Vitakraft Poesie Kedi Yas Mama

Portim
Portim

256 Puan

Bu yas mama nasil foyati 6 TL Uygun mu kedime bir tane verdik severek yedi saglikli mi

2 CEVAP

Hidatot
Hidatot

2597

Merhabalar, ben pek tecrübeli olmasam da suzi online ın bir yazısına bakarak nasıl karar verebileceğinizi bulabilirsiniz sanırım :https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/yas-kedi-mamasi-saglikli-mi-hangi-yas-mama/


Ben bu yazıya göre ilk defa kendi başıma bir değerlendirme yapmaya çalıştım. Yanlış bildiklerim olursa lütfen bu konuda daha bilgili biri beni de aydınlatsın.


Söylediğiniz mamada protein içeriği %9.5, yağ içeriği ise %5 görünüyor. Suzi bu yazısında protein için en az %25, yağ içinse %9 demiş. Bu söyledikleri de tabi kendi kafasına göre değil, güvenilir başka kaynaklardan bildiğim kadarıyla.
Ayrıca et oranı olarak %60ı gösterse de Suzi şu ifadeyi kullanmış : "Kesinlikle, içeriği et ve et türevleri olan mamaları sağlıklı bulmuyorum, bunlar kaliteli mamalar değiller."
Son olarak taurin oranına baktığımızda Suzi 80g bir mamada 160g olmalı derken bahsi geçen mamada 445g görünüyor ki bu gayet iyi bir şey oluyor sanırım.
Eminim başka önemli durumlar da vardır iyi ya da kötü diyebilmek için ama ideallere göre protein ve yağ oranı çok düşük geldi buna bakarak. 5 TL az değil bence 85glık bir mama için. Aynı fiyata alınabilecek daha iyi mamalar vardır belkiii :) (ilk değerlendirmem olduğu için çok heyecanlandım yanlış bir şeyler olabilir, lütfen beni uyarın yanlış yönlendirmek istemiyorum.)

Hidatot
Hidatot

2597

Yalnız ben muhtemelen protein ve yağ oranını yanlış almışım, o linkteki yazıda o değerleri söylese de kendi inceleme yazısında ( https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/en-iyi-yas-kedi-mamasi-11-marka-incelemesi/) daha düşük değerlere iyi demiş. Lütfen beni dikkate almayın özür dilerim :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 947 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR