İkinci Kedi Yardım

Esosh08
Esosh08

719 Puan

Merhaba iki yasında erkek Van kırması kedim var bireysel bir kedi. Gecenlerde sokakta annelerine araba carpmıs Bi yavru buldum sahiplendim. Ama bizimki pek hoslanmadı. Dişi bi bebek bir de masum ki.. Ama bizimki cok sinirli bebegi de korkutuyor. Alıstırmak İcin öneri bekliyorum sizden

4 CEVAP

Yavruyu güvenli bir şekilde kutuya koyup uzun bir süre evdeki kedinizin kokuya aşina olmasini beklemelisiniz, sinirlense bile.. Bir hafta gibi bir sürede alışacaktır. minik kedinizin temas ettigi yatagini örtüsünü vs evdeki kedinizin bulundugu ortamlara bırakın ki kokusunu alsın o ortalarda yokken. Kediler evlerini benimser bu süreçte sabirli olmalisiniz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ilk basta hepsi oyle yapiyor, bir kac haftada alisirlar. Ama basta ikisini yalniz birakmayin dovmesin yavrucugu

Duygunur
Duygunur

2178

Kedileri tanıştırırken en önemli şey birbirlerinin varlığını güzel şeylerle özdeşleştirmelerini sağlamak; oyun, yemek ve sevilme zamanları gibi.
Kedinizi evdeki yeni kedinin bir tehdit olmadığına ikna etmeniz gerekiyor, bu da sabırla oluyor.
Aralarında kapalı bir kapı olacak şekilde besleyin ikisini de ve sonra kapları yavaş yavaş birbirine yaklaştırın. Bunu ikisi de rahatsız olmayacak şekilde yapmaya özen gösterin, rahatça yiyemiyorlarsa kapları biraz daha uzaklaştırın. Bu yöntemin işlemesi için öğünle beslemek gerekiyor tabi, kedilerin ikisi de aç olmalı ve yemeğe odaklanmalı.
Bu süreçte kedilerinizi ayrı tutun. Zor olabiliyor biliyorum ama geçiyor, uzun bir süre için değil. Onların birbirlerine alışma şekillerine saygı duymak gerekiyor.
İki kediye de bol bol sevgi ve ödül verin bu aralar.

Esosh08
Esosh08

719

Diger daha minicik beni annesi sanıyor farklı odalarda tutuyorum bebegin yanından diger odaya gittigimde pati atıyor kızıp bana kokusunu üstümde aldıkca sinirleniyor paspaslara isemis banyoda

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 366 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR