıyorum her gün bir kez ama bu şekilde veya kendiliğinden düzelir mi yoksa veterinere yeniden mi götüreyim?

7 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

papatya çayı ve normal çay ile silmeye devam edin geçer geçmezde kötüleşirse damla alırsınız eczaneden

Rkandu11
Rkandu11

5220

Merhabalar , ben de bir hafta önce 1.5 aylık bebek sahiplendim. Gözünde yeşil iltihap vardı , akıntısı oluyordu bazen gözüne filan kaçıyordu. Zaman zaman kısılıyordu , bazen tamamen kapanıyordu. Açık çay ile sildiğim zaman biraz rahatlıyordu gözü ama bir süreliğine faydası oluyordu. Bir gün tamamen kapandı ve çok korktum , Veterinerle görüştüğüm zaman “antibiyotikli göz damlası” almamı söyledi sabah akşam 1 damla yapmam gerektiğini belirtti. Normal eczaneden insanlar için kullanılan ilacı aldım bir kaç gündür kullanıyorum ve şuan çok şükür iyileşti cam gibi gözleri. İlacın adı “genta %0.3 Göz/kulak Damlası”. Hatta tedavisini sonlandırdım. Şuan bir sorunu kalmadı çünkü , çok geçmiş olsun size. Gene de veterinere danışmanız daha sağlıklı olacaktır.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

arkadaşımın dediği gibi eczaneden Tobrased isimli damlayı alabilirsiniz hem antibiyotiği ağır değil hafif bir damla

Huysz
Huysz

718

Benim kedim de uc aylik ken sag gozunu kisiyodu . Cogunluk bi yerden obur yere goturuldugu zaman oluyo bu ama kendilinden iki gun sonra gecti benim kedi de. Kizariklik fln hic biseyi yoktu sadece kisiyodu. Geçmezse arkadaslarin dedigi gibi goz damlasi kullanin

Tikos
Tikos

1504

Kotu olursa teramisin goz merhemi kullanin derim ama bu iltihapli gozler icin bir krem eger sadece akintiysa kullanmayin

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

dediğim gibi herkesin evinde tobrased olmalı :)

ragdeg
ragdeg

353

dün veterinere götürdüm, tobrased damla verdi günde 3 kez damlatmamı istedi. henüz üç kez kullandım ve gözleri tamamen düzeldi :) yorumlar için teşekkürler herkese.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 24214 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR